Sata ensimmäistä ilmaiseksi Pesiskouluun – Vielä ehtii mukaan

Sata ensimmäistä ilmaiseksi Pesiskouluun – Vielä ehtii mukaan

Pesä Ysien Pesiskoulu, SnadiPesis ja Lapsi-Vanhempi ryhmät käynnistyvät 8.6. Tulevan kesän tapahtumiin voi ilmoittautua verkkokauppamme kautta.

Yhteistyössä LähiTapiola Kaakkois-Suomen ja K-Supermarket Rakuunan kanssa sata ensimmäistä Pesiskouluun ilmoittautunutta pääsee ilmaiseksi mukaan.

Lappeenrannan kaupunkialueella Snadi- ja Lapsi-vanhempi -pesistä pelataan Kisapuistossa. Muut pesiskouluryhmät ovat seuraavilla kentillä: Vanha Kenttä, Lauritsala, Pontus, Sammonlahti, Voisalmi ja Myllymäki.

Lähialueilla seuraavat kentät ovat käytössä: Joutseno, Taipalsaari, Savitaipale, Luumäki ja Lemi.

Otteluohjelma julki – Ysien kausi alkaa juhannuksen jälkeen

Otteluohjelma julki – Ysien kausi alkaa juhannuksen jälkeen

Superpesis on julkaissut tulevan kauden otteluohjelman. Naisten Superpesiksen kausi alkaa 12. kesäkuuta, mutta Pesä Ysien osalta kausi alkaa vasta juhannuksen jälkeen. Ensimmäisen kotiottelunsa Ysit pelaavat 1. heinäkuuta.

Ysit aloittavat kautensa vasta juhannuksen jälkeen matkaamalla Hyvinkään Tahkon vieraaksi. Ensimmäistä kertaa joukkue pääsee Vanhalla Kentällä tositoimiin 1. heinäkuuta, kun vieraaksi saapuu Jyväskylän Kirittäret. Koko otteluohjelman löydät verkkosivuiltamme.

Sarjajärjestelmä

Sarjan 12 joukkuetta on jaettu neljään maantieteelliseen lohkoon. Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa kolmen lohkon joukkueita vastaan, eikä kohtaa yhden lohkon joukkueita ollenkaan. Pesä Ysit ei kohtaa runkosarjassa Kempeeleen Kiriä, Lapuan Virkiää tai Seinäjoen Maila-Jusseja. Ysien kanssa samassa lohkossa pelaavat Hyvinkään Tahko ja tamperelainen Manse PP.

Lohkot on jaettu seuraavasti:

Lohko A: Hyvinkään Tahko, Manse PP, Pesä Ysit
Lohko B: Fera, Rauma; Mynämäen Vesa; Pesäkarhut, Pori
Lohko C: Joensuun Maila, Jyväskylän Kirittäret, Siilinjärven Pesis
Lohko D: Kempeleen Kiri, Lapuan Virkiä, Seinäjoen Maila-Jussit

Runkosarjassa pelataan 20 ottelua seuraavasti:

Joukkue pelaa omassa lohkossa nelinkertaisen sarjan (8 ottelua) ja kahden viereisen lohkon joukkueita vastaan kaksinkertaisen sarjan (12 ottelua). Joukkueet eivät kohtaa runkosarjassa kauimpana olevan lohkon joukkueita.

Pudotuspelit

Puolivälieriin selviytyvät runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Joukkueet valitsevat vastustajansa.

1. Runkosarjan voittaja valitsee ensimmäisenä puolivälieräparinsa 5.-8. sijoittuneista.
2. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut valitsee parinsa jäljelle jääneistä joukkueista sijoilta 5.-8.
3. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut valitsee parinsa jäljelle jääneistä joukkueista sijoilta 5.-8.
4. Viimeisen parin muodostavat kaksi jäljelle jäävää joukkuetta.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Välierissä pelaavat puolivälierien voittajat. Runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa heikoimmin sijoittuneen. Toisen parin muodostavat kaksi muuta puolivälierien voittajaa. Välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Pronssiotteluissa kohtaavat välierien häviäjät. Ottelusarja pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Finaaleissa kohtaavat välierien voittajat. Ottelusarja pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Sarjasta putoaminen

Sarjasta ei putoa yhtään joukkuetta.

