Juoksujuhla Kerubilla kääntyi Joensuun nimiin

Juoksujuhla Kerubilla kääntyi Joensuun nimiin

Ysit matkusti päävastustajansa Joensuun Mailan vieraaksi ja kumpikin joukkue tiesi sarjapisteiden tärkeyden ennen ottelun alkua. Joukkueet järjestivät Kerubi Stadionilla todellisen juoksujuhlan, sillä ottelussa paukutettiin kaikkiaan 27 juoksua.

Juoksujuhlan ensisävelet tahditettiin jo ensimmäisessä vuorossa. JoMa siirtyi avausvuorollaan nopeaan tahtiin 4-0 johtoon Nora Pulkkisen, Reetta Juntusen ja Iida Nupposen lyönneillä. Omalla tasoittavallaan Ysit eivät kuitenkaan jääneet pekkaa pahemmaksi. Ensin Nea Forsell laittoi pallon siististi koppareiden väliin ja Eveliina Rantonen toi avausjuoksun. Perään Henriikka Harisen välilyönnillä toi Tiia Saarela joukkueen toisen juoksun.

Ensimmäisen vuoron viimeisen juoksun iski Linnea Laatikainen, joka pamautti pallon kakkosrajaleikkurilla pitkälle Kerubi Stadionia reunustavalle alueelle ja juoksi kauden toisen kunnarinsa.

Siihen sitten Ysien ensimmäisen jakson suurimmat ilonaiheet jäikin. JoMa iski jokaisessa vuorossa juoksuja ja niin toiseen kuin kolmanteen vuoroon se teki neljä juoksua. Viimeisen tasoittavalle Ysit lähti 11-3 tilanteesta ja pientä lohtua toivat Saarelan ja Forsellin iskemät kavennusjuoksut. Pelinjohtaja Sarita Heikkinen harmitteli ottelun jälkeen, ettei joukkueella ollut paras päivä ulkopelaamisessa.

Ei ollut ulkopelaamisessa meidän paras päivä tänään. Siinä on varmaan eniten miettimistä ja katsotaan mistä niitä juoksuja on tullut. Ratkaisupaikoissa ulkopelissä tuli nukahduksia, kun emme ennakoineet tilanteita ja meidät päästiin yllättämään kahdella saman pelaajan kotiutuksella.

Toiseen jaksoon Ysit lähti tiivisti ulkopelaamistaan, mutta ensimmäisessä vuorossa JoMa pääsi iskemään kolmesti Hanna Toivasen, Juntusen ja Jenna Siiran toimesta. Ysit nousivat kuitenkin vielä kerran taistelemaan pisteistä, kun toisessa vuorossa Tytti Bertling aloitti joukkueen kirin.

Bertling iski kauden kolmannen kunnarinsa kakkoskoppari Ida Vireniuksen edestä ja tuosta Ysit saivat tästä selvästi lisää virtaa. Elina Muurman löi Bertlingin kotiin ja vain hetkeä myöhemmin Ysit johtivat juoksulla, kun Harinen kotiutti Eveliina Rantosen ja Essi Rytteri Eveliina Kainlaurin.

JoMa karkasi uudestaan kahden juoksun johtoon jokerina pelanneen Toivasen toimesta, eikä Ysit useasta ajolähdöstä huolimatta onnistuneet kotiutuksissaan viimeisen tasoittavalla. 6-5 kavennuksen iski Harinen kakkossaumasta, mutta tuon lähemmäksi vierailijat eivät päässeet. Pelinjohtaja Heikkinen oli kuitenkin tyytyväinen, että joukkueen sisäpelaaminen näytti heräämisen merkkejä.

Hienoa, että sisäpeliä saatiin vähän auki. Parannettiin edelliseen peliin verrattuna ja ihan kivan määrän saimme kolmostilanteita tehtyä.

Tytti Bertling on valittu tyttöjen Itä-Länteen

Tytti Bertling on valittu tyttöjen Itä-Länteen

Pesä Yseihin täksi kaudeksi Haminan Palloilijoista siirtynyt Tytti Bertling on valittu Idän joukkueen riveihin 6.-7.8 Porissa pelattavaan tyttöjen Itä-Länteen.

