Ysit solmi kolme tärkeää jatkosopimusta

Ysit solmi kolme tärkeää jatkosopimusta

Pesä Ysit on kiinnittänyt kolme pelaajaa kauden 2021 joukkueeseen. Jatkosopimuksen ovat allekirjoittaneet Henriikka Harinen, Elina Väre ja Eveliina Rantonen.

Pesä Ysit on tehnyt kolme jatkosopimusta kaudelle 2021. Joukkueessa jatkavat lyöjokeri Henriikka Harinen, etukentällä ulkopelissä viihtyvä Elina Väre sekä koppari Eveliina Rantonen. Kaikkien pelaajien sopimukset ovat 1+1 -vuotisia.

Joukkueen kokoamisesta vastaava Sakari Myllys on iloissaan kolmikon jatkamisesta Lappeenrannassa, sillä se antaa perustaa seuran tulevaisuudelle.

Tämä kolmikko edustaa Ysien kovinta ydintä ja perustaa jolle rakennetaan seuran nousujohteista tulevaisuutta. Kaikilla kolmella on vahva työmoraali ja halu kehittyä rooleissaan Suomen parhaimmistoon. Olemme tosi iloisia voidessamme vahvistaa jatkosopimukset heidän kanssaan jo nyt, kertoo Myllys.

Täksi kaudeksi joukkueen kapteeniksi valittu lyöjäjokeri Henriikka Harinen jatkaa Ysien paidassa 1+1 -vuotisella sopimuksella. Kolmatta kauttaan Ysien paidassa pelaava Harinen iski viime kaudella 31 juoksua ja on tällä kaudella iskenyt kahteen ensimmäiseen otteluun yhden kunnarin ja viisi lyötyä juoksua.

23-vuotias Harinen saapui Lappeenrantaan kaudeksi 2018 ja pelasi tuolloin viisi ottelua runkosarjassa. Viime kausi oli Kinnarin Pesiksen kasvatille ensimmäinen kokonainen kausi Superpesiksessä ja kauden päätteeksi Harinen sijoittui lyöjätilastossa 13:ksi tehoin 1+30=31. Jatkosopimuksen tekeminen oli luonteva valinta Hariselle, joka jatkaa opintojaan Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa.

Näen paljon potentiaalia nuoressa joukkueessamme ja suunnitelmallisella sekä pitkäjänteisellä työllä uskon, että voimme nousta tavoittelemaan hyviä sijoituksia tulevilla kausilla. Itselle ratkaisu on myös luonteva, sillä opiskelut jatkuvat vielä Lappeenrannassa. Koen, että minun rooliini sopivaan treenaamiseen on löydetty oikea suunta ja näen, että täällä minulla on mahdollisuus kehittyä pelaajana jatkuvasti.

Ulkopelissä etukentällä ja sisäpelissä etenijän roolissa viihtyvä Elina Väre jatkaa myös Lappeenrannassa. Kolmatta kauttaan Pesä Ysiessä pelaava Väre allekirjoitti myös 1+1 -vuotisen sopimuksen seuran kanssa.

Tällä kaudella 20-vuotias Väre on kahdessa ottelussa tuonut yhden juoksun ja kerännyt viisi kärkilyöntiä. Viime kaudella etenijätilaston seitsemänneksi sijoittunut Kuusankosken Puhdin kasvatti toi kaikkiaan runkosarjassa 30 juoksua.

Haluan olla osana kehittämässä joukkuetta ja seuraa tulevana vuotena. Näen joukkueen erittäin kehityskelpoisena ja potentiaalisena, jonka kanssa on ilo työskennellä jatkossakin.

Viime sunnuntaina 23-vuotta täyttänyt koppari Eveliina Rantonen on allekirjoittanut myös 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen. Rantonen saapui Lappeenrantaan viime kaudeksi ykköspesiksen Ylivieskan Kuulasta.

Kauden avausottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan kunnarin lyöneen Rantosen saldo viime kaudelta oli 1+4=5 lyötyä juoksua, kymmenen tuotua juoksua ja 76 kärkilyöntiä. Rantonen näkee, että matkapelaajan roolissa on helppo tulla Lappeenrantaan, sillä harjoittelu ja sen ulkopuolellakin tapahtuvat asit on hoidettu hyvin.

Olen tyytyväinen siitä, että meillä on joukkueen kasaaminen hyvällä mallilla tässä vaiheessa kautta. Se kertoo sitoutumisesta ja halusta viedä joukkuetta eteenpäin. Seurassa asioiden eteneminen on tapahtunut muutenkin nousujohteisesti. Lappeenrannassa matkapelaajana jatkaminen tuntui itselleni järkevältä ratkaisulta, sillä Pesä Yseissä matkapelaajista on huolehdittu hyvin. Viikkoharjoittelu on onnistunut ulkopaikkakunnalla hienosti ja Lappeenrantaan on aina helppo tulla hyvähenkisen joukkueen mukaan harjoittelemaan. Koen Pesä Ysit tällä hetkellä seurana, jossa minulla on mahdollisuus kehittyä pelaajana ja viedä omaa pelaamistani mahdollisimman paljon eteenpäin.