Matalankynnyksen pesis käyntiin 8.6. alkavalla viikolla

Matalankynnyksen pesis käyntiin 8.6. alkavalla viikolla

Pesä Ysien matalan kynnyksen pesistoiminta pääsee vihdoin käyntiin viikolla 24 eli 8.6 alkavalla viikolla. Niin Snadipesis, Lapsi-Vanhempi pesis kuin vanhemmille suunnatut Lady- ja Äijäpesikset alkavat tuona ajankohtana.

Lappeenrannan kaupunkialueella Snadi- ja Lapsi-vanhempi -pesistä pelataan Kisapuistossa, ja muut pesiskouluryhmät ovat seuraavilla kentillä: Vanha Kenttä, Lauritsala, Pontus, Sammonlahti, Voisalmi ja Myllymäki.

Lähialueilla seuraavat kentät ovat käytössä.

Joutseno, Taipalsaari, Savitaipale, Luumäki ja Lemi.

Ilmoittautumisen alkamisesta matalan kynnyksen toimintaan tiedotetaan myöhemmin.

Naisten Superpesis näillä näkymin käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten Superpesis näillä näkymin käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten Superpesis on alkamassa 12. kesäkuuta. Ennen otteluohjelman ja sarjajärjestelmän virallistamista odotetaan kuitenkin aluehallintovirastojen ohjeita.

Pesäpalloliitto ja naisten Superpesiksen seurat pitivät yhteiskokouksen etäyhteydellä keskiviikkona. Yhteinen tavoite on käynnistää sarja kesäkuussa. Ennen lopullisia päätöksiä otteluohjelmasta Pesäpalloliitossa odotetaan aluehallintovirastojen tarkempia ohjeistuksia ottelutapahtumien turvallisuuteen liittyen.

Mikäli viranomaisohjeistukset eivät tuo yllättäviä muutoksia, naisten Superpesistä pelataan 12. kesäkuuta. Sarjajärjestelmistä tiedotetaan ensi viikolla, samoin ottelutapahtumiin liittyvistä erityisjärjestelyistä, kun olemme saaneet aluehallintovirastojen ohjeistukset, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoo.

Pääyhteistyökumppanit esittelyssä: McDonald’s Lappeenranta

Pääyhteistyökumppanit esittelyssä: McDonald’s Lappeenranta

Tulevina viikkoina esittelemme pääyhteistyökumppaneitamme ja annamme heille tilaisuuden kertoa miten ja miksi he lähtivät yhteistyöhön Ysien kanssa. Tänään vastausvuorossa on Lappeenrannan sekä Imatran McDonald’s yrittäjä Vesa Särkkä.

Miten kumppanuus aikanaan alkoi ja miten se on kehittynyt vuosien varrella?
Kumppanuus McDonaldsin ja Pesä Ysien välillä on kestänyt vuosia. Omalta osaltaan kumppanuuden aloittamiseen ja myös jatkumiseen on vaikuttanut oma historiani pesäpallon parissa sekä jälkikasvun pelaaminen.

Mitkä asiat ovat vaikuttaneet eniten, kun kumppanuus on kestänyt pitkän ajan?
Kumppanuuden jatkumiseen on vaikuttanut erityisesti se, että sovitut asiat on tehty sekä seuraaville kausille on löytynyt uutta molempia osapuolia hyödyntävää yhteistyötä.

Mitä haluatte kumppanuudelta eniten ja millaista viestiä haluatte tuoda?
Vuosien varrella yhteistyö on siirtynyt enemmän junioripuolelle, haluan omalta osaltani olla tukemassa kansallispelimme jatkuvuutta tulevaisuudessa. Pesä Ysit on iso junioriseura, jossa on hyvä lasten ja nuorten harrastaa ja paikallisena yrittäjänä haluan tukea tätä toimintaa myös jatkossakin.