Komulainen ei käytä optiovuotta – Sarita Heikkisestä Ysien pelinjohtaja

Komulainen ei käytä optiovuotta – Sarita Heikkisestä Ysien pelinjohtaja

Sarita Heikkinen toimii Pesä Ysien pelinjohtajana kaudella 2021. Nykyinen pelinjohtaja Jari Komulainen ei käyttänyt sopimuksessaan ollutta optiovuotta perhesyiden vuoksi.

Sarita Heikkinen päättää pelaajauransa tähän kauteen ja on Pesä Ysien pelinjohtaja kaudella 2021. Heikkisen sopimus kattaa kauden 2021 ja sisältää option kaudesta 2022. Heikkinen teki pelinjohtajana Superpesisdebyyttinsä tiistaina ottelussa Manse PP:tä vastaan Jari Komulaisen ollessa sairaana.

Sarita on osoittanut pelaamansa kahden vuoden aikana vahvaa taktista osaamista ja nauttii suurta luottamusta pelaajien keskuudessa. Olemme erittäin iloisia, että tässä tilanteessa Sarita ottaa vastaan myös pelinjohtohaasteen tulevana kautena. Tämä on meille paras ja luontevin vaihtoehto jatkaa johdonmukaisesti kohti parempaa menestystä, kertoo joukkueen manageri Sakari Myllys.

Nykyinen pelinjohtaja Jari Komulainen ei käyttänyt sopimuksessaan ollutta optiota kaudesta 2021 perhesyiden vuoksi. Komulainen muuttaa syksyllä Kuopioon ja nykyinen elämäntilanne ei mahdollistanut optiovuoden käyttöä.

Tässä elämäntilanteessa perhe- ja työkuviot menivät edelle, enkä pysty käyttämään optiovuotta pelinjohtajana. Muutamme Kuopioon syksyn aikana lähemmäksi tukiverkkoa. Haluan kiittää Pesä Ysejä kuluneesta kahdesta vuodesta ja olen erityisen kiitollinen luottamuksesta ja työrauhasta viimeisen vuoden aikana. Pesä Yseillä on vahva perusrunko edustusjoukkueessa, johon on hyvä rakentaa menestystä tuleville vuosille, Komulainen kertoo.

Myllys haluaa kiittää Komulaista viimeisestä kahdesta vuodesta. Kakkospelinjohtajana kaudella 2019 Ysiessä aloittanut Komulainen luotsasi vaikean alkukauden jälkeen Ysit elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana neljään voittoon.

Suuret kiitokset Jarille näistä kahdesta vuodesta. Erityisesti tämä vuosi on ollut hyvin haastava suurten pelaajamuutosten vuoksi, mutta hän on suoriutunut haasteista hienosti ja luotsannut vaikean alkukauden jälkeen myönteisellä asenteella joukkueen hyviin esityksiin. Toivotamme Jarille ja hänen perheelleen menestystä sekä onnea matkalla kohti uusia haasteita, Myllys kertoo.

Härkösestä nuorin Superpesistä Yseissä pelannut pelaaja

Härkösestä nuorin Superpesistä Yseissä pelannut pelaaja

15-vuotias Hertta Härkönen istutetaan tänään Manse PP:tä vastaan kokoonpanoon Elina Väreen paikalle sieppariksi. Ottelu tulee olemaan Härköselle ensimmäinen naisten Superpesiksessä.

Härkösestä tulee samalla nuorin Superpesistä Pesä Ysien paidassa pelannut pelaaja 15 vuoden 3 kuukauden ja 16 päivän ikäisenä. Härkönen ohittaa aiemmin ennätystä hallussaan pitäneen Linda Taskulan lähes kolmella kuukaudella.

