Lappeenrannan kaupungin harrasteavustuksen haku alkanut

Lappeenrannan kaupungin myöntämän harrastusavustuksen haku on käynnissä. Lisätietoja antaa seuran toiminnanjohtaja: ville.lantta@elisanet.fi tai p. 040 529 3011

Avustusta voidaan myöntää alle 15-vuotiaalle lappeenrantalaiselle lapselle/nuorelle ja vain yhteen harrastukseen. Tuen suuruus on enintään 300 euroa/talvikausi. Tuen määrä riippuu hakijoiden lukumäärästä. Myönnetty tuki ei välttämättä kata koko kausimaksua.

Tuki myönnetään ns. taloudellisin perustein. Tulo- ja varallisuusrajojen arvioinnissa käytetään Lappeenrannan kaupungin www-sivulla olevaa harrastusavustuslaskuria, jonka avulla jokaisen hakijan on ennen hakemuksen täyttämistä arvioitava tulonsa. Linkki alla:

www.lappeenranta.fi/fi/ Palvelut/Paatoksenteko-ja- talous/Talous/ Harrastusavustukset

Mikäli pienituloisuusraja ei täyty, hakijalla on mahdollisuus perustella tuen tarvetta huoltajan työttömyyteen, työkyvyttömyyteen, yksinhuoltajuuteen tai muihin taloudellisiin haasteisiin vedoten.

Hakuaika päättyy 5.11.2020.

Hakemukset toimitetaan sähköpostilla ja mieluiten PDF-muodossa osoitteeseen: ville.lantta@elisanet.fi

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja päätöksenteossa ovat seuran puheenjohtajisto sekä toiminnanjohtaja.

Hakemuksessa tulee ilmetä seuraavat asiat:

– Harrastajan nimi ja syntymävuosi
– Huoltajan yhteystiedot
– Mihin joukkueeseen tai harrasteryhmään kuuluu
Lyhyt vapaamuotoinen perustelu yo. ehtojen määritelmillä

Superpesiksen Ruutu yhteistyö jatkuu

Superpesiksen Ruutu yhteistyö jatkuu

Superpesiksen ja Ruudun yhteistyö jatkuu viisivuotisella sopimuksella!

Suomen Pesäpalloliitto ja Nelonen Media ovat solmineet viisivuotisen sopimuksen koskien miesten ja naisten Superpesiksen tv-oikeuksia. Kaikki superpesisottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelussa ainakin kauden 2026 loppuun saakka.

Aiempi sopimus kattaa myös kauden 2021. Uudet allekirjoitukset pitävät sisällään vuodet 2022-2026, joten Ruutu on jatkossakin vahvasti Superpesiksen tv-lähetysten kotipesä.

Superpesis on saavuttanut vahvan aseman Nelonen Median kanavilla suosituimpina kotimaisina palloilusarjoina. Finnpanelin mukaan suorat lähetykset miesten Superpesiksen loppuottelusarjasta olivat Jim-kanavan katsotuimpia ohjelmia kahdella peräkkäisellä viikolla ja ratkaisuottelu tavoitti yhteenlaskettuna yli 300 000 katsojaa. Huippupesäpallon asemaa vahvistaa naisten Superpesis, suosituin kotimainen naisten palloilusarja yleisömäärillä mitaten, jonka ratkaiseva loppuottelu keräsi 223 000 katsojan tavoittavuuden.

Pesis on parasta paikan päällä, mutta tv-tuote on meille todella tärkeä ja pitkä sopimus antaa työrauhan. Jo ennestään erinomainen yhteistyö Nelonen Median kanssa saa jatkoa. Meillä on vahva yhteinen tahtotila kehittää pesäpallon tv-tuotetta entisestään ja tuoda siihen uusia elementtejä. Lisäksi Fanikamera-lähetykset ovat antaneet seuroille uusia mahdollisuuksia oman toimintansa eteenpäinviemiseen ja brändäämiseen, mihin seurat ovat tarttuneetkin kiitettävästi, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.

Nelonen Media on ollut Superpesiksen tv-yhteistyökumppani jo yli 10 vuoden ajan. Lähetysoikeudet siirtyivät Urheilukanavalta Nelonen Medialle kauden 2009 jälkeen.

