Ysien kumppaniverkosto kasvaa – mukana lähes 300 yritystä

Ysien kumppaniverkosto kasvaa – mukana lähes 300 yritystä

Kausi 2021 päättyi reilu kuukausi sitten pettymykseen. 20 kautta Superpesiksessä vaihtui tulevaksi kaudeksi Ykköspesikseen. Mutta kumppanimme eivät ole meitä jättäneet. Kun Pesä Ysit lähti kauteen 2021 oli koronaviruksen aiheuttamat vaikutukset yritysmaailmassa nähtävissä selvästi.

Ysien kumppaniverkosto koostui pitkään mukana olleista yrityksistä, jotka pysyivät vaikeuksista huolimatta matkassamme mukana. Koko verkosto koostui vielä lopputalvesta noin 80:stä paikallisesta tai lähialueilla toimivista yrityksistä, jotka jatkoivat kumppaneinamme Covid-19:n aiheuttamasta turbulenssista huolimatta. Kuitenkin osaan täysin ymmärrettävästi pandemian vaikutukset iskivät kovempaa kuin toisiin.

Mukana olleet yritykset eivät luonnollisesti pelkästään olleet Superpesisjoukkueemme matkassa, vaan myös junioritoiminnan kannalta tärkeät kumppanimme jatkoivat yhteistyötään kanssamme. Toukokuussa 2021 seura palkkasi riveihinsä myyntipäällikkö Riikka Muttilaisen ja käsiparin tuominen myynnin puolella käänsi talvella laskusuuntaan lähteneen myynnin nousuun. Kun esimerkiksi Menossa Mukana -kumppaniverkostossa oli vielä huhtikuussa alle 60 kumppania, oli niitä viimeisen sarjaottelun päättyessä kaikkiaan 176.

Kaikkiaan lokakuun alkuun mennessä Ysien Menossa Mukana -kumppaniverkosto kattaa kaikkiaan 269 yritystä. Helmi-syyskuun välisenä aikana kasvua kumppanimäärässä on prosenteissa mitattuna siis lähes 254%. Pääyhteistyökumppanit mukaan laskettuna kumppaniverkosto kattaa lähes 300 yritystä, jotka mahtuvat noin 150 kilometrin säteelle Lappeenrannasta.

Kumppanuutemme yritysten kanssa kattavat kaikenlaisia variaatioita yhteistyöstä. Kaikki yrityksesi tarpeet ovat räätälöitävissä, oli se sitten iso tai pieni. Ota yhteyttä ja kerro meille yrityksesi toiveet.

Ville Lantta
Toiminnanjohtaja
040 529 3011
ville.lantta(at)pesaysit.fi

Riikka Muttilainen
Myyntipäällikkö
050 552 9455
riikka.muttilainen(at)pesaysit.fi

Julkunen sopimukseen Ysien kanssa – Salo kakkospelinjohtajaksi

Julkunen sopimukseen Ysien kanssa – Salo kakkospelinjohtajaksi

Siilinjärven Pesiksessä viime kaudella pelannut Emmi Julkunen on tehnyt Pesä Ysien kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen.

21-vuotias Emmi Julkunen siirtyy Siilinjärven Pesiksen riveistä Pesä Yseihin 1+1 -vuotisella sopimuksella. Koko pelaajauransa Siilinjärvellä pelannut Julkunen ehti Superpesiksessä keräämään kahden edellisen kauden aikana 40:ssä ottelussa tehomerkinnät 1+5=6 lyötyä, neljä tuotua juoksua ja 54 kärkilyöntiä.

Kaudella 2019 Julkunen oli nostamassa Siilinjärveä Superpesikseen. Ulkopelissä etukentällä ja tarvittaessa polttolinjassa pelaava Julkunen keräsi Ykköspesiskaudella 3+14=17 lyötyä juoksua, toi kahdeksan ja keräsi 84 kärkilyöntiä.

Mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta Lappeenrannassa. Ensimmäinen seurasiirto on tietysti jännittävä, mutta maisemanvaihdos tuntuu tässä vaiheessa oikealta vaihtoehdolta. Uudet haasteet tuovat aina lisäintoa ja piristystä treenaamiseen ja pelaamiseen, Julkunen kertoo.

