Härkönen sopimukseen Ysien kanssa

Härkönen sopimukseen Ysien kanssa

Pesä Ysit on tehnyt sopimuksen oman kasvattinsa Hertta Härkösen kanssa.

Pesä Ysit on tehnyt 2+1 -vuotisen sopimuksen oman kasvatin Hertta Härkösen kanssa. 16-vuotias Härkönen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelaamaan jo kaksi Superpesisottelua, ollen elokuussa 2020 nuorin Superpesiksessä pelannut Ysien pelaaja.

Pelinjohtaja Ville Lantta on iloinen yhden oman kasvatin nousemisesta edustusjoukkueen riveihin. Lantan mukaan Härkönen tulee olemaan yksi palanen seuran tulevaisuutta.

On helpompi katsoa tulevaisuuteen, kun joukkueessa on yksi oman ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista. Hertta tulee olemaan tärkeä osa seuran tulevaisuutta ja oli erittäin tärkeää, että saimme hänet joukkueeseen mukaan, Lantta kertoo.

Talvikauden aikana Härkönen pelaa naisten F-liigassa salibandya SaiPa Salibandyn riveissä. Lähes 50 runkosarjaottelua salibandyn pääsarjassa pelannut Härkönen odottaa innolla tulevan pesäpallokauden alkamista.

Kun minuun otettiin yhteyttä niin pienen mietinnän jälkeen pelaaminen Yseissä tuntui sopivalta ratkaisulta. Odotan innolla mitä kesä tuo tullessaan!

Ykköspesis Ruudun ohjelmistoon

Ykköspesis Ruudun ohjelmistoon

Ruutu on jatkossa Superpesiksen lisäksi Ykköspesiksen ottelulähetysten kotipesä. Fanikamera seuraa pesäpallon juhlavuoden ykköspesiskaudella kaikkia miesten ja naisten ykköspesisotteluita suorissa lähetyksissä.

Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelataan kovin panoksin. Ainakin kärkijoukkueiden tähtäimessä on sarjan loppuottelu, jonka voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2023 ja häviäjä saa uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa. Pesäpalloliiton vt. toiminnanjohtaja Jonne Kemppainen iloitsee Ruudun pesäpallotarjonnan merkittävästä kasvusta, joka vahvistaa Ykköspesiksen brändiä ja tunnettuutta.

– Ykköspesiksen ottelulähetyksillä ei ole viime vuosina ollut yhteistä kotipesää, mutta nyt kaikki huippupesäpallo keskittyy yhteisen sateenvarjon alle Ruutuun. Tämä avaa upeita mahdollisuuksia vahvistaa sarjan profiilia. Samalla Ruudun pesäpallokokonaisuus kasvaa entistäkin merkittävämmäksi, kun Ykköspesis täydentää Superpesiksen mahtavia katsojalukuja, Kemppainen toteaa.

Suomen suurimmista kaupungeista Ykköspesistä pelataan korkeimpana pesäpallon sarjatasona Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Oulussa.

– Pesäpallo on meille kesän tärkeimpiä sisältöjä, ja olemmekin todella innoissamme päästessämme laajentamaan kansallislajin näkyvyyttä tuomalla jännittävän Ykköspesiksen ottelut Ruutuun, iloitsee Nelonen Median Urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela.

Juhlavuoden pesäpallokausi Ruudussa käynnistyy Halli-SM-turnauksen merkeissä jo helmikuussa. Tilaus aktivoidaan osoitteessa www.ruutu.fi/plus, ja hinta on edullisimmillaan vain 6,95 € / kk sisältäen myös kaiken muun Ruudun monipuolisen sisällön.

Otteluohjelma julki – kausi käyntiin toukokuun puolessavälissä

Otteluohjelma julki – kausi käyntiin toukokuun puolessavälissä

Kauden 2022 Ykköspesiksen otteluohjelma on julkaistu. Pesä Ysit aloittavat kautensa kohtaamalla Vanhalla Kentällä Porin Pesäkarhut Akatemian.

Kausi 2022 koostuu kaikkiaan 22:sta runkosarjaottelusta eli kaikki joukkueet pelaavat niin kotona kuin vieraissakin 11 ottelua. Joukkueet ovat jaettu etelä- ja pohjoislohkoon ja oman lohkon joukkueet kohdataan niin kotona kuin vieraissa, mutta toisen lohkon joukkueet vain kertaalleen. Pohjoislohkon joukkueista Ysit pelaavat kotikentällään Lappajärven Veikkoja, Oulunsalon Vasamaa ja Jyväskylän Kirittärien Akatemian.

Kuten kolmena aiempanakin kesänä Ysit pelaavat yhden kotiottelun Juvan Sinisellä Laguunilla. Tuo ottelu pelataan 19. kesäkuuta ja vastustajaksi tuohon otteluun tulee Kajaanin Pallokerho.

Runkosarja päättyy 10. elokuuta pelattavaan vierasotteluun Porin Pesäkarhujen Akatemiaa vastaan.

Pudotuspeleihin selviävät kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta. Niin puolivälierät, välierät kuin Ykköspesiksen finaalisarjakin pelataan parasta kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella. Finaalisarjan voittaja etenee suoraan Superpesikseen ja ottelusarjan häviäjä pelaa Superpesiskarsinnoissa.

Superpesisseuran kakkosjoukkueella (Porin Pesäkarhut Akatemia, Jyväskylän Kirittäret Akatemia) ei ole Ykköspesiksessä osallistumisoikeutta pudotuspeleihin, eikä niitä tämän vuoksi oteta huomioon sijoituksia määriteltäessä runkosarjan päättymisen jälkeen.

Pudotuspelit pelataan aikavälillä 13.8.-18.9.

Koko runkosarjan otteluohjelman löydät verkkosivuiltamme.

Hallikausi sisältää seitsemän harjoitusottelua

Hallikausi sisältää seitsemän harjoitusottelua

Pesä Ysit valmistautuu alkavaan Ykköspesis kauteen pelaamalla seitsemän harjoitusottelua. Otteluista neljä pelataan Imatran Ukonniemessä ja kolme Kotkassa.

Talven aikana Ysit kohtaavat harjoitusotteluissa suomensarjassa pelaavan Kuusankosken Puhdin lisäksi ykköspesisjoukkueista Haminan Palloilijat kahdesti, Janakkalan Janan, kuopiolaisen Puijon Pesiksen sekä Jyväskylän Kirittärien ykköspesis ja suomensarjajoukkueen.