Pesäpallo on ollut iso osa Ruudun urheilutarjontaa jo pitkään mutta viime vuosina katselun kehitys on ollut hurjaa. Tämä onkin yksi osoitus siitä, että kyseessä on kiinnostava ja elinvoimainen sarja. Olemme ylpeitä, että saamme olla yhdessä Pesäpalloliiton kanssa kehittämässä kansallispeliä eteenpäin pitkäjänteisesti, Nelonen Median kotimaisten urheiluoikeuksien johtaja Jukka-Pekka Ylinen sanoo.

Pesäpallokausi 2021 käynnistyy Halli-SM-turnausten merkeissä alkuvuodesta.

Muurman Haminasta Yseihin – omille kasvateille sopimukset

Muurman Haminasta Yseihin – omille kasvateille sopimukset

Pesä Ysit on tehnyt kaksivuotiset sopimukset omien kasvattiensa Lotta Anttosen ja Aino Kuittisen sekä Haminan Palloilijoista Lappenrantaan siirtyvän Elina Muurmanin kanssa.

Viime kauden Pesä Ysien Superpesiksen harjoitusryhmän kautta joukkueeseen nousseet Lotta Anttonen ja Aino Kuittinen ovat allekirjoittaneet kaksivuotiset sopimukset seuran kanssa. 18-vuotias Anttonen ehti viime kaudella pukea Superpesiksessä yhdeksään otteluun tuoden kolme juoksua ja 17-vuotias Kuittinen puolestaan viiteen otteluun ilman tehomerkintöjä. Kumpikin pelaaja teki Superpesisdebyyttinsä runkosarjan viimeisessä ottelussa kaudella 2019.

Kummatkin ovat Ysien omia kasvatteja ja harjoitelleet jo toista vuotta Superpesiksen mukana. Menneenä kesänä lahjakkaat nuoret pääsivät ottamaan todellisen kosketuksen pääsarjaan ja kestivät vauhdissa hyvin mukana. Vahva asenne, sitoutuminen ja työmoraali ovat läsnä näissä urheiluakatemian palloilijoissa, kuvailee joukkueen manageri Sakari Myllys.

Kaksivuotisella sopimuksella Yseihin siirtyy myös Haminan Palloilijoita edustanut Elina Muurman. 18-vuotiaan Muurmanin viime kesä oli loukkaantumisten sävyttämä ja kuudessa Ykköspesiksen ottelussa saldoksi jäi yksi lyöty ja neljä tuotua juoksua. Valtaosan kaudesta tyttöjen Superpesiksessä pelannut Muurman löi 11:ssä ottelussa tehot 1+21=22.

Muurman on ollut ikäluokkansa lahjakkaimpia palloilijoita kaikki juniorivuodet Haminassa, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet edellisiä kausia. Nyt on vammat selätetty ja muuton myötä Lappeenrannasta löytyi koulu sekä samalla uusi seura, missä pääsee kiinni päivittäiseen arkeen ja harjoittelemaan, kuvailee Myllys.

Kolme jatkosopimusta – Eteläpää uutena pelaajana Yseihin

Kolme jatkosopimusta – Eteläpää uutena pelaajana Yseihin

Pesä Ysit on tehnyt kolme jatkosopimusta tuleville kausille ja saa riveihinsä yhden uuden pelaajan. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy viime kaudella Joensuun Mailaa ja Puijon Pesistä edustanut Salla Eteläpää.

Pesä Ysit on tehnyt kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen etukenttäpelaaja Hanna Järven kanssa. Viidennen kautensa Lappeenrannassa aloittava 27-vuotias Järvi on urallaan pelannut 132 ottelua runkosarjassa ja iskenyt niissä 1+28=29 juoksua. Superpesiksessä Pesä Ysien lisäksi Vihdin Palloa edustanut Järvi pelasi viime kaudella kaikissa Ysien 20:ssä ottelussa lyöden yhden ja tuoden kahdeksan juoksua. Joukkueen manageri Sakari Myllys on iloinen Järven päätöksestä palata Lappeenrantaan, sillä Järvi tuo nuoreen joukkueeseen aimo tuulahduksen kokemusta.

Hanna on nuoresta iästään huolimatta joukkueen todellinen äitihahmo, määrätietoinen huippu-urheilija joka näyttää esimerkillään tietä koko joukkueelle ja tulee tulevallakin kaudella olemaan tärkeä palanen joukkueen etukentällä.

