Kytösalmi ohjaajaksi, Harrastepesiksen alkamispäivä vielä epäselvä

Kytösalmi ohjaajaksi, Harrastepesiksen alkamispäivä vielä epäselvä

Pesä Yseillä on virkeä aikuisten harrastepesisryhmä, joka kokoontuu harjoittelemaan säännöllisen epäsäännöllisesti läpi vuoden. Aikuisille on myös ohjattua toimintaa kesällä, naisille LadyPesis ja miehille ÄijäPesis. Alueella pelataan myös erilaisia turnauksia pitkin kesää ja onhan Etelä-Karjalasta käynyt joukkue harrastepesiksen SM-kisoissakin jo muutamana vuotena.

Koronavirus aiheuttaa useilla eri toimialoilla hankaluuksia, eikä pesäpalloharrastuskaan ole siltä suojassa. Aikuisten ohjatut harrastepesisryhmät alkaisivat normaalisti toukokuun alussa, mutta tällä hetkellä tiedossa on se, että aikataulussa ei pystytä aloittamaan.

Lady- ja Äijäpesiksen ryhmiin avataan ilmoittautuminen heti kun tiedetään edes karkealla tasolla milloin harjoittelemaan päästään. Tiedotamme asiasta niin seuran nettisivuilla, kuin sosiaalisen median kanavissamme, eli kannattaa ottaa Pesä Ysit Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa seurantaan, kertoo seuran harrastepesisvastaava Laura Saarainen.

Lady- ja ÄijäPesis on saavuttanut maakunnassamme kovan suosion, sillä se on ryhmänä niitä harvoja paikkoja, joissa pesispelin ääreen kokoontuu tarvittava määrä ihmisiä. Itsekseen ei kuitenkaan tarvitse puuhastella ja vaikka olisit ensikertalainenkin, saat Lady- ja Äijäpesiksessä ohjaajalta aina apua oman tasosi mukaisesti. Ryhmiä tulee vetämään tulevana kesänä varsinainen pesiksen superkonkari, kun Henna Kytösalmi ottaa homman vastuulleen.

Yhtä kautta lukuunottamatta koko uransa Pesä Ysejä Superpesiksessä edustanut Kytösalmi pelasi Lappeenrannassa kaikkiaan 228 runkosarjaottelua, joka oikeuttaa Hanne Parviaisen jälkeen toiseksi suurimpaan pelimäärään Ysien paidassa. Yhteensä 12 kautta ja 250 runkosarjaottelua Superpesiksessä pelannut Kytösalmi odottaa innolla uuden tehtävänsä alkamista.

Odotan aikuisten ryhmän ohjaamista tosi innoissani, koska kokemusta aikuisten harrastetoiminnan vetämisestä ei vielä ole. Toivon tietysti että mahdollisimman moni löytäisi tämän mahtavan lajin pariin, taitotasosta riippumatta, ja tulisi mukaan pilke silmäkulmassa, kertoo Kytösalmi.

Otteluohjelma julki – Mertaranta avaa kauden Vanhiksella

Otteluohjelma julki – Mertaranta avaa kauden Vanhiksella

Koronavirusepidemian vuoksi muuttunut tulevan kauden otteluohjelma on nyt julkaistu. Ysit aloittavat kautensa 03.06.2020 kello 18.00 Jyväskylän Kirittäriä vastaan, jolloin Vanhiksen mikrofonin varresta löytyy Antero Mertaranta.

Otteluohjelmaan tehtiin seuraavia muutoksia. Jokainen joukkue pelaa aiemman 24:n ottelun sijaan runkosarjassa 22 ottelua. Kaksi lisäottelua Joensuun Mailaa vastaan toukokuulta on poistettu ohjelmasta.

