Ellinoora Ojala siirtyy Yseistä Haminan Palloilijoihin

Ellinoora Ojala siirtyy Yseistä Haminan Palloilijoihin

Pesä Yseissä kopparina pelannut Ellinoora Ojala siirtyy kauden loppuun kestävällä siirrolla naisten Ykköspesiksessä pelaavan Haminan Palloilijoiden riveihin.

Lokakuussa 2019 Ykköspesiksen Janakkalan Janasta Yseihin saapunut Ojala pelasi viime kaudella kaikki 20 runkosarjaottelua merkkauttaen tilastoihin kaksi lyötyä juoksua ja tuoden myös kaksi.

Toivotamme Ellikselle onnea alkavan kauden koitoksiin!

Lady- ja Äijäpesiksen ilmoittauminen käyntiin

Lady- ja Äijäpesiksen ilmoittauminen käyntiin

Pesä Ysien tulevan kesän Lady- ja Äijäpesiksen ilmoittautuminen on alkanut. Alkavana kesänä kumpaankin harrastepesisryhmään on mahdollista ilmoittautua rinnakkaisesti niin Lappeenrannassa kuin Imatrallakin.

Niin Lady- kuin Äijäpesis on mahtava tapa päästä nauttimaan kansallispelistämme ilman osaamispaineita ja Pesä Ysit haluaakin toivottaa kaikki naiset ja miehet ikään, kokoon ja taitotasoon katsomatta tervetulleeksi mukaan harrastamaan!

Kumpaankin harrasteryhmään voit ilmoittautua täältä

IPV kohtaa Pattijoen elokuussa – Topi Kosonen palaa Vanhikselle

IPV kohtaa Pattijoen elokuussa – Topi Kosonen palaa Vanhikselle

Imatran Pallo-Veikot kohtaa Pattijoen Urheilijat la 21.8. klo 17.00 Vanhalla kentällä.

Yhdeksän kertainen Itä-Länsi -pelaaja Topi Kosonen on valittu kertaalleen vuoden pesäpalloilijaksi ja lukkariksi. IPV:n nuori Rasmus Surakka puolestaan ottaa ensiaskeleitaan pääsarjassa, kun taas Kososella on käynnistymässä
18. kausi Superpesiksessä.

Odotan peliä suurella innolla. Muistan jo lapsuudesta haaveen pelata jonain päivänä Superpesistä Vanhiksella. Kuvittelin sen tapahtuvan Pesä Ysien paidassa. Vaikka paita on jo pitkään ollut keltamusta, on tästä pelistä varmasti tulossa yksi kesän ja koko uran kohokohdista, tunnelmoi Topi Kosonen.

Meillä on paljon yhteistyökumppaneita ja katsojia Lappeenrannasta, joiden lisäksi teemme yhteistyötä Pesä Ysien kanssa monella eri tasolla. Topi Kosonen on lajin parissa erittäin arvostettu pelaaja ja on hienoa, että hänelle saadaan mahdollisuus pelata vielä kerran Vanhiksella, avaa Jani Valkeapää Lappeenranta pelin taustoja.

Liput ennakkoon 15 euroa, portilta 20 euroa (www.coregoshop.fi/imatran-pallo-veikot)
Alle 18 v. vapaa pääsy
Kausi -ja jäsenkortit voimassa normaalisti

VIP-risteily Saimaalla klo 14.30 -16.30.
Sis. ruoka, ohjelma, kuljetus satamasta Vanhalle kentälle, otteluliput,
tauolla kahvi & makea.

Lippupaketit ja VIP- risteily, tiedustelut Jani Valkeapää 050 538 7190
jani.v.valkeapaa(at)elisanet.fi

Yseissä altistuminen koronavirukselle – Harjoituspeli Siilinjärvellä peruttu

Yseissä altistuminen koronavirukselle – Harjoituspeli Siilinjärvellä peruttu

Rauman Feran tyttöjen Superpesisjoukkueessa on torstaina 20.5.2021 todettu yksi koronavirustartunta. Fera pelasi tiistaina 18.5.2021 tyttöjen Superpesisottelun Haminassa, jossa Ysien pelaajia altistui koronavirukselle. Altistuneet pelaajat on asetettu viikon mittaiseen karanteeniin.

Huominen harjoitusottelu Siilinjärvellä on samalla peruttu.

Viimeinen harjoituspeli kotona – HP vierailee Vanhiksella

Viimeinen harjoituspeli kotona – HP vierailee Vanhiksella

Harjoituskauden neljännessä ottelussa Ysit saavat vastaansa Ykköspesiksessä pelaavan Haminan Palloilijat. Ottelu pelataan Vanhalla Kentällä ilman yleisöä.

Hamina ja Ysit ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä harjoituskaudella. Huhtikuun loppupuolella hyvin koleassa kelissä Hamina nappasi 1-0 (5-5, 3-1) lukemin kotivoiton Vallikentällä. Aluperin tämä ottelu piti pelata myös huhtikuussa, mutta kummankin joukkueen yhteisellä päätöksellä ottelu siirrettiin odottamaan hieman lämpimämpää keliä.

Hamina onnistui talven aikana pitämään runkonsa kasassa ja tuomaan menetettyjen pelaajien tilalle tarvittavia palasia. Tytti Bertlingin ja Elina Muurmanin siirtyessä Ysien riveihin, Saara Suomalaisen laitettua piikkarit naulaan ja lukkari Veera Toikan siirryttyä Pöytyän Urheilijoiden riveihin tuotiin palapeliin palasia muualta. Haminaan siirtyivät lukkari Piitu Saarinen Espoon Pesiksestä, linjassa viihtyvä Ella Latva-Panula Kankaanpäästä sekä Siilinjärvellä Superpesistä viime kaudella pelannut Roosa Martinmäki.

Hamina on pelannut keskinäinen kohtaaminen mukaan lukien lisäksi kolme harjoitusottelua. Näistä otteluista se on voittanut Ysit 1-0 (5-5, 3-1), kevään ensimmäisessä harjoitusottelussa hävisi Hyvinkään Tahkolle 2-0 (7-1, 5-1) ja eilen kotonaan Vallikentällä Superpesikseen nousseelle Roihuttarille 0-2 (0-4, 2-4).

Ysit puolestaan ovat pelanneet myös kolme harjoitusottelua ja tuloksena on ollut mollivoittoisia tappioita. Huhtikuun lopun Hamina -tappion jälkeen Ysit on kohdannut niin Joensuun Mailan kuin Roihuttaret. Tappio Joensuuta vastaan tuli supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (6-2, 4-7, 0-1) ja Roihuttarille suoraan jaksoin 0-2 (0-3, 0-2).

Se onko sisäpeliä saatu Roihuttaret ottelusta hieman parempaan kuosiin selviää tänään klo 14 alkavassa ottelussa. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä. Ottelua voi seurata Ysien sosiaalisen median kanavilla. Tarkiten ottelua seuraa Twitter, mutta Facebookiin päivitetään taukotulos sekä lopputulos.