Vierasottelu Siilinjärvellä peruttu

Vierasottelu Siilinjärvellä peruttu

29.6 pelattavaksi merkitty vierasottelu Siilinjärven Pesistä vastaan on peruttu. Ottelu siirretään SiiPen usean sairastapauksen johdosta. Uusi ottelupäivä vahvistetaan ja tiedotetaan myöhemmin.

Ysien legendat kummipelaajina: Topi Kosonen

Ysien legendat kummipelaajina: Topi Kosonen

Pesäpallon juhlavuoden kunniaksi Pesä Ysien juniorijoukkueet on nimetty seuralegendojen mukaan. Ensimmäisenä omia muistojaan pelaajauraltaan ja Pesä Yseistä pääsee kertomaan Joensuun Mailassa uraansa jatkanut Topi Kosonen, joka toimii seuran E-poikien kummipelaajana.

Kuka olet ja mitä teet nyt?

Olen Topi Kosonen ja pelaan pesäpalloa Joensuun Mailan Superpesisjoukkueessa. Ammatiltani olen liikunnanopettaja.

Millaiset on muistot Pesä Yseistä ja millä aikajaksolla pelasit seurassa?

Tosi paljon muistuu mieleen kokemuksia Pesä Ysien paidasta. Olen syntynyt ja kasvanut Lappeenrannassa, ja aloitin pesiksen 9-vuotiaana Ysien F-pojissa, keväällä 1991. Pelasin seuran juniorijoukkueissa C-poikiin asti ja sen jälkeen miesten joukkueessa suomensarjaa kauteen 2000 saakka.

Mitä Pesä Ysit merkitsee Sinulle ja mitkä ovat parhaimmat muistot?

Pesä Ysit on kasvattajaseurani, ja olen tosi kiitollinen saamastani hyvästä valmennuksesta. Isäni toimi vuosia aktiivisesti seuratyössä, ja hänen kauttaan sain nähdä, miten paljon näkymätöntä vapaaehtoistyötä urheiluseuratoiminnassa vaaditaan. Jo esim. yhden ottelun järjestäminen vaatii tosi monen talkoolaisen työpanoksen.

Parhaita pesismuistoja nuoruudesta ovat varmaankin pesisleirit! Siellä tuli paljon kehitystä pelien ansiosta, mutta leirit olivat laajemminkin kasvattavia kokemuksia nuorelle pelaajalle, kun joukkueen kanssa mentiin koko viikko kentille, koulumajoituksiin, ruokailuihin, leiridiskoihin, ihan kaikkialle, ja kivaa oli! Kiitos vielä vetäjille, kun jaksoitte!

Millaisia terveisiä haluat laittaa omalle kummijoukkueellesi?

Tsemppiä Pesä Ysien E-pojille! Muistakaa nauttia kesästä ja pesiksestä! Toivottavasti näkisin pelejänne jossakin päin Suomea tänä kesänä.

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Kajaanin Pallokerho

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Kajaanin Pallokerho

Melkein kolmen vuoden tauon jälkeen Wilin Witonen tekee comebackin. Pelinjohtaja Ville ”Wili” Lantta kertaa jokaisen ottelun jälkeen joukkueen esitystä viidellä lauseella, huomiolla tai ajatuksella.

Lantta ottaa oman osansa piikkiinsä tappiosta Kajaanille sekä Juvan Sinisen laguunin taian murtumisesta, mutta huomioi myös miten paljon parannettavaa niin sisä- kuin ulkopeliinkin jäi.

– Oltiin hengettömiä ja vastuu on silloin useasti myös viuhkamiehen. Katson peiliin.

– Ohjelmasta poiketen otimme maanantaiksi lisää lajiharjoittelua ja harjoittelemisen kautta pyrimme saamaan uutta virtaa.

– Olimme fyysisesti erittäin paljon takamatkalla pohjoislohkon kärkeä.

– Yksilötason suorittaminen oli vaillinaista sisällä ja se näkyy juoksumäärissä.

– Edelleen ulkopelissä on palasia paljon hyvään, mutta tänään annettiin helpolla n. 10 tilannetta käsistä ja kaveri rankaisi välittömästi.

 

 

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Kajaanin Pallokerho

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Haminan Palloilijat

Melkein kolmen vuoden tauon jälkeen Wilin Witonen tekee comebackin. Pelinjohtaja Ville ”Wili” Lantta kertaa jokaisen ottelun jälkeen joukkueen esitystä viidellä lauseella, huomiolla tai ajatuksella.

Luonnollisesti tappio paikallisvastustajalle laittoi pelinjohdon mietteliääksi, mutta positiivistakin Lantta löysi omasta joukkueestaan.

– Yksi piste oli tarjolla toisella jaksolla, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt.

– Paikallisvääntö juhlapelissä oli kiihkeää ja ottelun tuomaristo sai siitä myös oman osansa.

– Hamina on lyöntivoimaltaan varmaan sarjan kovin joukkue ja ensimmäisellä jaksolla oltiin kyllä mankelissa.

– Toisella jaksolla löimme ihan lyömällä pinnat ja Hamina sai epäonnistuneilla kopinnostoilla molemmat, mutta kaikki lasketaan.

– Pelissä oli tosi paljon hyvääkin, kun kärkijoukkue pystyttiin jättämään kuuteen juoksuun.

Majoinen ja Örså tyttöjen Itä-Länteen

Majoinen ja Örså tyttöjen Itä-Länteen

Pesä Yseissä kaksoisedustuksella pelaava Oona Majoinen ja seuran oma kasvatti Roosa Örså on valittu heinäkuussa Tampereella pelattavaan Tyttöjen Itä-Länteen.

Oona Majoinen sekä Roosa Örså on valittu heinäkuussa Tampereella pelattavaan tyttöjen Itä-Länteen. Majoinen pelaa tyttöjen superpesistä kasvattajaseurassaan Joensuun Mailassa ja Pesä Ysien kasvatti Örså puolestaan Haminan Palloilijoissa. Niin Majoiselle kuin Örsålle valinta Itä-Länteen on ensimmäinen heidän urallaan.

Majoinen on tällä kaudella pelannut tyttöjen superpesistä Joensuun Mailassa neljä ottelua, joissa hän on lyönyt 1+2=3 juoksua ja tuonut kolme juoksua. Naisten Ykköspesistä Majoinen on pelannut Pesä Yseissä neljässä ottelussa ja iskenyt 1+6=7 juoksua ja on tuonut seitsemän juoksua.

Ysien oma kasvatti Örså puolestaan johtaa tyttöjen superpesiksen A-lohkon lyöjätilastoa 5+23=28 lyödyllä juoksulla. Kaikki lohkot mukaanluettuna Örså on lyöjätilaston kakkosena edellään ainoastaan Seinäjoen Maila-Jussien Matilda Niskakangas, joka on lyönyt kahdeksaan pelattuun otteluun 0+30=30 juoksua.

Ysien paidassa Örså on Ykköspesiksessä pelannut kaikissa Ysien seitsemässä ottelussa ja lyönyt 0+7=7 juoksua ja tuonut kaksi juoksua.