Ysien Legendat kummipelaajina: Marianne Roiha

Ysien Legendat kummipelaajina: Marianne Roiha

Pesäpallon juhlavuoden kunniaksi Pesä Ysien juniorijoukkueet on nimetty seuralegendojen mukaan. Kolmantena esittelyvuorossa on F-tyttöjen kummipelaajana toimiva Marianne Roiha, joka jatkaa nykyään uraansa Joensuun Mailassa.

– Kuka olet ja mitä teet nyt?

Roihan Marianne, 25 vuotias Joensuussa asuva pesistä pelaava opiskelija. Pelaan superpesistä Joensuun Mailan naisissa ja opettajan opinnot alkavat olla loppusuoralla.

– Millaiset on muistot Pesä Yseistä ja millä aikajaksolla pelasit seurassa?

Pelasin Pesä Ysien juniorijoukkueissa vuosina 2006-2015 ja superpesistä 2013-2019. Yseissä oli hyvä polku edetä omalla pesisuralla askel askeleelta eteenpäin. Junnuvuosilta on jäänyt mieleen erityisesti leirit. Pelaamisen ohella tykkäsin katsella paljon pelejä ja kesäiltojen kohokohtia olikin naisten superin kotipelit, jotka olivat silloin varmasti paksummalla tussilla kalenteriin merkattuna kuin omat pelit nykyään. Olikin hienoa, että pääsin monen vuoden ajan myös pelaamaan noita superin pelejä Vanhiksella.

– Mitä Pesä Ysit merkitsee Sinulle ja mitkä ovat parhaimmat muistot?

Pesä Ysit on kasvattajaseurani ja se yhteisö, jossa olen suurimman osan pesistaipaleestani tehnyt. Ysit on ollut turvallinen yhteisö kasvaa ja kehittyä sekä pesäpalloilijana että myös muuten omana itsenään. Vuosilta on jäänyt muistoja niin kentiltä kuin kenttien ulkopuolelta mutta tärkeimpänä Yseistä on tarttunut matkaan paljon hyviä kavereita.

– Millaisia terveisiä haluat laittaa omalle kummijoukkueellesi?

Iloitkaa sekä omista että kavereiden onnistumisista. Käykää katsomassa naisten pelejä, sieltä on hyvä ottaa mallia ja opetella tekemään itse vielä paremmin. Tsemppiä sekä peleihin että treeneihin!

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Janakkalan Jana

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Janakkalan Jana

Melkein kolmen vuoden tauon jälkeen Wilin Witonen tekee comebackin. Janakkalan Janaa vastaan sunnuntaina pelatusta ottelusta pelinjohtaja Lantta ei löytänyt mistään onnistujia. Ei edes tuomaristosta.

– Avausjakso oli sellaista sirkushuvia, että lipuista olisi voinut pyytää melkein mitä vaan.

– Jos joukkueetkaan ei esittäneet parastaan, niin tuomareillakaan ei ollut ihan paras päivänsä. Melkoista hulabaloota.

– Parhaimmat kuvaotokset pelistä oli, kun syöttötuomari oli etukentällä perseellään. Huom. etukentällä ja kesken pelin.

– Pisteitä oli varmaan tarjolla enemmänkin, mutta meistä ei taaskaan ollut ottajiksi. Oli tämä kuitenkin neljäs peli putkeen, kun tuli pinnoja.

– Hertta Härkösen keskeltä takaa mennyt läpäri oli illan parasta ja huippulyönti tärkeään paikkaan.

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Lotta Lantta

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Lotta Lantta

Pesä Ysit esittelee vuoden 2022 aikana joka kuukausi yhden junioripelaajan yhteistyössä Oma SP:n kanssa. Heinäkuun junioriesittelyssä on D-tytöissä pelaava Lotta Lantta.

Nimi:

Lotta Lantta

Syntymäaika:

02.02.2009

Milloin aloitit pesäpallon?

Yhdeksän vuotta sitten

Mieluisin ulkopelipaikka?

Lukkari

Paras lyönti sisäpelissä?

Pussari

Kehitettävää pelaajana?

Kolmosjatke

Vahvuudet?

Pelinlukutaito

Mukavin pesäpallomuisto?

E-tyttöjen aluesarja voitto

Mieli vastustaja?

IPV

Millainen on oma joukkueesi?

Yhtenäinen ja kannustava

Ysien legendat kummipelaajina: Riina Surakka

Ysien legendat kummipelaajina: Riina Surakka

Pesäpallon juhlavuoden kunniaksi Pesä Ysien juniorijoukkueet on nimetty seuralegendojen mukaan. Toisena esittelyvuorossa on D-tyttöjen kummipelaajana toimiva, kaikkiaan 13. kautta Pesä Yseissä ja kaikki sarjat laskettuna 267 ottelua Ysien paidassa pelannut Riina Surakka.

