Ysien matkassa: Pori & Tampere tuplareissu 24.-25.07.2020

Ysien matkassa: Pori & Tampere tuplareissu 24.-25.07.2020

Miltä näyttää kahden peräkkäisen vierasottelun matka joukkueen silmin? Mitä joukkuepenkkialueella tapahtuu ennen ottelua ja vuoronvaihtojen aikana? Tarjoamme nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden todistaa tapahtumia, sillä joukkueen vierasmatka 24.-25.7.2020 Poriin ja Tampereelle tallennettiin niiltä osin kameralle kun se vain oli mahdollista.

Pesä Ysien superpesisjoukkue lähti perjantaina 24.7.2020 kahden vieraspelin matkalle. Matkan ensimmäinen osuus suuntautui perjantaina Poriin ja yöpymisen jälkeen matkan toinen osuus suuntautui Tampereelle. Videolla tarjotaan sekalaisia tunnelmia matkan varrelta.

Videon tarkoituksena on avata harvemmin nähtyä puolta joukkueen sisältä. Pelituomarin viheltäessä pilliin taistellaan viimeiseen asti pisteistä, mutta kentän ulkopuolella oman mausteensa soppaan tuo huumorin lisäksi kommellukset ja sattumatkin matkan varrella. Onneksi niihin joukkueessa osataan suhtautua tarvittavalla huumorilla.

Suurin kiitos aineistosta kuuluu pelaajille, jotka olivat valmiita näyttämään pieniä palasia arjestaan tuplamatkan aikana. Video on suhteellisen sensuroimaton, joten etenkin kielenkäytön suhteen videota ei kannata ottaa kovinkaan vakavasti.

 

Timperi sopimukseen Ysien kanssa – Laatikainen jatkaa

Timperi sopimukseen Ysien kanssa – Laatikainen jatkaa

Amanda Timperi on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Pesä Ysien kanssa. Lisäksi heinäkuun alussa joukkueeseen liittyneen Linnea Laatikaisen sopimusta on jatkettu 14. elokuuta saakka.

Timperi on Pesä Ysien oma kasvatti, joka teki debyyttinsä Superpesiksessä toukokuussa 2019 Rauman Feraa vastaan. Kaikkiaan 15 ottelua Superpesiksessä pelannut Timperi on urallaan tuonut kaksi juoksua ja kerännyt 24 kärkilyöntiä. Ensi kuussa 19 vuotta täyttävän Timperin sopimus kattaa kaudet 2021 ja 2022.

Amanda on oma kasvattimme, jolla on hyvät nopeusominaisuudet ja vahva heittokäsi. Hän on jo tällä kaudella taistellut itsensä avauskokoonpanoon ja taistelee vahvasti polttolinjan avainpaikoista, kertoi joukkueen kokoamisesta vastaava Sakari Myllys.

Alkukauden Kempeleen Kirissä ja heinäkuussa Lappeenrantaan siirtyneen Linnea Laatikaisen sopimusta on puolestaan jatkettu 14. elokuuta asti. Laatikainen on Ysien paidassa pelannut seitsemän ottelua tuoden kaksi juoksua ja kerännyt 15 kärkilyöntiä. Myllys on iloinen Laatikaisen jatkamisesta joukkueessa lähes kauden loppuun asti.

Linnea on täyttänyt erinomaisesti kaikki odotukset jotka liittyivät hänen hankintaansa. Olemme todella iloisia, että voimme jatkaa hänen kanssaan vielä lähes kauden loppuun. Valitettavasti työesteet estävät Linneaa pelaamasta kauden kahdessa viimeisessä ottelussa.

Pesä Yseillä on tällä hetkellä sopimus yhdeksän pelaajan kanssa kaudeksi 2021.

