Lappeenrannan Itä-Länsi -palkinto löytyi

Lappeenrannan Itä-Länsi -palkinto löytyi

Yli 20 vuotta kadoksissa ollut palkinto löytyi kuin sattumalta.

Lappeenrannassa on pelattu vuosina 1934-1945 ja 1996-99 vuosittainen Itä-Länsi ottelu. Joukkueet jakaa Pohjois-Etelä suunnassa kulkeva Kauppakatu ja nykyisellään myös kaupungin eteläosissa kulkevan Vanha Viipurintie.

Otteluista muistuttava lähes 90 vuotta vanha kiertopalkinto ehti olla kadoksissa yli 20 vuotta, kunnes tiistaina saimme kuulla palkinnon olevan Cityseisojien kirpputorilla. Torin pitäjät ystävällisesti pitivät palkinnon tallessa, kunnes pääsimme noutamaan sen jälleen seuran haltuun.

Vuosina 1936 ja 1939-1944 otteluita ei pelattu, mutta 30- ja 40-luvulla pelattiin kaikkiaan viisi Itä-Länttä, joista Itä voitti kolme ja Länsi kaksi. Tapahtumaa heräteltiin henkiin 90-luvun lopussa, jolloin ottelu pelattiin neljästi. Vuosien 1996 ja 1999 välisenä aikana Länsi voitto ottelun kolmesti ja ainoastaan vuonna 1998 Itä onnistui nappaamaan ottelusta voiton.

Lappeenrannan Itä-Länsi ottelut historiassa

1934 Länsi
1935 Länsi
1936 Ei pelattu
1937 Itä
1938 Itä
1939 Ei pelattu
1940 Ei pelattu
1941 Ei pelattu
1942 Ei pelattu
1943 Ei pelattu
1944 Ei pelattu
1945 Itä
1996 Länsi
1997 Länsi
1998 Itä
1999 Länsi
Pesä Ysit ja Lappeenrannan Ravirata Oy yhteistyöhön

Pesä Ysit ja Lappeenrannan Ravirata Oy yhteistyöhön

Lappeenrannan Ravirata Oy ja Pesä Ysit ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Sopimus sisältää muuan muassa tapahtumien ja kumppaniverkoston esille tuomista niin Lappeenrannan raviradalla kuin Vanhalla Kentälläkin Ysien ottelutapahtumissa.

Lappeenrannan Ravirata on vahvasti esillä myös Pesä Ysien 17.3 ilmestyvässä Etelä-Saimaan liitteessä. Raveissa silloin tällöin viihtyvä toiminnanjohtaja Ville Lantta lähti mielenkiinnolla mukaan alkavaan yhteistyöhön.

Lappeenrannan Ravirata lähestyi yhteistyön merkeissä meitä joulun alla ja asia tuntui heti tutulta. Viestinnällinen- ja markkinoinnillinen yhteistyö oli alusta asti heti keskiössä ja maaliskuussa ilmestyvä liite on yksi niistä muodoista mitä toteutamme. Keväästä syksyyn suunnitelmissa on markkinointia, kohtaamisia tapahtumissa ja lisäksi pesisväki on muun muassa töissä raviradan lipunmyynnissä.

Vuonna 2023 50-vuotisjuhlia viettävän Lappeenrannan raviradan toimitusjohtaja Antti Tamminen on yhteistyöstä mielissään, sillä se mahdollistaa uudenlaisen tapahtumatuotannon Lappeenrannan alueella.

Raviradalla työskentelee kisojen aikana noin 50 henkilöä ja heidän saaminen kasaan on nykyisin haastavaa. Yhteistyö Ysien kanssa helpottaa toimintaamme ja mahdollistaa uudenlaisten tapahtumien luomisen, toteaa kovana penkkiurheilijana myös pesistä tiiviisti seuraava Tamminen.

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Katariina Peippo

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Katariina Peippo

Pesä Ysit esittelee vuoden 2022 aikana joka kuukausi yhden junioripelaajan yhteistyössä Oma SP:n kanssa. Helmikuun junioriesittelyssä on D-tytöissä pelaava Katariina Peippo.

Nimi
Katariina Peippo

Syntymäaika
06.08.2009

Milloin aloitit pesäpallon?
Viime kesänä

Mieluisin ulkopelipaikka?
3-polttaja

Paras lyönti sisäpelissä?
Näpy tai kova lyönti (yleisesti)

Kehitettävää pelaajana?
Nopea ajatteleminen

Vahvuudet?
Koppien ottaminen ja periksiantamattomuus

Mukavin pesäpallomuisto?
Kun pääsin mukaan Joukkueeseen

Mieli vastustaja?
Ei vielä tietoa

Millainen on oma joukkueesi?
Kannustava ja ystävällinen

Vapaa sana?
Odotan tulevaa pelikautta innolla!