Kuka olet ja mitä teet nyt?

Olen Riina Surakka (os. Lassila) 51 vuotias entinen pesäpalloilija Pesä Yseistä. Nykyään seuraan pesistä lähinnä vain IPV:n ja poikani Rasmuksen pelien kautta. Olen naimisissa ja kahden aikuisen pojan äiti ja meillä on kaksi koiraa.

Työskentelen varhaiskasvatuksen opettajana Keltun päiväkodissa eskarilaisten ja viskarilaisten kanssa.

Vapaa-aikaa tykkään viettää ystävien kanssa, joista lähes kaikki on ,yllätys yllätys, entisiä palloilijoita =) Rakastan illanviettoja, saunomista, syömistä, mökkeilyä ja matkustamista hyvässä seurassa. Nykyään kuntoilen kun siltä tuntuu, lähinnä hiihtäen ja koirien kanssa lenkkeillen. Olen aktiivinen joutenolija!

Millaiset muistot Pesä Yseistä?

Ihanat muistot. Koko nuoruus ja varhaisaikuisuus meni pesistä pelatessa ja lopulta hyvinkin huipulla treenaten ja siihen panostaen.

Aloitin vuonna 1983 D-tyttönä ja silloin parasta oli tietenkin kesän pesisleiri! Superpesiksestä kirkkaimpana jäi mieleen kausi 2006 ja saavutettu hopea, mutta kyllä se koko matka mikä tehtiin 2005-2006 minun osalta oli parasta aikaa pesiksessä.

Viimeisen kerran pelasin Superpesistä kaudella 2014 viiden ottelun verran ennen välilevyn pullistumaa ja siitä seurannutta eläköitymistä. Olinhan toki jo lähes 44 vuotias, eli siinä on jälkipolville tavoiteltavaa =) Monien vaiheiden sävyttämänä pelasin Yseissä 1983-2014 välisellä ajalla, ollen välillä myös Viinijärvellä ja äitiyslomilla..

(Toim. huom. Surakka on vanhin Yseissä Superpesistä pelannut pelaaja 43 vuoden 7 kuukauden ja 30 päivän ikäisenä)

Mitä Pesä Ysit merkitsee sinulle ja mitkä parhaimmat muistot?

Parasta on ollut koko PY aika ja siihen liittyvät ihmiset, elinikäiset ystävät jotka olen saanut. Olla osa tiivistä joukkuetta jolla on yhteinen tavoite ja tehdä sen eteen töitä. Rakastin harjoitella ja pelata! Se oli kyllä ihan parasta myös. Eihän mistään muusta saa sellaisia yhteisiä onnistumisen ja epäonnistumisen (niitäkin tarvitaan) elämyksiä ja kokemuksia kuin urheilusta, se on fakta, ainakin minun mielestä tällä elämänkokemuksella.

Menestyminen on myös mahtavaa ja sitä kautta saatu tunne siitä että tehty työ kannattaa. Itseluottamus, itsekunnioitus ja tunne siitä että yhdessä olemme vahvoja antaa paljon eväitä myös myöhempään elämään.

Terveiset kummijoukkueelle

Hei mahtavaa, olet valinnut hienon harrastuksen!! Laji vaatii taitoa, älyä, nopeutta, nokkeluutta, voimaa, paineensietokykyä jopa kestävyyttä. Mutta kyse on myös joukkuelajista, jonka eteen kaikkien tulee tehdä parhaansa, jotta yhdessä onnistutaan, joskus ”kaadutaan”, ollaan osa tiimiä ja tsempataan kaikkia joka harjoituksissa ja peleissä.

Muista nauttia, se on tärkeintä, sillä varmaahan on vain tämä hetki.

Ihanaa pesiskesää teille!!

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Janakkalan Jana

WIlin Witonen: Laitilan Jyske / Mynämäen Vesa – Pesä Ysit

Melkein kolmen vuoden tauon jälkeen Wilin Witonen tekee comebackin. Pelinjohtaja Ville Lantta otti ilolla vastaan joukkueen sisäpelin parantumisen viimeisen kolmen ottelun aikana.

– Nyt alkaa olemaan meidän kolmostilannemäärät jo sitä luokkaa, että pisteitä kuuluu tullakin.

– Sisäpelin osalta on tehty isoja harppauksia ja viimeiseen kolmeen matsiin 70 takatilannetta!

– Laitila oikein tarjosi meille voittoa toisella jaksolla, mutta meistä ei ollut ottajiksi.

– Mynämäellä pelattiin kauden parasta sisäpeliä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Teimme jopa 15 juoksua.

– Runkosarjan kannalta oli tärkeä vierastupla – neljä pistettä. Pysyttiin vielä hyvin play-off vauhdissa mukana.