Pesä Ysien Tytti Bertling on valittu Idän joukkueeseen perjantaina 6. elokuuta pelattavaan tyttöjen Itä-Länteen. Arvo-ottelu on 18-vuotta reilun kuukauden päästä täyttävälle Bertlingille ensimmäinen. Tyttöjen Superpesiksessä Bertling edustaa kasvattajaseuraansa Haminan Palloilijoita.

Onhan tällänen valinta tosi iso juttu ja onhan se mukavaa, kun on kentällä pelaamassa paljon tuttuja sekä uusia kasvoja. Hieno tapahtuma varmasti tulossa, mietti Bertling tulevasta arvo-ottelusta.

 

LähiTapiolan kuukauden vakuuttavin pelaaja – Tiia Saarela

LähiTapiolan kuukauden vakuuttavin pelaaja – Tiia Saarela

Lähitapiola Kaakkois-Suomi palkitsee Pesä Ysien pelaajista kuukausittain vakuuttavimman pelaajan. Kesäkuun vakuuttavin pelaaja löi pelaamissaan viidessä ottelussa kaksi juoksua, toi yhden ja keräsi 19 kärkilyöntiä.

Ennen kaikkea debyyttikauttaan Superpesiksessä pelaavan esitykset ja tarkka heittokäsi ulkokentällä on ehtinyt ihastuttaa katsojia kauden ensimmäisestä ottelusta alkaen.

Lähitapiola Kaakkois-Suomen kesäkuun vakuuttavin pelaaja on Tiia Saarela.

Perjantaivieraana Vanhiksella Mynämäen Vesa

Perjantaivieraana Vanhiksella Mynämäen Vesa

Perjantaina Vanhalla kentällä pelataan hyvin tärkeistä pisteistä, kun yksi Ysien päävastustajista Mynämäen Vesa saapuu vieraaksi.

Keskiviikkona Ysit vierailivat Hyvinkäällä Tahkon vieraana, eikä suuria tilaisuuksia päästä haastamaan Tahkoa ollut oikeastaan missään vaiheessa. Ensimmäinen jakso ratkesi heti kättelyssä, kun Hyvinkää takoi toisessa vuorossa viisi juoksua ja meni 7-1 johtoon.

Toisen jakson esitys oli Yseiltä huomattavasti parempi ja joukkue roikkui kiusallisen matkan päässä, mutta tuonkin jakson Tahko vei lopulta lukemin 5-0.

Ysit löytyvät sarjataulukosta 12:nnelta sijalta kolmella sarjapisteellä. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Yseillä on saldona yksi voitto ja seitsemän tappiota. Pisteitä joukkue on kerännyt kauden avausottelusta Roihuttaria vastaan sekä yhden pisteen reilu viikko sitten Seinäjoen Maila-Jusseilta.

Vastustaja

Mynämäen Vesattaret löytyvät puolestaan sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Kuusi sarjapistettä napanneilla varsinaissuomalaisilla on kymmenen ottelun jälkeen kasassa kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota. Voitot ovat tulleet Siilinjärven Pesiksestä (2-0) ja Kempeleen Kiristä (2-1). Lisäpisteen Vesattaret onnistuivat nipistämään kohdatessaan Kempeleen toistamiseen, kun Kempele vei pisteet Mynämäellä lukemin 2-1.

Viime syksyn ja talven aikana Hanakat-areenan lähettyvillä ovi kävi tiuhaan kumpaankin suuntaan. Joukkueesta poistui viime kauden päätteeksi peräti yhdeksän pelaajaa. Räpylät ja piikkarit naulaan ripustivat Fanni Elo, Maria Kitola-Penttinen, Jaana Marjamäki-Kekola ja Minttu Mäkinen. Muualle viimekauden päätteeksi siirtyivät Sini Haataja Joensuun Mailaan, Petra Kerola Jalasjärven Jalakseen, Riina Korkiamäki sekä Henna Nurmi Porin Pesäkarhuihin ja Oona Rantomaa Roihuttariin.