Uutena pelaajana Ysien riveihin liittyy 1+1 -vuotisella sopimuksella Joensuun Mailaa viime kaudella edustanut Salla Eteläpää. Viinijärven Urheilijoissa Superpesisuransa aloittanut Eteläpää pelasi viime kaudella yhden ottelun Superpesiksessä ilman tehomerkintöjä. Pääosan kaudesta Joensuun Mailan kasvatti pelasi Ykköspesiksen Puijon Pesiksessä, jossa 26-vuotias linjapelaaja löi tehot 1+7=8 ja toi kahdeksan juoksua. Myllyksen mukaan Järven tavoin Eteläpää tuo oman ripauksensa kokemusta joukkueeseen.

Salla tuo meille pirteän tuulahduksen Pohjois-Karjalasta. Viinijärvellä, Joensuussa ja Kuopiossa superpesistä ja ykköspelistä pelanneena hän edustaa joukkueen kokeneempaa kaartia. Hänen monipuolisuudestaan niin sisä- kuin ulkopelissä tulee varmasti olemaan meille paljon apua.

Suomen mestaruuden Jyväskylän Kirittärissä voittaneen Eveliina Rantosen ja SM-hopeaa tamperelaisen Manse PP:n riveissä saaneen Elina Väreen optiot kaudesta 2022 on käytetty. Elokuun alkupuolella Jyväskylän Kirittäriin vuokrasopimuksella siirtynyt Rantonen löi Kirittärien riveissä viidessä pelaamassaan runkosarjaottelussa yhden ja toi neljä juoksua. Pudotuspeleissä Rantonen pelasi yhdeksän ottelua lyöden kolme ja tuoden yhtä monta juoksua.

Väre puolestaan siirtyi siirtorajan kynnyksellä tamperelaisen Manse PP:n riveihin ja ehti pelata runkosarjassa kolme ottelua lyöden kaksi juoksua. Pudotuspeleissä Väre pelasi viisi ottelua, joissa hän löi ja toi yhden juoksun.

Myllyksen mukaan optioiden käyttäminen kertoo paljon pelaajien luottamuksesta Ysien tulevaisuuteen.

Eveliina on meidän ehdottomia timantteja, pelaajana matkalla kohti Suomen eliittiä omalla pelipaikallaan ja omassa roolissaan. Option käyttö kertoo paljon Eveliinan luottamuksesta Ysien tulevaisuuteen.

Alkukauden loukkaantumisesta huolimatta Elina osoitti kuinka sisukas pelaaja meillä on joukkueessa. Osan kesästä Elina pelasi toipilaana ja loppujen lopuksi kausi päättyi SM-hopeaan. Kuten Rantosenkin tapauksessa option käyttäminen kertoo paljon luottamuksesta Ysien tulevaisuuteen.

Superpesiksen joukkuemäärä ja sarjajärjestelmä vahvistettu kaudelle 2021

Superpesiksen joukkuemäärä ja sarjajärjestelmä vahvistettu kaudelle 2021

Kaudella 2021 naisten Superpesiksessä on mukana 13 joukkuetta. Määrät kasvavat, sillä koronan aiheuttamalla poikkeuskaudella sarjoista ei pudonnut joukkueita.

Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut Superpesiksen ja Ykköspesiksen sarjajärjestelmäperiaatteita kaudelle 2021. Suoraa putoamista Superpesiksestä Ykköspesikseen ei tapahdu urheilullisista syistä, sillä lisäotteluissa joukkueet kohtaavat eri vastustajia. Samoin suora nousu Ykköspesiksestä Superpesikseen poistuu kauden 2021 osalta joukkuemäärän pienentyessä muutenkin kaudelle 2022.

Kahden ylimmän sarjatason joukkuemäärät pudotetaan kaudeksi 2022 vastaavalle tasolle, jolla ne olivat ennen koronaviruspandemian aiheuttamaa poikkeuskautta. Sarjajärjestelmät tehdään tässä vaiheessa vain kaudelle 2021, sillä korona-ajan vaikutuksia tarkastellaan pidemmällä aikavälillä.

Pesäpallon 100-vuotisjuhlavuonna 2022 tavoitteena ovat vastaavat joukkuemäärät ylimmillä sarjatasoilla kuin kaudella 2019 eli naisten Superpesiksessä pelaa tuolloin 12 joukkuetta.

Naisten Superpesis 2021

– 13 joukkuetta, kaudelle 2022 joukkuemäärä pudotetaan 12:een
– Runkosarja: 24 ottelua (kaksinkertainen sarja)
– Kahdeksan parhaan pudotuspelit
– Ei suoraa putoamista. Alempien pudotuspelien ja superpesiskarsinnan pelitapa vahvistetaan viimeistään 20.11.2020.