Viisi Ysiläistä palkittiin itäisen alueen juhlagaalassa

Viisi Ysiläistä palkittiin itäisen alueen juhlagaalassa

Lauantaina Varkaudessa Pesäpalloliiton Itäisen alueen 100-vuotis juhlagaalassa entisiä ja nykyisiä Pesä Ysien toimihenkilöitä palkittiin lukuisin palkinnoin. Kaikkiaan viisi Ysiläistä sai Pesäpalloliiton palkinnon, kun omat palkintonsa kävivät pokkaamassa Ville Lantta, Jani Valkeapää, Sakari Myllys, Jyrki Valle ja Kari Kuittinen.

2000-luvun alkupuolelta eteenpäin Ysien toiminnanjohtajana ja pelinjohtajana tulevalla kaudella toimiva Ville Lantta palkittiin Pesäpalloliiton ansiomerkillä kultaisin lehvin. Lantta on toiminut Ysien pelinjohtajana myös kausina 2000-2002 sekä 2016-2017 ja 2019.

Kausina 2009-2011 naisten Superpesiksessä Ysien pelinjohtajana toiminut ja nykyään IPV:n urheilutoimenjohtajana toimiva Jani Valkeapää palkittiin Tahko Pihlala -mitalilla, joka myönnetään ansiokkaasti oman seuran pesäpallotoimessa toimineelle ja uusia toimintatapoja kehittäneelle.

Viime vuodet Ysien edustusjoukkueen managerina toiminut Sakari Myllys palkittiin Aalto -maljakolla. Muiden toimiensa ohella Myllys toimi itäisen alueen puheenjohtajana vuosina 2012-2016.

Kiitos -taululla huomioitiin lasten ja nuorten toiminnan parissa olleet Jyrki Valle ja Kari Kuittinen.

Kuva: Ismo Huotari

Uutista päivitetty 31.3.2022 klo 11.07 Ville Lantta palkittiin Pesäpalloliiton ansiomerkillä kultaisin lehvin eikä Itäisen alueen ansiomerkillä, kuten aiemmin uutisessa luki.

Lappeenrannan kaupungin harrasteavustuksen haku alkanut

Lappeenrannan kaupungin harrasteavustuksen haku alkanut

Lappeenrannan kaupungin myöntämän harrastusavustuksen haku on käynnissä. Lisätietoja antaa seuran toiminnanjohtaja ville.lantta@pesaysit.fi tai puhelimitse numerosta 040 529 3011

Avustusta voidaan myöntää alle 15-vuotiaalle lappeenrantalaiselle lapselle/nuorelle ja vain yhteen harrastukseen. Tuen suuruus on enintään 150 euroa/pelaaja. Tuen määrä riippuu hakijoiden lukumäärästä. Myönnetty tuki ei välttämättä kata koko kausimaksua.

Tuki myönnetään ns. taloudellisin perustein. Tulo- ja varallisuusrajojen arvioinnissa käytetään Lappeenrannan kaupungin www-sivulla olevaa harrastusavustuslaskuria, jonka avulla jokaisen hakijan on ennen hakemuksen täyttämistä arvioitava tulonsa. Linkki alla:

www.lappeenranta.fi/fi/ Palvelut/Paatoksenteko-ja- talous/Talous/ Harrastusavustukset

Mikäli pienituloisuusraja ei täyty, hakijalla on mahdollisuus perustella tuen tarvetta huoltajan työttömyyteen, työkyvyttömyyteen, yksinhuoltajuuteen tai muihin taloudellisiin haasteisiin vedoten.

Hakuaika päättyy 03.04.2022.

Hakemukset toimitetaan sähköpostilla ja mieluiten PDF-muodossa osoitteeseen: ville.lantta@pesaysit.fi

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Hakemuksessa tulee ilmetä seuraavat asiat:

– Harrastajan nimi ja syntymävuosi
– Huoltajan yhteystiedot
– Mihin joukkueeseen tai harrasteryhmään kuuluu
– Lyhyt vapaamuotoinen perustelu ym. ehtojen määritelmillä

Lappeenrannassa 22.03.2022

Ville Lantta
Toiminnanjohtaja
Pesä Ysit ry

Rytteri Halli-SM lopputurnauksen ajaksi Porin Pesäkarhuihin

Rytteri Halli-SM lopputurnauksen ajaksi Porin Pesäkarhuihin

Pesä Ysien lukkari Essi Rytteri siirtyy lainasopimuksella Porin Pesäkarhujen paitaan tulevana viikonloppuna Tampereella pelattavan Halli-SM lopputurnauksen ajaksi tuuraamaan sairastuvalla olevaa Minttu Vettenrantaa.