Uusia pelaajia Mynämäelle saapui kaikkiaan seitsemän. Taru Finnilä Espoon Pesiksestä, Heidi Kirjala ja Iida Tikkakoski Turku-Pesiksestä, Jutta Kuoppala Vaasan Mailattarista, Vilma Kupari Seinäjoen Maila-Jusseista, Katriina Luoma Roihuttarista ja Johanna Moisander tamperelaisesta Manse PP:stä.

Joukkueeseen liittyi ennen kauden alkua myös Liinu Turpela Seinäjoen Maila-Jusseista. Turpelan lainasopimus kesti heinäkuun alkuun saakka. Tällä viikolla Mynämäki nappasi riveihinsä Joensuuhun viime talvena siirtynyt Sini Haatajan, joka liittyi joukkueeseen 21.7 kestävällä lainasopimuksella.

Joukkueen lyöjätilastoa johtaa lyöjäjokeri Taru Finnilä, joka on iskenyt kymmeneen otteluun yhtä monta juoksua. Superpesiksen lyöjätilastosta Finnilä löytyy sijalta 22.

Etenijätilastossa Mynämäen ykkönen on yhdeksän juoksua tuonut Heidi Kirjala. Superpesiksen etenijätilastosta 25:nneltä sijalta löytyvä Kirjala johtaa tilastokategoriaa niukasti, sillä Jessika Sihvonen on kaksi tuotua juoksua perässä.

Joukkueen kärkilyöntitilastoa johtaa Kirjala, joka on kerännyt kymmenessä ottelussa 44 kärkilyöntiä. Huomioitavaa on, että Kirjalan kärkilyönneistä 42 on tullut pelkästään kentällemenoista.

Historia

Pesä Ysit ja Mynämäen Vesa ovat kohdanneet Superpesiksessä neljästi. Ysit eivät kuitenkaan ole kertaakaan onnistuneet voittamaan Mynämäkeä kahden kauden aikana puhtaasti, vaan kolmessa ottelussa on tarvittu supervuoroa tai kotiutuslyöntikisaa ja kertaalleen Mynämäki on voittanut Ysit lukemin 1-0.

Ysit ovat kuitenkin kahden ottelun voittoputkessa, sillä viime kaudella Mynämäki kaatui ensin supervuoron jälkeen Vanhiksella 2-1 (3-1, 0-3, 1-0) ja myöhemmin Mynämäellä myös supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (4-6, 3-1, 1-2).

Sarita Heikkinen Idän pelijohtajaksi Itä-Länteen

Sarita Heikkinen Idän pelijohtajaksi Itä-Länteen

Sarita Heikkinen on valittu Idän joukkueen pelinjohtajaksi Porissa pelattavaan Itä-Länteen. Heikkinen on neljäs Pesä Ysien pelinjohtaja, joka on valittu aikuisten arvo-ottelun pelinjohtajaksi.

Sarita Heikkinen on valittu Idän pelinjohtajaksi Porissa elokuun alussa pelattavaan Itä-Länteen. Pelaajauransa viime elokuussa päättänyt Heikkinen on toiminut aiemmin B-tyttöjen Itä-Lännessä pelinjohtajana kesällä 2017. Aisaparikseen Heikkinen saa helsinkiläisen Roihuttarien pelinjohtajan Tommi Nevalan. Naispelinjohtajista aikuisten Itä-Länsi-otteluun on aiemmin valittu vain Tuula Tauriainen (2001), Armi Ahola (2005) sekä Katja Saari (2007 ja 2008).

Kaikkiaan Heikkinen on Pesä Ysien seurahistorian neljäs pelinjohtaja, joka on valittu aikuisten arvo-ottelun pelnjohtajaksi. Aiemmin Itä-Länteen ykköspelinjohtajaksi on valittu Pesä Ysien pelinjohtajista Jyrki Valle (2006), Jani Valkeapää (2009 ja 2011) ja Jukka Mäkinen (2013).

Valinta tuli yllätyksenä. Olen todella otettu valinnasta. Itä-Länsi on tapahtumana hieno, ja on kunnia päästä sinne mukaan. Jännittynein mielin lähden kohti arvo-ottelua, kertoi myöhemmin tavoitettu Heikkinen.