Wilin Witonen: Pesä Ysit – Pesäkarhut-Akatemia

Wilin Witonen: Pesä Ysit – Pesäkarhut-Akatemia

Melkein kolmen vuoden tauon jälkeen Wilin Witonen tekee comebackin. Pelinjohtaja Ville ”Wili” Lantta kertaa jokaisen ottelun jälkeen joukkueen esitystä viidellä lauseella, huomiolla tai ajatuksella.

Kauden avausottelun jälkeen pelinjohtaja Lantta kiittää joukkuettaan avausvoitosta, vaikka viimeinen kuukausi on ollut melko repaleinen.

– Oona Majoisesta tuli välittömästi kotikatsomon suosikki.

– Nea Forsell näytti taas, miksi hän on myös hyvä kotiuttaja sarjaporrasta ylempänäkin.

– Ulkopelin räpylävarmuus oli kyllä parasta, mitä voi valmentaja voi ansaita.

– Elina Muurman pelaa kakkoskärjessä yleensä n. 80% tehoilla, mutta mitä vielä: Eilen 10/10! Älytöntä!

– Viimeinen kuukausi ollut melko repaleinen sairastuvan kanssa ja nyt kreivin aikaan saatiin pakka jollain tavalla kuntoon. Iso helpotus kaikille, kun tultiin 3 pisteen kanssa avausmatsista pois, toki kohtuu hyvällä pelilläkin .

Lauantain sarja-avaus on ilmaispeli Vanhiksella

Lauantain sarja-avaus on ilmaispeli Vanhiksella

Pesä Ysit avaa Ykköspesiskautensa ensi lauantaina 14.5 kohtaamalla Porin Pesäkarhut Akatemian kello 15. Ottelu on yleisölle maksuton.

Yhteistyökumppaneiden avustuksella Pesä Ysien Ykköspesis kauden avaus on yleisölle maksuton. Sarja-avauksessaan Ysit kohtaavat Porin Pesäkarhut Akatemian, joka viime kauden Ykköspesiksessä sijoittui etelälohkossa kolmanneksi, mutta ei saanut osallistua ylempiin pudotuspeleihin, koska seuralla on jo joukkue Superpesiksessä.

Hienoa, että saimme yhteistyökumppaneilta mahdollisuuden järjestää heti kauden ensimmäiseksi otteluksi ilmaispelin. Luonnollisesti toivomme, että katsomot tulevat täyteen ja saamme heti kauden alkuun hyvässä säässä hyvätunnelmaisen pesäpallo-ottelun, seuran toiminnanjohtaja Ville Lantta kertoo.

Pesä Ysien kausi Ykköspesiksessä alkaa toukokuun osalta kolmella kotiottelulla. Sarja-avauksen jälkeen joukkue matkaa Kuopioon Puijon Pesiksen vieraaksi, mutta palaa 28. ja 29.5 Vanhalle Kentälle kohdaten tuolloin Jalasjärven Jalaksen ja Lappajärven Veikot.

Toivomme yleisön saapuvan ajoissa paikalle, sillä tapahtuma alkaa kello 14.48 Pesä Ysien joukkueen esittelyllä.

Oona Majoinen Yseihin Joensuun Mailasta

Oona Majoinen Yseihin Joensuun Mailasta

Superpesiksessä pelaavan Joensuun Mailan sopimuspelaaja Oona Majoinen siirtyy kaksoisedustuksella Pesä Ysien riveihin.

Majoinen on pelannut kaksi edellistä kautta Ykköspesistä Puijon Pesiksessä ja kauden 2019 Joensuun Mailassa. Kolmen kauden aikana pelaamissaan 33 ottelussa Majoinen on lyönyt kaikkiaan 3+5=8 juoksua ja tuonut 38 juoksua.

Pelinjohtaja Ville Lantan mukaan Majoinen tuo joukkueeseen tarvittavaa leveyttä sekä lisää tarvittavia jalkoja.

Oona tuo meille nopeat jalat ja terävän lyöntinsä. Leveyttä tullaan tarvitsemaan kauden aikana ja Oonan saapuminen joukkueeseen helpottaa huomattavasti peluuttamista, kun jalkapareja on yksi enemmän.

Viime keskiviikkona 19 vuotta täyttänyt Majoinen odottaa puolestaan alkavaa kautta mielenkiinnolla.

Tosi hyvillä fiiliksillä olen tulossa Lappeenrantaan. Hienoa, että tuli tällainen mahdollisuus, joka varmasti kehittää minua pelaajana. Pesä Yseillä on pitkät perinteet naispesiksessä ja mielenkiinnolla hyppään mukaan joukkueeseen.

Harjoitusottelu Haminassa on peruttu

Harjoitusottelu Haminassa on peruttu

Keskiviikkoinen harjoitusottelu Haminassa paikallisvastustaja Haminan Palloilijoita vastaan on peruttu. Seurat tekivät yhteisen päätöksen, kun kumpikin joukkue kärsii jonkinasteisista loukkaantumisista.

Teimme seurojen kesken yhteisen päätöksen tiistaina. Joukkueessa on sen verran loukkaantuneita ja muutama pelaaja sairaana, että kahdentoista terveen pelaajan kokoon saaminen olisi ollut hankalaa, kertoi pelinjohtaja Ville Lantta.

Aikuisten harrastepesis starttaa

Aikuisten harrastepesis starttaa

Pesä Ysien kautta aikuiset pääsevät myös osaksi laadukasta harrastustoimintaa. Järjestämme ohjattuja pesistreenejä ympäri vuoden ja kesän Lady- ja ÄijäPesisryhmien ilmoittautumiset on nyt auki!

Ohjaana ryhmissä toimii valtavan pesäpallokokemuksen omaava entinen superpesispelaaja Henna Kytösalmi. Lue lisää ryhmistä ja ilmoittaudu mukaan! Jos et ole aiemmin ollut mukana, voit tulla kokeilemaan kertamaksulla.

Naisten ryhmä LadyPesis, lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Miesten ryhmä ÄijäPesis, lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.