Sopimustilanne 29.07.2020

Henriikka Harinen, 2021 (2022)
Eveliina Kainlauri, 2021
Linda Kemppainen, 2021 (2022)
Noora Leppälä, 2021 (2022)
Ellinoora Ojala, 2021 (2022)
Eveliina Rantonen, 2021 (2022)
Essi Rytteri, 2022
Amanda Timperi, 2022
Elina Väre, 2021 (2022)

Harrastajamäärät lievässä kasvussa koronasta huolimatta

Harrastajamäärät lievässä kasvussa koronasta huolimatta

Ajoista huolimatta kansallispeli vetää edelleen ihmisiä liikkumaan ja Pesä Yseissä on aktiivisia harrastajia tällä hetkellä lähes 350. Ajankohtaan katsottuna määrä on lievässä kasvussa. Mukaan mahtuu edelleen ja useita uusia ryhmiä on tuotettu koko kesäksi, niin lapsi-vanhempi ryhmistä aikuisten harrastetoimintoihin.

Olemme todella iloisia tästä määrästä, mitä meillä nyt on, kaikille niin raskaan kevään jälkeen. Pesiksellä on imua edelleen ja maakunnan Superpesiksen lippulaivat auttavat myös positiivisesti markkinoinnissa, toiminnanjohtaja Ville Lantta kertoo.

Vaikean kevään jäljiltä harrastetoiminta on saatu kuitenkin hyvin käyntiin. Harrastajia on Lantan mukaan tullut heinäkuun aikana lisää ja sen vuoksi uusia turnauksia suunnitellaan aina syyskuun loppuun saakka.

Kaikki toiminnot on saatu rullaamaan hyvin ja joukkueet keskittyvät vain pelaamaan ja harjoittelemaan. Heinäkuun aikana harrastajia on tullut kokoajan lisää ja olemme joutuneet suunnittelemaan uusien turnauksien järjestämistä loppukaudelle, kun pelikelit näyttävät olevan hyviä aina syyskuun loppuun saakka.

RTV Yhtymän viikon värikkäin pelaaja: Lotta Anttonen

RTV Yhtymän viikon värikkäin pelaaja: Lotta Anttonen

Viikottain kumppanimme RTV-Yhtymä Oy valitsee viikon värikkäimmän pelaajan. Menneen viikon värikkäimmän pelaajan tittelin nappasi viikonlopun esityksellään Lotta Anttonen.

”Sisäpelissä ei ehkä paras viikonloppu, mutta ulkopelissä Anttonen oli tyynenvarma räpylässä sarjan kahta kärkijoukkuetta vastaan viikonlopun aikana.”

Eveliina Kainlauri jatkaa Ysien riveissä

Eveliina Kainlauri jatkaa Ysien riveissä

Eveliina Kainlauri jatkaa Pesä Ysien riveissä kaudella 2021.

Pesä Ysit on käyttänyt Eveliina Kainlaurin sopimuksessa olleen option kaudesta 2021. Ensimmäistä kokonaista kauttaan Superpesiksessä pelaava Kainlauri on tällä kaudella kerännyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa yhdeksän kärkilyöntiä.

Kainlauri aloitti kauden pelaamalla polttolinjassa, mutta siirtyi Elina Väreen loukkaantumisen myötä siepparin paikalle. Kauden 2019 loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt Kainlauri on joukkueen kokoamisesta vastaavan Sakari Myllyksen mukaan esittänyt vakuuttavia otteita toivuttuaan pelikuntoon.

Eveliina on Pesä Ysien oma kasvatti ja tehnyt tällä kaudella vahvan paluun edustusjoukkueeseen pitkän loukkaantumisen jälkeen. Toipilasjakson jälkeinen kehitys on ollut vakuuttavaa, Myllys kertoo.

Sopimustilanne kaudelle 2021:

Henriikka Harinen 2021 (2022)
Eveliina Kainlauri 2021
Linda Kemppainen 2021 (2022)
Noora Leppälä 2021 (2022)
Ellinoora Ojala 2021 (2022)
Eveliina Rantonen 2021 (2022)
Essi Rytteri 2022
Elina Väre 2021 (2022)