Lipunmyynti ja käytännöt Vanhalla Kentällä kaudella 2020

Lipunmyynti ja käytännöt Vanhalla Kentällä kaudella 2020

Keskiviikkona Ysit esittäytyvät ensimmäistä kertaa kotikentällään Vanhalla Kentällä. Haluamme tässä vaiheessa kertoa Vanhiksella olevista ottelutapahtuman käytännöistä. Lipunmyynti siirtyy myös osaltaan verkkokauppaan, josta voi lipun ostaa kaikkiin runkosarjan kotiotteluihin.

Käytännöt ottelutapahtumassa

Vallitsevien olosuhteiden ollessa voimassa pyydämme otteluihimme saapuvaa yleisöä noudattamaan seuraavia sääntöjä:

  • Älä tule otteluun, jos tunnet olosi vähänkään sairaaksi.
  • Saavu ajoissa paikalle suurempien jonojen ja ruuhkien välttämiseksi.
  • Pidä turvaväli toisiin katsojiin kaikissa tilanteissa, niin lipunmyynnissä kuin kioski- ja WC-jonoissa.
  • Pyri ostamaan liput ennakkoon verkkokaupastamme ja kioskipalveluita käyttäessäsi käytä joko korttimaksua tai tasarahaa.
  • Huolehdi käsienpesusta ja käytä tarvittaessa käsidesiä, jota löytyy pääportin ja kioskien läheisyydestä.

Yleisö ei saa mennä missään vaiheessa kenttäalueelle, eikä saa olla kontaktissa ottelun tuomaristoon tai pelaajiin.

Lipunmyynti

Normaaliin tapaan lippuja myydään kahdella myyntipisteellä. Kotipesän eli Helsingintien puoleisessa päässä on Vanhan kentän pääsisäänkäynti, josta löytyy lipunmyyntipiste. Toinen myyntipiste sijaitsee kentän Prisman puoleisessa päädyssä.

Pääsylippuja voi nyt myös ostaa verkkokaupastamme. Osoitteesta https://www.pesaysit.fi/kauppa löydät pääsyliput jokaiseen runkosarjan kotiotteluun. Ostettuasi liput verkkokaupasta ne voi noutaa ainoastaan pääsisäänkäynnin lipunmyyntipisteeltä (Helsingintien puoleinen pääty) tilausnumeroa ja jättämääsi maksimissaan kymmenmerkkistä tunnuslukua vastaan. Lipunmyynti verkkokaupassa päättyy ottelupäivänä kello 12.00. Pääsylippujen noutaminen onnistuu näyttämällä esim. puhelimesta tilauksen yhteydessä sinulle lähetetty sähköposti.

Olemassa olevien rajoitusten vuoksi Vanhan Kentän katsomoihin voidaan ottaa 480 katsojaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kausikorttilaisilla ei ole suoraa sisäänpääsyetua. Tämän vuoksi suosittelemme kausikorttilaisille saapumista otteluun mahdollisimman ajoissa. Emme myöskään rajoita Pesäpalloliiton tai muiden vapaakorttien käyttöä.

Pysäköinti

Prisman laajennustöistä johtuen parkkitilaa Vanhan Kentän läheisyydessä on rajoitetusti. Pyydämme ottamaan tämän huomioon saapuessanne otteluun. Mikäli mahdollista, niin suosittelemme saapumista otteluun julkisella liikenteellä, polkupyörällä tai kävellen. Vanhan Kentän läheisyyteen kulkevat julkisen liikenteen linjat 1, 1Z, 4 ja 5.

Julkisen liikenteen aikataulut löytyvät pdf-muodossa Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilta

Mikäli viranomaisten asettamissa rajoituksissa tapahtuu muutoksia tai huomaamme muusta syystä tarvetta muutoksiin, tullaan tätä ohjeistusta tarvittaessa päivittämään, joten toivomme, että seuraat aktiivisesti eri kanavia, joissa muutoksista kerrotaan välittömästi!

Tervetuloa mukaan Pesä Ysien 20:een Superpesiskauteen Vanhikselle!

Manse tyly emäntä Tampereen illassa

Manse tyly emäntä Tampereen illassa

Avausjakson kolme ensimmäistä vuoroparia Pesä Ysit jaksoi haastaa Manse PP:tä, joka on yksi sarjan mestarisuosikeista. Pieni nukahdus avausjakson neljännessä vuorossa ja toisen jakson alun tamperelaisten rynnistys olivat kuitenkin liikaa nuorelle joukkueelle.

