Muurman Haminasta Yseihin – omille kasvateille sopimukset

Muurman Haminasta Yseihin – omille kasvateille sopimukset

Pesä Ysit on tehnyt kaksivuotiset sopimukset omien kasvattiensa Lotta Anttosen ja Aino Kuittisen sekä Haminan Palloilijoista Lappenrantaan siirtyvän Elina Muurmanin kanssa.

Viime kauden Pesä Ysien Superpesiksen harjoitusryhmän kautta joukkueeseen nousseet Lotta Anttonen ja Aino Kuittinen ovat allekirjoittaneet kaksivuotiset sopimukset seuran kanssa. 18-vuotias Anttonen ehti viime kaudella pukea Superpesiksessä yhdeksään otteluun tuoden kolme juoksua ja 17-vuotias Kuittinen puolestaan viiteen otteluun ilman tehomerkintöjä. Kumpikin pelaaja teki Superpesisdebyyttinsä runkosarjan viimeisessä ottelussa kaudella 2019.

Kummatkin ovat Ysien omia kasvatteja ja harjoitelleet jo toista vuotta Superpesiksen mukana. Menneenä kesänä lahjakkaat nuoret pääsivät ottamaan todellisen kosketuksen pääsarjaan ja kestivät vauhdissa hyvin mukana. Vahva asenne, sitoutuminen ja työmoraali ovat läsnä näissä urheiluakatemian palloilijoissa, kuvailee joukkueen manageri Sakari Myllys.

Kaksivuotisella sopimuksella Yseihin siirtyy myös Haminan Palloilijoita edustanut Elina Muurman. 18-vuotiaan Muurmanin viime kesä oli loukkaantumisten sävyttämä ja kuudessa Ykköspesiksen ottelussa saldoksi jäi yksi lyöty ja neljä tuotua juoksua. Valtaosan kaudesta tyttöjen Superpesiksessä pelannut Muurman löi 11:ssä ottelussa tehot 1+21=22.

Muurman on ollut ikäluokkansa lahjakkaimpia palloilijoita kaikki juniorivuodet Haminassa, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet edellisiä kausia. Nyt on vammat selätetty ja muuton myötä Lappeenrannasta löytyi koulu sekä samalla uusi seura, missä pääsee kiinni päivittäiseen arkeen ja harjoittelemaan, kuvailee Myllys.

Kolme jatkosopimusta – Eteläpää uutena pelaajana Yseihin

Kolme jatkosopimusta – Eteläpää uutena pelaajana Yseihin

Pesä Ysit on tehnyt kolme jatkosopimusta tuleville kausille ja saa riveihinsä yhden uuden pelaajan. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy viime kaudella Joensuun Mailaa ja Puijon Pesistä edustanut Salla Eteläpää.

Pesä Ysit on tehnyt kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen etukenttäpelaaja Hanna Järven kanssa. Viidennen kautensa Lappeenrannassa aloittava 27-vuotias Järvi on urallaan pelannut 132 ottelua runkosarjassa ja iskenyt niissä 1+28=29 juoksua. Superpesiksessä Pesä Ysien lisäksi Vihdin Palloa edustanut Järvi pelasi viime kaudella kaikissa Ysien 20:ssä ottelussa lyöden yhden ja tuoden kahdeksan juoksua. Joukkueen manageri Sakari Myllys on iloinen Järven päätöksestä palata Lappeenrantaan, sillä Järvi tuo nuoreen joukkueeseen aimo tuulahduksen kokemusta.

Hanna on nuoresta iästään huolimatta joukkueen todellinen äitihahmo, määrätietoinen huippu-urheilija joka näyttää esimerkillään tietä koko joukkueelle ja tulee tulevallakin kaudella olemaan tärkeä palanen joukkueen etukentällä.

Uutena pelaajana Ysien riveihin liittyy 1+1 -vuotisella sopimuksella Joensuun Mailaa viime kaudella edustanut Salla Eteläpää. Viinijärven Urheilijoissa Superpesisuransa aloittanut Eteläpää pelasi viime kaudella yhden ottelun Superpesiksessä ilman tehomerkintöjä. Pääosan kaudesta Joensuun Mailan kasvatti pelasi Ykköspesiksen Puijon Pesiksessä, jossa 26-vuotias linjapelaaja löi tehot 1+7=8 ja toi kahdeksan juoksua. Myllyksen mukaan Järven tavoin Eteläpää tuo oman ripauksensa kokemusta joukkueeseen.