56 ottelua Superpesiksessä urallaan pelannut Rytteri on pelaamissaan otteluissa lyönyt 1+10=11 juoksua ja tuonut juoksun kahdeksan kertaa. Rytteri on osallistunut urallaan kahdesti aiemmin Halli-SM turnaukseen Ysien paidassa, mutta lopputurnaus tulee olemaan hänen uran ensimmäinen.

Porin pelinjohtaja Jarkko Pokela soitti viime viikolla ja kertoi tilanteesta. Sinänsä onnekasta, ettei meillä ei ollut omaa hallipeliä samaan aikaan. Tämä on upea juttu Essin kannalta ja miksi emme auttaisi, kun siihen on mahdollisuus. Pesä Yseillä ja Pesäkarhuilla on keskenäinen pitkä historia ja yhteistyö on sujunut todella mallikkaasti puolin ja toisin vuosien varrella. Tämäkin tapaus on sitä samaa positiivista jatkumoa, toteaa pelinjohtaja Ville Lantta.

Kesän pesiskoulujen ilmoittautuminen alkanut

Kesän pesiskoulujen ilmoittautuminen alkanut

Pesiskoulujen, lapsivanhempiryhmän ja Snadipesiksen ilmoittautuminen on alkanut. Tänäkin vuonna yhteistyökumppanimme tarjoavat maksuttoman mahdollisuuden pesiksen harrastamiseen maakuntakentillä.

Lisätietoa Pesiskoulusta (6-12v)

Lisätietoa Snadipesiksestä (4-5v)

Lisätietoa lapsivanhempi ryhmästä

Niin Pesiskoulu, Snadipesis kuin Lapsivanhempi ryhmät ovat maksuttomia maakuntakentillä.

Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassamme

Tervetuloa!

Omat kasvatit joukkueen kapteenistoon

Omat kasvatit joukkueen kapteenistoon

Pesä Ysien kauden 2022 kapteenisto valittiin viime viikonloppuna. Pelaajien äänestyksen tuloksena kapteenikolmikko koostuu Ysien omista kasvateista, kun joukkue valitsi keskuudestaan kapteeniksi Eveliina Kainlaurin ja varakapteeneiksi Essi Rytterin sekä Roosa Örsån.

22-vuotias Eveliina Kainlauri on edustusjoukkueen riveissä viidettä kauttaan. Kauden 2019 loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt Kainlauri on neljän edellisen kauden aikana pelannut Superpesiksessä 40 ottelua lyöden yhden ja tuoden kolme juoksua.

Eve on nuoresta asti seurannut isosiskojen jalanjäljissä ja ottanut talvikauden aikana vastuuta myös muista. Matkan varrella olleet loukkaantumiset ovat koulineet Evestä kapteenityypin, joka osaa hahmottaa myös isoja kokonaisuuksia. Hän on myös pelaajana ottanut askeleita eteenpäin ja näyttää siten mallia muille pelaajille, kertoo pelinjohtaja Ville Lantta tulevan kauden kapteenistaan.

Joukkueen varakapteeneiksi valittiin lukkari Essi Rytteri ja koppari Roosa Örså. Kahdesta varakapteenista Rytteri on ehtinyt pelata jo kolme kautta Superpesiksessä, mutta Örså nousi viime kaudella Superpesisjoukkueen riveihin kesken kauden. Lantan mukaan varakapteenit tuovat mukanaan vahvaa työmoraalia sekä kokemusta.

Roosa on joukkueen juniorikaartia ja huolehtii muista myös mallikkaasti. Hän tuo harjoituksiin ja kentälle esimerkin vahvasta työmoraalista ja taistelee aina jokaisesta pallosta loppuun saakka.

Essi on positiivisesti joukkueen sählä ja ilopilleri samassa paketissa. Hän on aktiivinen ja osallistuu kaikkeen mahdolliseen. Superpesisotteluiden määrällä mitattuna Essi on joukkueen kokeneinta kaartia ja on lukkarina pelin sielu.