LähiTapiola jatkaa Ysien kumppanina

LähiTapiola jatkaa Ysien kumppanina

Vuodesta 2013 lähtien Pesä Ysien yhteistyökumppanina toiminut LähiTapiola jatkaa yhteistyötä myös tulevina vuosina. Pääpaino kumppanuudessa on aiemmin ollut matalan kynnyksen toiminta sekä pesiskoulut, mutta nyt panoksia on lisätty myös junioripuolelle ja superpesisjoukkueen eri elementteihin. Vuosien aikana yhteistyö onkin toiminut luontevasti ja ennen kaikkea Pesä Ysien jäsenistö on saanut hyvää palvelua vakuutusasioissaan.

LähiTapiola on ollut jo vuosia yksi merkittävimmistä kumppaneistamme. Kokonaisvaltaisesti LähiTapiola näkyy seuramme toiminnassa pesäpallokentän lisäksi sosiaalisen median alustoillamme. Lasten ja nuorten toiminta pesiskouluineen on ollut yksi kumppanuutemme kivijalkoja Superpesistä unohtamatta, toteaa Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta.

LähiTapiolan liiketoimintajohtaja Esa Kallion mukaan yhteistyön jatkaminen oli yritykseltä luonteva valinta.

Yhteistyön jatko Pesä Ysien kanssa oli luontevaa, sillä LähiTapiola Kaakkois-Suomessa arvostamme heidän vahvaa panostamista juniorityöhön ja haluammekin olla mahdollistamassa monen lapsen ja nuoren harrastusmahdollisuuksia toimialueellamme.

Pesäpalloilija Tuomas Gerdt siunataan lauantaina

Pesäpalloilija Tuomas Gerdt siunataan lauantaina

Viimeinen elossa ollut Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt siunataan haudan lepoon Lauritsalan kirkossa Lappeenrannassa lauantaina. Ilta-Sanomien ISTV välittää hautajaisten julkisen osuuden suorana lähetyksenä kello 12 alkaen.

Gerdt syntyi Heinävedellä 28.5.1922 ja ilmoittautui vapaaehtoiseksi jo talvisotaan vain 17-vuotiaana. Jatkosodassa Gerdt palveli taistelulähettinä. Olosuhteita kuvailtiin erittäin vaikeiksi, rohkeutta, itsenäisiä ratkaisuja ja neuvokkuutta vaativiksi.

Mannerheim-ristin ritariksi numero 95 Gerdt nimitettiin erityisen sisukkaasta ja urheasta uroteosta hakea esimiehensä kapteeni Caj Toffer turvaan ankaran tulituksen keskeltä.

Vihollisen erittäin ankarasta tulesta välittämättä kantoi hän kuolettavasti haavoittuneen kapteeni Tofferin suojaan jatkaen sitten taistelua reippaana ja rohkeana aina haavoittumiseensa saakka. Hänen esikuvansa vaikutti suuresti viimeisen vastaiskun onnistumiseen, perusteissa todetaan.

Mannerheim-ristin ritareita nimitettiin yhteensä 191. Arvo voitiin myöntää sotilasarvosta riippumatta kenelle tahansa sotilaalle. Mannerheim-ristin ritariksi nimeämistä arvostettiin korkeimmalle sodanaikaisista tunnustuksista ja sen saamiseksi vaadittiin erittäin painavat perustelut.

Gerdt oli luonteeltaan vaatimaton ja antoi mieluummin urotekojensa puhua puolestaan. Gerdt korosti yhteisöllisyyden merkitystä ja muistutti olleensa vain yksi meistä.

Sotien jälkeen Gerdt ansioitui pesäpallokentillä edustaen suomensarjassa Savonlinnan Rientoa 1945 ja Savonlinnan Pallokerhoa 1946-51. Joukkueensa kapteeni sai sisäpelissä hihoihinsa numeron neljä ja pelasi ulkokentällä takakentän viimeisenä lukkona kopparin tontilla.

Gerdt avioitui Lea Kososen kanssa 1946. Ilta-Sanomien mukaan häät viivästyivät, kun pesäpallo-ottelu venyi pitkäksi. Gerdt myöhästyi kolme minuuttia omista häistään, mutta ei sellaisestakaan häkeltynyt.

Rovasti kysyi, miten peli päättyi. Mie sanoin, että me voitettiin.