Salla tuo meille pirteän tuulahduksen Pohjois-Karjalasta. Viinijärvellä, Joensuussa ja Kuopiossa superpesistä ja ykköspelistä pelanneena hän edustaa joukkueen kokeneempaa kaartia. Hänen monipuolisuudestaan niin sisä- kuin ulkopelissä tulee varmasti olemaan meille paljon apua.

Suomen mestaruuden Jyväskylän Kirittärissä voittaneen Eveliina Rantosen ja SM-hopeaa tamperelaisen Manse PP:n riveissä saaneen Elina Väreen optiot kaudesta 2022 on käytetty. Elokuun alkupuolella Jyväskylän Kirittäriin vuokrasopimuksella siirtynyt Rantonen löi Kirittärien riveissä viidessä pelaamassaan runkosarjaottelussa yhden ja toi neljä juoksua. Pudotuspeleissä Rantonen pelasi yhdeksän ottelua lyöden kolme ja tuoden yhtä monta juoksua.

Väre puolestaan siirtyi siirtorajan kynnyksellä tamperelaisen Manse PP:n riveihin ja ehti pelata runkosarjassa kolme ottelua lyöden kaksi juoksua. Pudotuspeleissä Väre pelasi viisi ottelua, joissa hän löi ja toi yhden juoksun.

Myllyksen mukaan optioiden käyttäminen kertoo paljon pelaajien luottamuksesta Ysien tulevaisuuteen.

Eveliina on meidän ehdottomia timantteja, pelaajana matkalla kohti Suomen eliittiä omalla pelipaikallaan ja omassa roolissaan. Option käyttö kertoo paljon Eveliinan luottamuksesta Ysien tulevaisuuteen.

Alkukauden loukkaantumisesta huolimatta Elina osoitti kuinka sisukas pelaaja meillä on joukkueessa. Osan kesästä Elina pelasi toipilaana ja loppujen lopuksi kausi päättyi SM-hopeaan. Kuten Rantosenkin tapauksessa option käyttäminen kertoo paljon luottamuksesta Ysien tulevaisuuteen.

Superpesiksen joukkuemäärä ja sarjajärjestelmä vahvistettu kaudelle 2021

Superpesiksen joukkuemäärä ja sarjajärjestelmä vahvistettu kaudelle 2021

Kaudella 2021 naisten Superpesiksessä on mukana 13 joukkuetta. Määrät kasvavat, sillä koronan aiheuttamalla poikkeuskaudella sarjoista ei pudonnut joukkueita.

Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut Superpesiksen ja Ykköspesiksen sarjajärjestelmäperiaatteita kaudelle 2021. Suoraa putoamista Superpesiksestä Ykköspesikseen ei tapahdu urheilullisista syistä, sillä lisäotteluissa joukkueet kohtaavat eri vastustajia. Samoin suora nousu Ykköspesiksestä Superpesikseen poistuu kauden 2021 osalta joukkuemäärän pienentyessä muutenkin kaudelle 2022.

Kahden ylimmän sarjatason joukkuemäärät pudotetaan kaudeksi 2022 vastaavalle tasolle, jolla ne olivat ennen koronaviruspandemian aiheuttamaa poikkeuskautta. Sarjajärjestelmät tehdään tässä vaiheessa vain kaudelle 2021, sillä korona-ajan vaikutuksia tarkastellaan pidemmällä aikavälillä.

Pesäpallon 100-vuotisjuhlavuonna 2022 tavoitteena ovat vastaavat joukkuemäärät ylimmillä sarjatasoilla kuin kaudella 2019 eli naisten Superpesiksessä pelaa tuolloin 12 joukkuetta.

Naisten Superpesis 2021

– 13 joukkuetta, kaudelle 2022 joukkuemäärä pudotetaan 12:een
– Runkosarja: 24 ottelua (kaksinkertainen sarja)
– Kahdeksan parhaan pudotuspelit
– Ei suoraa putoamista. Alempien pudotuspelien ja superpesiskarsinnan pelitapa vahvistetaan viimeistään 20.11.2020.