Pesä Ysien ja IPV:n junioreiden kauden päätös

Pesä Ysien ja IPV:n junioreiden kauden päätös

IPV:n ja Pesä Ysien junioreiden kauden päätöstilaisuus pidetiin eilen lauantaina Ukonniemen pesäpallostadionilla.

Ennen tilaisuuden alkua joukkueiden valmentajat pelasivat perinteiseen tapaan vastakkain ja IPV:n valmennus kaappasi itselleen kahden vuoroparin mittaisessa ottelussa voiton lukemin 9-4.

Pesä Yseistä palkiin jokaisesta junioriluokasta vuoden kehittynein pelaaja -palkinto, sekä jokaisen joukkueen tsempparipalkinto.

Lisäksi Pesä Ysien luottokirjuri Tanja Hytti palkittiin Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alueen Vuoden Pesistoimija-palkinnolla. Hytin pitkäaikainen kirjuriura alkoi v. 1991 ja jatkuu edelleen. Hytti oli ensimmäisten joukossa koko valtakunnassa aloittamassa mm. ATK-kirjanpitoa, kun Pesä Ysien naiset pelasivat Ykkössarjaa.

 

Palkitut junioripelaajat
G-Pojat
Vuoden kehittynein: Toivo Sopanen
Tsemppari-palkinto: Remu Jauhola
F-Pojat F-Tytöt
Vuoden kehittynein: Juhani Honkonen Peppi-Annikki Hämäläinen
Tsemppari-palkinto: Viljami Pitkänen Neea Vaittinen
E-Pojat E-Tytöt/Pun. E-Tytöt/Mus.
Vuoden kehittynein: Luka Malinen Jenny Kohonen Laura Pitkänen
Tsemppari-palkinto: Oskari Nihtilä Annika Väisänen Sylvi Härkönen
D-Pojat D-Tytöt
Vuoden kehittynein: Aleksi Rintamäki Maija Saarela
Tsemppari-palkinto: Aksu Kylmä Reea Kantanen
B-Tytöt
Vuoden kehittynein: Lotta Anttonen
Tsemppari-palkinto: Fanny Pasonen
Linnea Laatikainen jatkaa Ysien riveissä

Linnea Laatikainen jatkaa Ysien riveissä

Viime kaudella kesken kauden joukkueeseen liittynyt Linnea Laatikainen palaa Lappeenrantaan tulevaksi kaudeksi.

Pesä Ysit on tehnyt viime kaudella pätkäpestillä joukkueeseen liittyneen Linnea Laatikaisen kanssa 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen. Laatikainen liittyi viime kaudella joukkueeseen heinäkuun alkupuolella.

Oululaisen Lippo Junioreiden kasvatti ehti viime kaudella pelaamaan Yseissä 13 ottelua lyöden kaksi ja tuoden seitsemän juoksua. Loppukaudesta joukkueen kärkietenijänä pelannut 20-vuotias Laatikainen onnistui kentällemenoissaan 50%:n teholla olleen joukkueen toiseksi paras Jyväskylän Kirittäriin vuokratun Eveliina Rantosen jälkeen.

Olen iloinen että Linnea teki kanssamme jatkosopimuksen. Hänen saapumisensa joukkueeseen kesken viime kauden piristi selvästi koko joukkuetta. Erityisesti varmat otteet ulkopelissä toivat varmuutta koko polttolinjaan. Uskon, että tulevilla kausilla Linnea tulee ottamaan isompaa roolia myös sisäpelissä ja on meille tärkeä pelaaja kohti parempaa menestystä, kertoo joukkueen manageri Sakari Myllys.

Laatikainen liittyi Ysien joukkueeseen viime kaudella heinäkuun alkupuolella. Ensimmäistä kertaa urallaan Pohjois-Pohjanmaan ulkopuolista seuraa edustanut Laatikainen kertoo viihtyneensä Etelä-Karjalassa.

Viime kesänä oli mukava päästä pelaamaan Lappeenrantaan. Nyt on kiva jatkaa tutun porukan ja toimivan organisaation kanssa.

Kosonen kaappasi Tapsan kunnari -pokaalin toistamiseen

Kosonen kaappasi Tapsan kunnari -pokaalin toistamiseen

Pattijoen Urheiljoissa pelaava Pesä Ysien kasvatti Topi Kosonen kaappasi nappasi tämän vuoden Tapsan kunnarin voiton. Voitto oli samalla miehelle kolmas, joten Kosonen saa pitää voittopokaalin. Kaikkiaan Kosonen on voittanut Tapsan kunnarin nyt kuusi kertaa.

Tämän vuotinen kilpailu oli aina elokuun viimeisille päiville saakka tiukka. Tyttöjen Superpesiksessä kaksi kunnaria iskenyt Hertta Härkönen oli pitkään kisan voitossa kiinni, kunnes Kosonen iski kahdessa perättäisessä ottelussa kunnarin elokuun lopulla nousten yksin kolmen kunnarin kerhoon.

Kisan voittopokaali joudutaan siis uusimaan, sillä Kosonen kaappasi yhteensä kuudennen kerran kisan voiton itselleen. Kososen viisi edellistä voittoa ovat tulleet kausina 2004, 2013, 2015, 2017 ja 2018. Kaudesta 2000 lähtien järjestetyn kilpailun lähimpänä voittopokaalin saamista ovat olleet Heidi Forsell ja Linda Taskula, joilla kummallakin on kaksi kisan voittoa. Forsell voitti kisan vuosina 2000 ja 2001. Taskula puolestaan nappasi voitot vuosina 2002 ja 2005.