Mannerheim-ristin ritarien viimeinen iltahuuto kuultiin 1. marraskuuta, kun Mannerheim-ristin ritarien säätiö tiedotti Gerdtin poismenosta. Gerdt siunataan viimeiselle matkalleen lauantaina. Tilaisuutta kunnioittavat läsnäolollaan tasavallan presidentti ja puolustusvoimien ylipäällikkö Sauli Niinistö, joka pitää puheen Gerdtin haudalla sekä puolustusministeri Antti Kaikkonen ja Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo KivinenIlta-Sanomien ISTV välittää hautajaisten julkisen osuuden suorana lähetyksenä kello 12 alkaen.

Harisen optio kaudesta 2022 on käytetty

Harisen optio kaudesta 2022 on käytetty

Lyöjäjokeri Henriikka Harinen pysyy Lappeenrannassa ainakin syksyyn 2022 asti.

Lappeenrannan Pesä Ysit on käyttänyt lyöjäjokeri Henriikka Harisen option kaudesta 2022. Harinen teki 1+1 -vuotisen sopimuksen kesäkuun lopussa seuran kanssa ja tuon sopimuksen optiovuosi on nyt käytetty.

Harisen option käyttö jo tässä vaiheessa on vahva osoitus pitkäjänteisestä toiminnasta puolin ja toisin. Olemme seurana saaneet nyt kasattua mieleisen rungon kahdelle seuraavalle vuodelle ja lyöjäjokerin kiinnitys on osa erittäin luontevaa jatkumoa sekä iso palanen tässä kokonaisuudessa, joukkueen manageri Sakari Myllys kertoo.

Viime kaudella joukkueen kapteeniksi valittu Harinen iski 20 ottelun runkosarjassa kaikkiaan 37 juoksua ollen lyöjätilaston 11:s. Joukkueen manageri Myllyksen mukaan optio haluttiin käyttää jo tässä vaiheessa, jotta tulevien kausien joukkueiden kokoamiseen saataisiin rauha.

Meillä on nyt kokonaisuutena rauhallinen tilanne kahdelle seuraavalle vuodelle ja joukkueen rakentamiseen ei tarvitse nyt käyttää niin paljoa aikaa, kun joukkueen runko on hyvin valmiina tuleville vuosille.

Myllys muistuttaa, että Harinen on on osoittanut johtajuutta kapteenin roolissa ja pysynyt myös tärkeänä linkkinä seurajohdon suuntaan.

Harinen on ottanut kapteenina myös erittäin hienoa roolia nuoressa joukkueessa ja on tärkeä linkki myös seurajohdon suuntaan. Yhdessä tekemällä menemme kohti tulevia tavoitteita, päättää Myllys.

Karsintasarja käytössä naisten Superpesiksessä kaudella 2021

Karsintasarja käytössä naisten Superpesiksessä kaudella 2021

Nousu Ykköspesiksestä Superpesikseen on mahdollista karsintasarjan kautta kaudella 2021. Naisten Superpesiksessä pelataan kahdeksan joukkueen karsintasarja.

Karsintasarjassa pelaavat naisten Superpesiksen runkosarjan jälkeen sijoille 10-13 sijoittuneet joukkueet ja Ykköspesiksen runkosarjan kummankin lohkon kaksi parasta joukkuetta. Kahdeksan joukkueen karsintasarjasta kolmelle parhaalle on tarjolla paikka Superpesikseen kaudelle 2022.

Koronaviruspandemian aiheuttamalla poikkeuskaudella pesäpallosarjoista ei tapahtunut putoamisia, joten ylimmillä sarjatasoilla on enemmän joukkueita kuin oli alun perin suunniteltu. Naisten Superpesiksessä pelaa tulevalla kaudella 13 ja naisten ykköspesiksessä 17 joukkuetta kahdessa lohkossa.

Naisten superpesiskarsinta

– Kahdeksan joukkueen karsintasarja
– Superpesiksen runkosarjan neljä viimeistä, 10.-13. sijoittuneet ja Ykköspesiksen runkosarjasta molempien lohkojen kaksi parasta
– Neljä kotiottelua Superpesiksen kahdelle paremmin sijoittuneelle ja Ykköspesiksen lohkovoittajille, muille kolme
– Yksinkertainen sarja, seitsemän ottelua joukkuetta kohden
– Kolme parasta Superpesikseen, viisi heikointa Ykköspesikseen kaudelle 2022
– Otteluparit päätetään ennakkoon ja julkaistaan otteluohjelman yhteydessä