Kosonen kaappasi Tapsan kunnari -pokaalin toistamiseen

Kosonen kaappasi Tapsan kunnari -pokaalin toistamiseen

Pattijoen Urheiljoissa pelaava Pesä Ysien kasvatti Topi Kosonen kaappasi nappasi tämän vuoden Tapsan kunnarin voiton. Voitto oli samalla miehelle kolmas, joten Kosonen saa pitää voittopokaalin. Kaikkiaan Kosonen on voittanut Tapsan kunnarin nyt kuusi kertaa.

Tämän vuotinen kilpailu oli aina elokuun viimeisille päiville saakka tiukka. Tyttöjen Superpesiksessä kaksi kunnaria iskenyt Hertta Härkönen oli pitkään kisan voitossa kiinni, kunnes Kosonen iski kahdessa perättäisessä ottelussa kunnarin elokuun lopulla nousten yksin kolmen kunnarin kerhoon.

Kisan voittopokaali joudutaan siis uusimaan, sillä Kosonen kaappasi yhteensä kuudennen kerran kisan voiton itselleen. Kososen viisi edellistä voittoa ovat tulleet kausina 2004, 2013, 2015, 2017 ja 2018. Kaudesta 2000 lähtien järjestetyn kilpailun lähimpänä voittopokaalin saamista ovat olleet Heidi Forsell ja Linda Taskula, joilla kummallakin on kaksi kisan voittoa. Forsell voitti kisan vuosina 2000 ja 2001. Taskula puolestaan nappasi voitot vuosina 2002 ja 2005.

AIEMMAT VOITTAJAT
Kausi Nimi Voitot Lyödyt juoksut
2000 Heidi Forsell (1) 10+62=72
2001 Heidi Forsell (2) 7+38=45
2002 Linda Taskula (1) 5+36=41
2003 Jonna Mäkelä (1) 6+41=47
2004 Topi Kosonen (1) 5+18=23
2005 Linda Taskula (2) 5+50=55
2006 Maiju Taskula (1) 11+52=63
2007 Tiina Tolonen (1) 6+46=52
2008 Noora Pehrman (1) 5+36=41
2009 Noora Jantunen (1) 7+53=60
2010 Annika Turtiainen (1) 6+59=65
2011 Kirsi Kemppi (1) 9+88=97
2012 Liisi Pekkola (1) 12+26=38
2013 Topi Kosonen (2) 6+10=16
2014 Krista Melanen (1) 7+49=56
2015 Topi Kosonen (3) 5+39=44
2016 Vili Pelo (1)
2017 Topi Kosonen (4) 4+25=29
2018 Topi Kosonen (5) 5+32=37
2019 Petra Laakkonen (1) 7+10=17
2020 Topi Kosonen (6) 3+37=40
Tytti Bertling Pesä Ysien riveihin

Tytti Bertling Pesä Ysien riveihin

Pesä Ysit on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen naisten Ykköspesiksen etenijätilaston seitsemänneksi sijoittuneen Tytti Bertlingin kanssa.

Haminan Palloilijoiden kasvatti Tytti Bertling siirtyy kasvattajaseurastaan Pesä Ysien riveihin kahden vuoden sopimuksella. Ykköspesiksen etenijätilastossa Bertling sijoittui viime kaudella seitsemänneksi tuotuaan 14:ssä ottelussa 29 juoksua. Myös kärkilyöntitilastossa Bertling sijoittui kymmenen parhaan joukkoon oltuaan Ykköspesiksen yhdeksäs 79:llä kärkilyönnillä.

17-vuotta muutama viikko sitten täyttänyt Bertling ehti nuoresta iästään huolimatta nousta Haminassa kolmen viime kauden aikana tyttöjen Superpesisjoukkueesta ensin suomensarjassa pelaavan edustusjoukkueeseen ja oli kauden 2019 päätteeksi nostamassa joukkuetta suomensarjasta Ykköspesikseen. Toissa kaudella Bertling toi 14:ssä suomensarjan ottelussa peräti 56 juoksua voittaen sarjan etenijätilaston ja sijoittui kärkilyöntitilaston kuudenneksi.

Ulkopelissä kopparina pelaavalle Bertlingille sopimus Superpesikseen on iso juttu. Runkosarjat ja pudotuspelit mukaan lukien kolmessa sarjassa kolmen kauden aikana 444 kärkilyöntiä kerännyt ja 200 juoksua tuonut Bertling uskoo, että Lappeenrannassa tarvittaviin kehitysaskeliin on hyvä mahdollisuus.

Tosi odottavainen ja jännittävä fiilis. Superpesis on kuitenkin iso juttu näin nuorelle pelaajalle. Halu kehittyä pelaajana on kova ja uskon, että Lappeenrannassa on siihen hyvä mahdollisuus. Nyt tietenkin tuleva talvikausi treenataan täysillä ja katotaan sitten mihin se kesällä riittää.

Pesä Ysien manageri Sakari Myllys ei piilottele tyytyväisyyttään Bertlingin liityessä lappeenrantalaisryhmään.

Olemme erittäin iloisia saadessamme tämän ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluvan huippulahjakkaan ja todella nopean pelaajan joukkueeseemme. Tytti tuo meille kovasti kaivattua etenemisvoimaa ja antaa lisää vaihtoehtoja myös ulkokentän koppariosastolle.

 

Aikuisille ohjattua pesistä myös syys- ja talvikaudelle

Aikuisille ohjattua pesistä myös syys- ja talvikaudelle

Perinteisesti kesän aikana pyörineet Lady- ja ÄijäPesis sai jälleen hyvän vastaanoton ja ryhmän  toivomuksesta harjoituksia järjestetään nyt myös talvikaudelle. Ohjattua harrastepesistä pääsee siis harrastamaan nyt jouluun asti ja harjoitukset alkavat keskiviikon vuoroilla Vanhalla kentällä klo 17.30-19.30.

Ulkoharjoituksia jatketaan niin pitkälle syksyyn kuin se sään ja valon puolesta on mahdollista ja sen jälkeen harjoituksen siirtyvät Kourulan palloiluhalliin. Kourulan vuoro on tunnin mittainen ja ajoittuu joko perjantaille tai sunnuntaille.

Syyskauden maksu on 80€ ja ohjaajana toimii tuttuun tapaan Henna Kytösalmi. Ryhmään mahtuu vielä, joten ilmoittautu pian mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pesaysit@hotmail.com! Ensimmäiset harjoitukset ovat keskiviikkona 9.9. klo 17.30 ja seuralta on mahdollista lainata varusteita.

Nea Forsellille kahden vuoden jatkosopimus

Nea Forsellille kahden vuoden jatkosopimus

Lappeenrannan Pesä Ysit on tehnyt lyöjäjokeri Nea Forsellin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Forsell jatkaa täten Ysien riveissä kauden 2022 loppuun.

Forsellin alkukautta varjosti harjoituskaudella tullut loukkaantuminen, mutta mitä pidemmälle kausi eteni alkoi tulosta tulla. Menneellä kaudella Forsell puki Ysien pelipaidan päälleen 11:een otteluun ja iski niissä kaksi kunnaria ja yhdeksän tavallista juoksua. Forsell onnistui mailan varressa myös vaihtotilanteissa keräten kaikkiaan 37 kärkilyöntiä 58,7%:in teholla.

Forsell saapui Pesä Ysien riveihin kaudeksi 2019 Haminan Palloilijoista. Ensimmäisestä kaudestaan Yseissä 22-vuotias Forsell vietti suurimman osan Haminan Palloilijoiden riveissä iskien suomensarjassa 14:ssä ottelussa tehot 3+56=59. Ensimmäisellä Superpesiskaudellaan Forsell iski yhden juoksun kuudessa pelaamassaan ottelussa.

Forsell kertoo päätöksen jatkosopimuksen tekemisestä olleen helppo, kun arki ja opiskelut pitävät pelaajan Lappeenrannassa tulevat vuodet.

Jatkosopimus oli helppo päätös, sillä olen parin kauden aikana Lappeenrannassa kasvanut niin ihmisenä kuin pelaajana. Opiskelut ovat myös kesken ja arki pyörii täällä hyvin. Koen, että pystyn kehittymään pelaajana jatkossakin yhdessä tämän joukkueen kanssa.

Pesä Ysit ja Rakennustoimisto O. Hämäläinen kolmivuotiseen yhteistyösopimukseen

Pesä Ysit ja Rakennustoimisto O. Hämäläinen kolmivuotiseen yhteistyösopimukseen

Pesä Ysit ja Rakennustoimisto O. Hämäläinen ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen.

Pesä Ysit ja helsinkiläinen rakennustoimisto O. Hämäläinen ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen kauden 2023 loppuun saakka. Kaudesta 2019 lähtien Pesä Ysien pääyhteistyökumppanina toiminut rakennustoimisto on toimitusjohtaja Olli Hämäläisen mukaan saanut paljon positiivista palautetta ja kontakteja yhteistyön alkamisesta lähtien.

Toimimme pääsääntöisesti Etelä-Suomessa, mutta Pesä Ysit, naisten huippu-urheilu ja Etelä-Karjala tuntuivat mielenkiintoisilta tahoilta olla mukana näkymässä mahdollisten tulevaisuuden projektienkin suhteen. Meille on ollut ensisijaisesti tärkeää olla tukemassa merkittäviä lasten ja nuorten aktiivisia ja laadukkaita toimijoita, joihin mielestämme Pesä Ysit eittämättä kuuluu. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta ja kontakteja näkyvyyspaikoistamme viimeisen kahden vuoden aikana ja varsinkin RUUTU-palvelun mainos on ollut erittäin onnistunut, kertoo Hämäläinen.

Hämäläinen kutsuu kaksi kautta jatkunutta kumppanuutta onnistuneeksi, sillä yritys on ollut vahvasti näkyvillä ottelutapahtumien lisäksi niin seuran viestinnässä kuin yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Toimitusjohtaja toivookin kolmivuotisen sopimuksen olevan päänavaus muidenkin kumppaneiden suuntaan.

Lisäksi Pesä Ysit on ollut vahva kumppani viestinnässä ja auttanut muissa sidosryhmäyhteistyö kuvioissa. Täten oli luontevaa jatkaa onnistunutta kumppanuutta samalla useampi vuosi eteenpäin. Tässä on ollut hieno alku ja toivonkin, että muut kumppanit lähtevät kanssa pitkäjänteisesti mukaan myös vahvan junioriseuran tueksi, Hämäläinen jatkaa.

Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta on innoissaan kumppanin pitkäaikaisesta sitoutumisesta seuraan. Lantan mukaan pitkä yhteistyösopimus tuo uskoa tuleviin vuosiin.

Aloitimme tällä ja osittain viime kaudella uuden Ysit-projektin ja rakennamme sitä osin omien junioreiden kautta. Tavoitteena on paluu muutaman vuoden päästä takaisin lähemmäs kärkeä ja sen myötä on tehty sopimuksia ja suunnitelmia. Tällaiset pitkäjänteiset yhteistyösopimukset tuovat meille lisää virtaa ja uskoa omiin tavoitteisiin. Samalla myös O. Hämäläisen näkyvyyselementit lisääntyvät tulevina vuosina. Aivan mahtavaa sitoutumista kumppanilta!.