Otteluohjelma julki – kausi käyntiin toukokuun puolessavälissä

Otteluohjelma julki – kausi käyntiin toukokuun puolessavälissä

Kauden 2022 Ykköspesiksen otteluohjelma on julkaistu. Pesä Ysit aloittavat kautensa kohtaamalla Vanhalla Kentällä Porin Pesäkarhujen Akatemiajoukkueen.

Kausi 2022 koostuu kaikkiaan 22:sta runkosarjaottelusta eli kaikki joukkueet pelaavat niin kotona kuin vieraissakin 11 ottelua. Joukkueet ovat jaettu etelä- ja pohjoislohkoon ja oman lohkon joukkueet kohdataan niin kotona kuin vieraissa, mutta toisen lohkon joukkueet vain kertaalleen. Pohjoislohkon joukkueista Ysit pelaavat kotikentällään Lappajärven Veikkoja, Oulunsalon Vasamaa ja Jyväskylän Kirittärien Akatemian.

Kuten kolmena aiempanakin kesänä Ysit pelaavat yhden kotiottelun Juvan Sinisellä Laguunilla. Tuo ottelu pelataan 19. kesäkuuta ja vastustajaksi tuohon otteluun tulee Kajaanin Pallokerho.

Runkosarja päättyy 10. elokuuta pelattavaan vierasotteluun Porin Pesäkarhujen Akatemiaa vastaan.

Pudotuspeleihin selviävät kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta. Niin puolivälierät, välierät kuin Ykköspesiksen finaalisarjakin pelataan parasta kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella. Finaalisarjan voittaja etenee suoraan Superpesikseen ja ottelusarjan häviäjä pelaa Superpesiskarsinnoissa.

Superpesisseuran kakkosjoukkueella (Porin Pesäkarhut Akatemia, Jyväskylän Kirittäret Akatemia) ei ole Ykköspesiksessä osallistumisoikeutta pudotuspeleihin, eikä niitä tämän vuoksi oteta huomioon sijoituksia määriteltäessä runkosarjan päättymisen jälkeen.

Pudotuspelit pelataan aikavälillä 13.8.-18.9.

Koko runkosarjan otteluohjelman löydät verkkosivuiltamme.

Hallikausi sisältää seitsemän harjoitusottelua

Hallikausi sisältää seitsemän harjoitusottelua

Pesä Ysit valmistautuu alkavaan Ykköspesis kauteen pelaamalla seitsemän harjoitusottelua. Otteluista neljä pelataan Imatran Ukonniemessä ja kolme Kotkassa.

Talven aikana Ysit kohtaavat harjoitusotteluissa suomensarjassa pelaavan Kuusankosken Puhdin lisäksi ykköspesisjoukkueista Haminan Palloilijat kahdesti, Janakkalan Janan, kuopiolaisen Puijon Pesiksen sekä Jyväskylän Kirittärien ykköspesis ja suomensarjajoukkueen.