Nuorimmat Superpesistä pelanneet pelaajat Pesä Yseissä:

1. Hertta Härkönen | 15v 3kk 16p | 18.08.2020 Pesä Ysit – Tampere
2. Linda Taskula | 15v 6kk 5p | 18.05.2003 Rauma – Pesä Ysit
3. Maiju Taskula | 16v 6kk 13p | 26.05.2004 Rauma – Pesä Ysit
4. Aino Kuittinen | 16v 7kk 2p | 07.08.2019 Pesä Ysit – Jyväskylä
5. Essi Pehrman | 16v 8kk 13p | 12.06.2011 Pesä Ysit – Petojussit
6. Noora Pasi | 16v 8kk 24p | 15.05.2019 Pesä Ysit – Rauma
7. Marianne Roiha | 16v 9kk 17p | 15.05.2013 Pesä Ysit – Rauma
8. Alisa Timperi | 16v 10kk 0p | 14.05.2014 Pesä Ysit – Viinijärvi
9. Eve Niemenmaa | 16v 10kk 28p | 17.05.2008 Lapua – Pesä Ysit
10. Viivi Kainlauri | 16v 11kk 1p | 13.05.2010 Pesä Ysit – Rauma

RTV-Yhtymän viikon värikkäin pelaaja: Fanny Pasonen

RTV-Yhtymän viikon värikkäin pelaaja: Fanny Pasonen

Viikottain kumppanimme RTV-Lappeenranta valitsee viikon värikkäimmän pelaajan.

Viikon värikkäin pelaaja nostettiin viime viikolla lähes kylmiltään pelaavaan kokoonpanoon. Viikon värikkäin on kaksi ensimmäistä Superpesisotteluaan viime viikolla pelannut ja Hyvinkäätä vastaan ykköspalkinnon itselleen napannut Fanny Pasonen.

Elina Väre loppukaudeksi Manse PP:n riveihin

Elina Väre loppukaudeksi Manse PP:n riveihin

Superpesiksen siirtoikkuna sulkeutui eilen 14.08.2020 klo 23.59, mutta Ysien osalta ennen tuota nähtiin yksi siirto. Elina Väre siirtyy loppukauden mittaisella vuokrasopimuksella tamperelaisen Manse PP:n riveihin. Väreellä on sopimus Ysien kanssa kaudesta 2021, joten hän palaa Lappeenrantaan kauden päätyttyä.

Elina Väre siirtyy loppukauden mittaisella vuokrasopimuksella tamperelaisen Manse PP:n riveihin. Kolmatta kauttaan Yseissä pelaava Väre on tällä kaudella pelannut 14 ottelua, joissa on syntynyt kaksi kunnaria ja kolme tavallista juoksua. Pelaamissaan otteluissa Väre on tuonut viisi juoksua.

Väre on Kuusankosken Puhdin kasvatti, joka Superpesisurallaan siirtyy ensimmäistä kertaa Lappeenrannan ulkopuolelle. Kolmen kauden aikana etukentällä pelaava Väre on iskenyt pelaamissaan 54:ssä ottelussa viisi kunnaria ja kymmenen tavallista juoksua. Kaudella 2019 etenijätilastossa 13:ksi sijoittunut Väre on tuonut kaikkiaan 41 juoksua Superpesiksessä.

Manse PP tarvitsi etukenttäpelaajaa ja halusimme antaa useamman vuoden meillä pelanneelle pelaajalle mahdollisuuden pelata pudotuspeleissä Suomen mestaruudesta. Siirto tulee auttamaan meitä tulevaisuudessa, kun Elina palaa Lappeenrantaan ensi kaudeksi pelattuaan kovia pudotuspeliotteluita, toteaa joukkkueen manageri Sakari Myllys.

Sarita Heikkiselle 1400 kärkilyöntiä täyteen

Sarita Heikkiselle 1400 kärkilyöntiä täyteen

Vuodesta 1981 naisten pesäpallon pääsarjassa on tilastoitu pelaajien kärkilyöntejä. Keskiviikko-illan ottelussa Siilinjärveä vastaan Sarita Heikkinen rikkoi 27:ntenä pelaajana pääsarjahistoriassa 1400:n kärkilyönnin rajan.

Viime kuussa 34-vuotta täyttänyt Heikkinen pelaa 17:ttä kauttaan naisten Superpesiksessä ja toista kauttaan Pesä Ysien riveissä. Tyrnävän Tempauksen kasvatti on urallaan pelannut 371 ottelua runkosarjassa, joissa Heikkinen on iskenyt 4+159=163 juoksua ja tuonut kaikkiaan 158 juoksua.

Heikkinen saapui Lappeenrantaan kaudeksi 2019, jolloin hän rikkoi 1300:n kärkilyönnin rajan toukokuussa pelatussa ottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Pesä Ysit muistaa Heikkistä rajapyykin saavuttamisesta ensi tiistain kotiottelussa Manse PP:tä vastaan.