Puuilo ja Pesäpalloliitto syventävät yhteistyötään

Puuilo ja Pesäpalloliitto syventävät yhteistyötään

Suomen Pesäpalloliitto ja tavarataloketju Puuilo Oy jatkavat viime kaudella alkanutta yhteistyötään. Puuilo on vuonna 1982 perustettu tee se itse -ihmisen tavaratalo, joka menestyy nykyisin voimakkaasti kasvavana vähittäiskaupan toimijana.

Suuri yleisö oppi viime kaudella tunnistamaan Superpesiksen kultakypärän Puuilon nimellä. Kultakypärä on käytössä kaikissa superpesisotteluissa pelaajilla, jotka on palkittu edellisessä ottelussa joukkueidensa parhaina.

 Pesäpalloliiton myyntijohtaja Jonne Kemppainen lupailee jatkossa vieläkin vahvempaa yhteistyötä erityisesti ottelutapahtumiin sekä sähköiseen sisältömarkkinointiin liittyen.

 Solmimme vuosi sitten uuden yhteistyökumppanuuden, vaikka ympärillämme vallitsi iso epävarmuus tulevan kesän läpiviennistä. Kausi saatiin vietyä onnistuneesti läpi ja saavutimme Puuilon kanssa hyviä tuloksia. Tulevalla pesäpallokaudella nostamme entisestään kierroksia Puuilon kanssa ja yhteistyö näkyy yhä vahvemmin molempien osapuolten toiminnassa, toteaa Kemppainen.

 Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Pesäpalloliiton kanssa, ja meillä on ilo jatkaa yhteistyötä myös tulevalla kaudella. Haluamme tukea suomalaista huippu-urheilua ja pesäpallo sopii valtakunnallisena lajina brändiimme erinomaisesti. Superpesiksen ympärillä on juuri nyt positiivinen ja vahvasti eteenpäin pyrkivä tekemisen meininki ja ilmapiiri, Puuilon markkinointijohtaja Perttu Partanen toteaa.

Kummi on poissa – Pave Maijanen on kuollut

Kummi on poissa – Pave Maijanen on kuollut

Suomi ja Lappeenranta menetti viime lauantaina musiikillisen multilahjakkuuden, kun Pave Maijanen menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 70-vuotiaana.

Musiikin ohella Maijanen oli suuri urheilun ystävä. Nuoruusvuosina ja myöhemmälläkin iällä jääkiekko vei miehen sydämen ja hänet nähtiinkin vielä 90-luvulle saakka Pietarinkadun Oilersin hyväntekeväisyysjoukkueessa.

Maijanen oli mukana myös Pesä Ysien toiminnassa 1980-luvulla toimien seuran juniorijoukkueiden kummina. Maijasen nimi löytyikin junioreiden pelipaidoista ja se aiheutti pientä ihmetystä Suomessa järjestetyillä pesäpalloleireillä. Kummin tehtävät Pave hoiti kunnialla aina siihen pisteeseen asti, että hän kutsui myös leiriviikonlopulta palaavia juniorijoukkueita vierailemaan Kesälahden mökilleen.

Kiitos Pave kaikesta. Pidä huolta – niin mekin yritämme tehdä.

Talvikauden aloitus siirtyy – Halli-SM:n otteluita ei pelata helmikuussa

Talvikauden aloitus siirtyy – Halli-SM:n otteluita ei pelata helmikuussa

Halli-SM-turnausten oli määrä käynnistyä tammikuun lopulla. Pesäpalloliitto on kuunnellut seurojen näkemyksiä, seurannut tiiviisti viranomaisohjeita ja tilannekuvan kehittymistä. Kesän 2020 onnistumiset rohkaisevat tekemään myös talvikauden pelitapaan muutoksia ja siirtämään sen aloitusta maalis-huhtikuulle.

Alkuperäisen ohjelman mukaisia Halli-SM-otteluita ei pelata, vaan Pesäpalloliitto tavoittelee miesten ja naisten osalta tiiviimpää kokonaisuutta pelattavaksi maalis-huhtikuussa.

Esimerkiksi cup-tyyppisen kilpailun järjestäminen on kiehtova ajatus. 16 joukkueen järjestelmällä voidaan pelata neljä kierrosta ja tarjota yleisölle todellista viihdettä, kun kesäkausikin on jo kutkuttavasti lähellä. Ehkä osa pääsee silloin jo katsomoonkin Ruudun seuraajien lisäksi, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari pohtii.

Useimmat Halli-SM-ottelut oli suunniteltu pelattavaksi helmikuussa, jolloin tiukasti määritellyt kilpailujärjestelmät ja otteluohjelmat aiheuttavat haasteita otteluiden läpiviemiseen suunnitellusti. Joukkueiden mahdollisuus harjoitella ja valmistautua otteluihin on vaihdellut huomattavasti eri puolilla Suomea, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen huomauttaa.

Superpesisjoukkueiden halliottelut käynnistyvät kuitenkin jo tänä viikonloppuna, kun Joensuun Maila pelaa kotihallissaan Kiteen Pallo -90:tä ja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Seuroilla onkin nyt mahdollisuus järjestää otteluita tai jopa turnauksia itsenäisesti ja sopivilla aikatauluilla kyseisen alueen epidemiatilanteen mukaan, vastuullisuus huomioiden.

Pesäpalloliitto seuraa tiiviisti epidemiatilanteen kehittymistä ja tekee sen pohjalta ratkaisuja.

Joka tapauksessa tässä tilanteessa tarvitaan uutta ja innovatiivista ajattelua. Pesäpalloliitto käy asiasta vuoropuhelua seurojen, Olympiakomitean ja viranomaistahojen kanssa. Päätöksistä tiedotetaan tarkemmin heti, kun se on mahdollista, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.

Superpesiksen kesäkausi käynnistyy äitienpäiväviikonloppuna. Viime vuoden poikkeusoloissakin sarja pelattiin tyylikkäästi ja tinkimättömän kilpailullisesti läpi, vaikkakin hieman typistettynä.

Positiivisin mielin etenemme kesää kohti. Ainekset ovat olemassa jopa kaikkien aikojen pesiskesään, kun patoutunut innostus huippu-urheilua kohtaan purkautuu olojen toivottavasti normalisoituessa, Huotari päättää.