Julkunen on täsmävahvistus etukentällemme ja tuo meille lisää lyöntivoimaa sisäpeliin. Haimme nimenomaan pelaajaa, jolla on superpesiskokemusta ja Emmi tuo meille sitä, kertoo joukkueen manageri Sakari Myllys.

Pesä Ysien valmennustiimi alkaa myös muotoutua. Tulevalla kaudella joukkueen valmennuksesta vastaavat fysiikkavalmentaja Matti Mansikka, psyykkinen valmentaja Kaisu Rantamäki. Huollosta vastaa tuttuun tyyliin huoltopäällikkö Ville Mäkelä.

Uutena kasvona joukkueeseen liittyy kakkospelinjohtaja Johnny Salo. Salo on pelinjohtaja Lantan tapaan kaksi edellistä kautta pitänyt taukoa valmentamisesta. Kaudella 2019 Salo nähtiin IPV:n sekä miesten suomensarjajoukkueen, että B-poikien pelinjohtajana.

Kaksi kesää olen ollu pois pesis kentiltä, vaikka katsomon puolella olen toki viihtynyt. Polte takaisin pesäpallon pariin heräsi uudestaan, kun Ville kysyi kiinnostustani olla mukana, kun olin muuttanut takaisin Lappeenrantaan. Tämä kakkospelinjohtajan/valmentajan rooli nuoren ykkösporukan kanssa kuulosti mielenkiintoiselta ja hyvältä haasteelta.

Täysin uusi kasvo Salo ei ole osalle pelaajista, sillä hän toimi Ysien B-tyttöjen pelinjohtajana kesällä 2018.

Osa pelaajista on jo tuttu tyttöjen Superpesis ajalta, joten mukaan on helppo ja mukava tulla. Ja tämä Ysien uusi alku antaa hyvän motivaation tehdä asioita paremmin ja rakentaa tulevaa niin pelaajien kuin seuran puolesta. Olisipa jo kesä.

Ville Lantta palaa Ysien pelinjohtajaksi

Ville Lantta palaa Ysien pelinjohtajaksi

Lappeenrannan Pesä Ysien pelinjohtajana toimii kaudella 2022 paluun valmennustehtäviin tekevä Ville Lantta.

Viimeiset kaksi kautta valmennustehtävistä pois ollut Ville Lantta palaa Pesä Ysien Ykköspesisjoukkueen viuhkan varteen. Viimeksi kaudella 2019 Superpesiksessä pelinjohtajana toiminut Lantta toimii alkaneella kaudella kaksoisroolissa, sillä työt jatkuu myös toiminnanjohtajan roolissa. Myynnin ja markkinoinnin osalta työtehtäviä Lantan kanssa jakaa myyntipäällikkö Riikka Muttilainen.

Viimeiset kaksi vuotta olen saanut huilata varsinaisesta valmennuksesta ja saanut omalta osaltani laittaa seuraa parempaan kuntoon monilta osin vaikeina korona-aikoina, niin nyt on aika tulla taas mukaan. Mikäpä sen mukavampaa kuin tulla raikkaaseen sekä mielenkiintoiseen uuteen ryhmään. Seura on antanut paljon viime vuosikymmeninä ja tässä on hyvä kohta antaa seuralle jotain myös takaisin. Myös seuran hallitukselle tämä toiminnanjohtaja-pelinjohtaja kaksoisrooli sopi hyvin, niin siltäkin pohjalta on hyvä lähteä projektiin mukaan.

Kahden vuoden tauko valmennustehtävistä ei huolestuta Lanttaa, vaikka lajin sisällä muutoksia tuleekin. Laji itsessään ei kuitenkaan ole muuttunut kahdessa vuodessa niin paljoa.

Valmentaja ei häviä sinusta mihinkään, vaikka välillä on poissa. Tietynlaiset trendit vaihtelee lajissa kuin lajissa aina tasaisin väliajoin, mutta pelin ydin ja lainalaisuudet ei katoa mihinkään. Siksi saatan kestää vielä kelkassa ainakin jotenkin mukana, virnuilee Lantta.

Pelinjohtajuudesta on keskuteltu myös kotona ja idealle tuli vihreää valoa myös sieltä suunnalta.

Kotona on keskusteltu tästä aiheesta useana iltana syksyn aikana ja sieltä löytyi isosti vihreää valoa tälle idealle. Onneksi lapsemme (5v, 7v ja 12v) ovat taas kaksi vuotta vanhempia edellisestä valmennuspestistä ja isovanhemmat ovat aina auttamassa päivittäisessä arjessa.

Lantan ensimmäinen puhelinsoitto pelinjohtajana ei ollut yhdellekään pelaajalle, vaan fysiikkavalmentaja Matti Mansikalle. Vuonna 2001 Ysejä Superpesikseen pelinjohtaja nostamassa ollut Lantta halusi laittaa joukkueen fysiikkaharjoittelun keskiöön ja unohtaa mailat sekä räpylät useammaksi kuukaudeksi.

Fyysinen valmentaja Matti Mansikka on keskeisessä roolissa tässä jutussa ja ilman Mattia en olisi tähän lähtenyt. Fyysinen harjoittelu on otettu ihan keskiöön uudessa alussa ja pesisvälineet saavat vielä odottaa käyttöä tuonne joulukuun alkuun. Lähdetään ytimestä liikkeelle ja tehdään ensin vahvaa urheilullista pohjaa joukkueelle.

Täysin ilman valmennustehtäviä Lantta ei ole kuitenkaan ollut. Loppukesästä ja alkusyksystä Lantta toimi Pesä Ysien D-tyttöjen valmentajana ja kipinä syttyi uudestaan.

Valmensin syyspuolella seuramme D-tyttöjä (Kiitos Tytöille!) ja pieni valmentaja heräsi jälleen sisälläni. Sen mukana heräsi myös ajatus: ”Tämän minä ehkä parhaiten osaan ja tätä minä haluan sittenkin eniten.”.

Seuran puheenjohtaja Ulla Timperi antaa täyden tuen Lantan pelinjohtajuudelle ja uskoo, että hän on oikea henkilö nostamaan Pesä Ysit takaisin Superpesikseen.

Pahasti epäonnistuneen kauden jälkeen on jälleenrakentamisen aika. Seuran hallitus luottaa, että Ville Lantta on oikea henkilö tässä tilanteessa johtamaan joukkuetta takaisin kohti Superpesistä. Villen näytöt menestyksellisestä pelinjohtamisesta ovat kiistattomat ja seurana annamme hänelle täyden tuen tässä työssä, kertoo Timperi.

Heidi Lindberg Ysien riveihin – Kainlauri jatkosopimukseen

Heidi Lindberg Ysien riveihin – Kainlauri jatkosopimukseen

Pesä Ysit on kiinnittänyt riveihinsä vikkeläjalkaisen etenijän Heidi Lindbergin ja tehnyt jatkosopimuksen Eveliina Kainlaurin kanssa.

Heidi Lindberg liittyy Yseihin kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Kaksi edellistä kautta 25-vuotias Lindberg pelasi Ysien suomensarjan joukkueessa ja yhden lyödyn juoksun lisäksi toi viime kaudella pelaamissaan kymmenessä ottelussa 20 juoksua, ennen siirtymistään loppukaudeksi Kuusankosken Puhdin riveihin.

Ulkopelissä viime kaudet siepparin paikalla pelannut Lindberg pelasi Puhdissa kahden runkosarjaottelun lisäksi kahdessa pudotuspeliottelussa sekä Puhdin kaikissa neljässä ykköspesiskarsintaottelussa tuoden joukkueelleen näissä yhteensä 12 juoksua.

Eveliina Kainlauri on tehnyt Ysien kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kainlauri pelasi viime kaudella Superpesiksen runkosarjasssa jokaisessa Ysien 23:ssa ottelussa tuoden kolme juoksua ja keräten 41 kärkilyöntiä. 22-vuotias Kainlauri on Ysien oma kasvatti, joka ulkopelissä on pelannut polttajan paikalla.

Alkavalle kaudelle olemme saaneet joukkueeseen paljon lisää jalkanopeutta ja Lindberg tuo sitä lisää joukkueeseen. Oma kasvattimme Kainlauri puolestaan pelasi ulkopelissä erinomaisesti ja tulee olemaan yksi kulmapalasistamme polttolinjassa, kertoo joukkueen manageri Sakari Myllys.