1. jakso

Manse PP pääsi aloittaamaan ottelun sisältä ja iski heti alkuun avausjuoksun, kun Anna Ala-Kauhaluoma iski Ida Lähteen kotiin. Ysit eivät kuitenknaa tästä hätkähtäneet, vaan omalla tasoittavallaan Henriikka Harinen iski pallon keskisaumaan ja Linda Kemppainen pääsi tuomaan tasoituksen.

Vaikka Manse karkasi kolmen juoksun päähän kahden seuraavan vuoron aikana Emma Sallisen, Henna Suomisen ja Ala-Kauhaluoman lyönneillä oli Ysit hyvin pelissä mukana. Kolmannessa vuorossa Ellinoora Ojala löi Ysit vielä pienellä onnenkantamoisella kahden juoksun päähän, mutta neljännessä vuorossa Tampere karkasi lopullisesti. Kun Ala-Kauhaluoma ja Suominen olivat iskeneet juoksut naiseen löi Ida Lähde ajolähdössä pallon kolmosrajasta vastustamattomasti maisemaan ja pääsi kiertämään kunnarin kolmen muun pelaajan tuodessa hänen edellään juoksun. Jakso lopulta tamperelaisille 11-2 lukemin.

2. jakso

Toisen jakson alussa Manse laittoi hyrskynmyrskyn. Lähde iski heti vuoron alkuun ottelun toisen kunnarinsa tyhjään kenttään ja kun Virpi Hukka löi kunnarin toisessa vuorossa oli Manse karannut kahden vuoron jälkeen jo 9-0 johtoon. Ysit saivat rikottua kuparisen neljännessä vuorossa, kun Harinen laittoi pallon siistisi kakkospuolelle väliin ja koppari Susanna Alavan polttoheitto karkasi kotipesän ulkopuolelle.

Kommentit ottelusta:

Pelinjohtaja Jari Komulainen:

Oma pelimme oli alussa hyvin hallussa, kun vertaa omaan tasoon, eikä vastustajan tasoon. Olen siihen tyytyväinen, että pystyimme rakentamaan tilanteita ja lyömään muutaman juoksun, eikä pelattu kuten Hyvinkäällä, jossa avausvuoron jälkeen emme saaneet oikeastaan mitään aikaan. Ulkopelissä on vielä paljon parannettavaa, että se kestäisi kokonaisia vuoropareja ja jaksoja.

Kausi jatkuu Tampereen uudessa pesäpallopyhätössä

Kausi jatkuu Tampereen uudessa pesäpallopyhätössä

Keskiviikkona hienosti ottelun aloittaneet saaneet Ysit matkaavat perjantaina Tampereelle Manse PP:n vieraaksi. Yhdeksi mestarisuosikeista ennen kauden alkua julistettu Manse PP on avannut kautensa yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Manse PP vastasi viime syksyn siirtomarkkinoiden kahdesta suurimmasta siirrosta. Se kaappasi riveihinsä Jyväskylän Kirittäristä Virpi Hukan sekä Emma Sallisen. Lisäksi joukkue nappasi riveihinsä Kempeleen Kirin Sara-Ella Kemppaisen ja neljä edellistä kautta Pesä Ysejä edustaneen Susanna Alavan.

Joukkueen kuudesta lähteneestä pelaajasta neljä päätti ripustaa räpylän naulaan. Niin Petra Hussa, Laura Karjalainen, Susanna Kylä-Kause kuin Mirka Rintamäki päättivät uransa viime kauteen. Näiden lisäksi Manse menetti Senni Korhosen Kempeleen Kiriin ja Siiri Leppäsen Seinäjoen Maila-Jusseihin

Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Manse on kohdannut keskiviikkoisen vastustajamme Hyvinkään Tahkon kahdesti. Uuden Kaupin pesäpallostadionin avausottelussa se kaatoi Hyvinkään 2-1, kun Henna Suominen iski ratkaisun ottelulle kotiuttamalla Hukan.

Kaksi päivää myöhemmin Manse PP matkasi Hyvinkäälle ja palasi sieltä 2-1 tappio niskassaan. Se johti supervuoroa 0-2, mutta Pauliina Harisen läpilyönti keskeltä kenttää käänsi voiton hyvinkääläisille 4-2 lukemin.

Historia

Pesä Ysit on kohdannut Manse PP:n tai sen edeltäjän Mansen Räpsän kaikkiaan 16 kertaa. Voittoja tamperelaisia vastaan on tullut keskinäisistä kohtaamisista vain kaksi ja edellisestä voitosta on ehtinyt kulua lähes seitsemän vuotta. Pisteitä tamperelaisjoukkuetta vastaan tuon seitsemän vuoden aikana on napattu kerran, kun kaudella 2018 kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ysit kiusasi Mansea aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka.