Naisten Superpesiksen aloitus siirtyy alkavaksi 28. toukokuuta

Naisten Superpesiksen aloitus siirtyy alkavaksi 28. toukokuuta

Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen siirtää naisten superpesiskauden alkua kahdella viikolla. Naisten Superpesiksen avausottelut pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Suunnitellut runkosarjan ottelumäärät ja pudotuspelien rakenne pysyvät ennallaan.

Vaikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan epidemian valtakunnallinen kasvu on toistaiseksi tasaantunut, tartuntoja todetaan edelleen hyvin runsaasti. Hallitus antoi eduskunnalle lakiesityksen liikkumisvapauden ja lähikontaktien väliaikaisesta rajoittamisesta viime viikolla.

Superpesiksen runkosarjat pitenevät päättyviksi miesten osalta 24.8. ja naisten osalta 22.8. Pääsääntöisesti otteluohjelma pysyy muuttumattomana, mutta 7.-27.5. pelattaviksi tarkoitetut ottelut siirretään runkosarjan loppuun ja otteluohjelman sisälle. Siirrettyjen otteluiden pelipäivät julkaistaan 6.5.

Alkuperäisen otteuohjelman mukaan Pesä Ysien kauden piti alkaa 14.5. kotiottelulla Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan.

Juniorijoukkueiden harjoitukset peruttu 31.3.2021 asti

Juniorijoukkueiden harjoitukset peruttu 31.3.2021 asti

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 -tilannekuvaryhmä on tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin keskiviikkoisessa ylimääräisessä kokouksessaan. Näiden suositusten johdosta Pesä Ysit on päättänyt perua kaikki juniorijoukkueiden harjoitustapahtumat 31.3.2021 asti.

Tilannekuvaryhmän päätöksen mukaan vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta sallitaan sisä- ja ulkotiloissa jatkossa enintään 10 hengen pienryhmissä. Henkilömääriin sisältyvät ryhmän ohjaajat. Tilannekuvaryhmän vahva suositus on välttää kaikkia lähikontakteja näissä toiminnoissa ja harkita harrastustoiminnan toteuttamista etänä, jos se on mahdollista.

Vuosina 2001–2007 syntyneiden kaikki sisätiloissa ja ulkotiloissa tapahtuva ryhmätoiminta lakkautetaan 31. maaliskuuta saakka.

Kulta Katriina pysyy Ysien taukokahvina

Kulta Katriina pysyy Ysien taukokahvina

Pesä Ysit ja Meira Oy jatkavat yhteistyötään myös tulevana kesänä. Vanhalla Kentällä nautitaan taukokahvina Kulta Katriinaa.

Kulta Katriina on toiminut Ysien taukokahvina lähes koko 2000-luvun.

Lappeenrannan kaupungin harrasteavustuksen haku alkanut

Lappeenrannan kaupungin harrasteavustuksen haku alkanut

Lappeenrannan kaupungin myöntämän harrastusavustuksen haku on käynnissä. Lisätietoja antaa seuran toiminnanjohtaja ville.lantta@pesaysit.fi tai puhelimitse numerosta 040 529 3011

Avustusta voidaan myöntää alle 15-vuotiaalle lappeenrantalaiselle lapselle/nuorelle ja vain yhteen harrastukseen. Tuen suuruus on enintään 250 euroa/pelaaja. Tuen määrä riippuu hakijoiden lukumäärästä. Myönnetty tuki ei välttämättä kata koko kausimaksua.

Tuki myönnetään ns. taloudellisin perustein. Tulo- ja varallisuusrajojen arvioinnissa käytetään Lappeenrannan kaupungin www-sivulla olevaa harrastusavustuslaskuria, jonka avulla jokaisen hakijan on ennen hakemuksen täyttämistä arvioitava tulonsa. Linkki alla:

www.lappeenranta.fi/fi/ Palvelut/Paatoksenteko-ja- talous/Talous/ Harrastusavustukset

Mikäli pienituloisuusraja ei täyty, hakijalla on mahdollisuus perustella tuen tarvetta huoltajan työttömyyteen, työkyvyttömyyteen, yksinhuoltajuuteen tai muihin taloudellisiin haasteisiin vedoten.

Hakuaika päättyy 17.3.2021.

Hakemukset toimitetaan sähköpostilla ja mieluiten PDF-muodossa osoitteeseen: ville.lantta@pesaysit.fi

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Hakemuksessa tulee ilmetä seuraavat asiat:

– Harrastajan nimi ja syntymävuosi
– Huoltajan yhteystiedot
– Mihin joukkueeseen tai harrasteryhmään kuuluu
– Lyhyt vapaamuotoinen perustelu yo. ehtojen määritelmillä

Lappeenrannassa 02.03.2021

Ville Lantta
Toiminnanjohtaja
Pesä Ysit ry

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Juho Ihalainen

Oma SP esittelee kuukauden juniorin – Juho Ihalainen

Pesä Ysit esittelee kauden 2021 aikana joka kuukausi yhden junioripelaajan yhteistyössä Oma SP:n kanssa. Maaliskuun junioriesittelyssä on D-pojissa pelaava Juho Ihalainen.

Nimi?
Juho Ihalainen

Syntymäaika?
14.10.2008

Milloin aloitit pesäpallon pelaamisen?
Keväällä 2017

Mieluisin ulkopelipaikka?
3-polttaja

Paras lyönti sisäpelissä?
2-luukku

Kehitettävää pelaajana?
Kiinniottovarmuus ja heittovoima

Vahvuudet?
Vaihtolyönnit

Mukavin pesismuisto?
Välierävoitto Sotkamon Jymystä E-poikien Savo-Karjalan alueen lopputurnauksessa Sotkamossa syyskuussa 2020

Millainen on oma joukkueesi?
Hauska ja tosi kova!

Lempivastustaja?
Puijon Pesis