AIEMMAT VOITTAJAT
Kausi Nimi Voitot Lyödyt juoksut
2000 Heidi Forsell (1) 10+62=72
2001 Heidi Forsell (2) 7+38=45
2002 Linda Taskula (1) 5+36=41
2003 Jonna Mäkelä (1) 6+41=47
2004 Topi Kosonen (1) 5+18=23
2005 Linda Taskula (2) 5+50=55
2006 Maiju Taskula (1) 11+52=63
2007 Tiina Tolonen (1) 6+46=52
2008 Noora Pehrman (1) 5+36=41
2009 Noora Jantunen (1) 7+53=60
2010 Annika Turtiainen (1) 6+59=65
2011 Kirsi Kemppi (1) 9+88=97
2012 Liisi Pekkola (1) 12+26=38
2013 Topi Kosonen (2) 6+10=16
2014 Krista Melanen (1) 7+49=56
2015 Topi Kosonen (3) 5+39=44
2016 Vili Pelo (1)
2017 Topi Kosonen (4) 4+25=29
2018 Topi Kosonen (5) 5+32=37
2019 Petra Laakkonen (1) 7+10=17
2020 Topi Kosonen (6) 3+37=40
Tytti Bertling Pesä Ysien riveihin

Tytti Bertling Pesä Ysien riveihin

Pesä Ysit on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen naisten Ykköspesiksen etenijätilaston seitsemänneksi sijoittuneen Tytti Bertlingin kanssa.

Haminan Palloilijoiden kasvatti Tytti Bertling siirtyy kasvattajaseurastaan Pesä Ysien riveihin kahden vuoden sopimuksella. Ykköspesiksen etenijätilastossa Bertling sijoittui viime kaudella seitsemänneksi tuotuaan 14:ssä ottelussa 29 juoksua. Myös kärkilyöntitilastossa Bertling sijoittui kymmenen parhaan joukkoon oltuaan Ykköspesiksen yhdeksäs 79:llä kärkilyönnillä.

17-vuotta muutama viikko sitten täyttänyt Bertling ehti nuoresta iästään huolimatta nousta Haminassa kolmen viime kauden aikana tyttöjen Superpesisjoukkueesta ensin suomensarjassa pelaavan edustusjoukkueeseen ja oli kauden 2019 päätteeksi nostamassa joukkuetta suomensarjasta Ykköspesikseen. Toissa kaudella Bertling toi 14:ssä suomensarjan ottelussa peräti 56 juoksua voittaen sarjan etenijätilaston ja sijoittui kärkilyöntitilaston kuudenneksi.

Ulkopelissä kopparina pelaavalle Bertlingille sopimus Superpesikseen on iso juttu. Runkosarjat ja pudotuspelit mukaan lukien kolmessa sarjassa kolmen kauden aikana 444 kärkilyöntiä kerännyt ja 200 juoksua tuonut Bertling uskoo, että Lappeenrannassa tarvittaviin kehitysaskeliin on hyvä mahdollisuus.

Tosi odottavainen ja jännittävä fiilis. Superpesis on kuitenkin iso juttu näin nuorelle pelaajalle. Halu kehittyä pelaajana on kova ja uskon, että Lappeenrannassa on siihen hyvä mahdollisuus. Nyt tietenkin tuleva talvikausi treenataan täysillä ja katotaan sitten mihin se kesällä riittää.

Pesä Ysien manageri Sakari Myllys ei piilottele tyytyväisyyttään Bertlingin liityessä lappeenrantalaisryhmään.

Olemme erittäin iloisia saadessamme tämän ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluvan huippulahjakkaan ja todella nopean pelaajan joukkueeseemme. Tytti tuo meille kovasti kaivattua etenemisvoimaa ja antaa lisää vaihtoehtoja myös ulkokentän koppariosastolle.

 

Aikuisille ohjattua pesistä myös syys- ja talvikaudelle

Aikuisille ohjattua pesistä myös syys- ja talvikaudelle

Perinteisesti kesän aikana pyörineet Lady- ja ÄijäPesis sai jälleen hyvän vastaanoton ja ryhmän toivomuksesta harjoituksia järjestetään nyt myös talvikaudelle. Ohjattua harrastepesistä pääsee siis harrastamaan nyt jouluun asti ja harjoitukset alkavat keskiviikon vuoroilla Vanhalla kentällä klo 17.30-19.30.

Ulkoharjoituksia jatketaan niin pitkälle syksyyn kuin se sään ja valon puolesta on mahdollista ja sen jälkeen harjoituksen siirtyvät Kourulan palloiluhalliin. Kourulan vuoro on tunnin mittainen ja ajoittuu joko perjantaille tai sunnuntaille.

Syyskauden maksu on 80€ ja ohjaajana toimii tuttuun tapaan Henna Kytösalmi. Ryhmään mahtuu vielä, joten ilmoittautu pian mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pesaysit@hotmail.com! Ensimmäiset harjoitukset ovat keskiviikkona 9.9. klo 17.30 ja seuralta on mahdollista lainata varusteita.