Lisäksi seuraavat ottelut vaihtoivat päivämäärää tai kellonaikaa:

13.05. aiemmassa otteluohjelmassa ollut Pesä Ysit  – Manse PP, pelataan sunnuntaina 14.06. klo 18.00
17.05. aiemmassa otteluohjelmassa ollut Mynämäki – Pesä Ysit pelataan sunnuntaina 16.08.
20.05. klo 18.00 aiemmassa otteluohjelmassa ollut Jyväskylä – Pesä Ysit pelataan torstaina 26.07. klo 16.00
27.05. klo 12.30 aiemmassa otteluohjelmassa ollut Pesä Ysit – Hyvinkää pelataan torstaina 08.07. klo 18.00
06.06. pelattava Pesä Ysit – Lapua, kellonaika muuttunut klo 16:sta klo 15:een

Uusi otteluohjelma on päivitetty verkkosivuille ja siihen pääset tästä linkistä.

Pesä Ysit ry:lle erinomainen tilikauden tulos

Pesä Ysit ry:lle erinomainen tilikauden tulos

Pesä Ysit on tehnyt merkittävän positiivisen tuloksen edelliseltä tilikaudeltaan. Seuran toiminnanjohtaja Ville Lantta haluaa kiittää yhteistyökumppaneita ja yleisöä kauden 2019 taloudellisesta menestyksestä. Päättyneellä tilikaudella yhteistyösopimusten määrä kasvoi yli 20%:lla verrattuna edelliseen tilikauteen.

Olemme erittäin tyytyväisiä saavutettuun tulokseen. Talouden haastavat ajat koskettavat luonnollisesti myös urheilua. Haluamme kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja kannattajiamme, jotka mahdollistavat naisten Superpesiksen ja kansallispelin juniorityön jatkumisen Etelä-Karjalassa.

Lisenssimäärissä Pesäpalloliiton Savo-Karjala -alueen suurimmaksi seuraksi edellisellä kaudella noussut Ysit tarjoaa niin matalankynnyksen toimintaa lapsille, kuin aikuisten harrastepesistäkin kesän aikana. Tuo kaikki ei tapahdu ilman sitoutuneita ihmisiä, joiden panos seuratoimintaan on mittaamattoman arvokas.

Superpesisjoukkueemme lisäksi liikutamme juniori- ja kerhotoiminnan johdosta todella suurta joukkoa ihmisiä. Meillä on eri toiminnoissa hieno joukko sitoutuneita ihmisiä ja olemme erittäin kiitollisia siitä tuesta jonka yleisömme meille antaa. Yhdessä pystymme viemään toimintaamme suunnitelmallisesti eteenpäin.

Hyvästä tilikaudesta huolimatta Ysit pyrkii kehittämään toimintaansa pienin askelin kerrallaan.

Etenemme suunnitelmallisesti toimintamme kehittämisessä. Pystymme entistä paremmin panostamaan esimerkiksi pelaajien kehittymisen tukemiseen ja junioritoimintaan, Lantta kertoo.

Muutos naisten Superpesiksen sarjajärjestelmään – kausi alkaa 1. kesäkuuta

Muutos naisten Superpesiksen sarjajärjestelmään – kausi alkaa 1. kesäkuuta

Pesäpalloliitto varautuu koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen julkaisemalla naisten Superpesiksen uuden sarjajärjestelmän. Naisten superpesiskausi alkaa 1. kesäkuuta ja runkosarjasta poistuvat lisäottelut.

Hallitus suositti eilisessä tiedonannossaan, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Pesäpalloliitto noudattaa suositusta ja seuraa viranomaisten viestintää jatkossakin.

Uuden sarjajärjestelmän mukaisesti kotimaan sarjakausi Superpesiksessä käynnistyy 1. kesäkuuta. Pesäpalloliitto pidättää kuitenkin itsellään oikeuden tehdä uusia päätöksiä, jos tilannekuva merkittävästi muuttuu.

Mikäli yleinen tilanne muuttuu merkittävästi paremmaksi odotettua aikaisemmin, ja toukokuussa massatapahtumien järjestäminen on mahdollista, voidaan erillisellä päätöksellä ottaa käyttöön alkuperäinen sarjajärjestelmä. Pesäpalloliitto seuraa tilanteen kehittymistä, ja epidemian pitkittyessä teemme tarvittaessa muutoksia sarjajärjestelmiin, kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

Naisten Superpesiksen runkosarjassa pelataan vastaavasti kaksinkertainen sarja (22 ottelua joukkuetta kohden) ja lisäottelut (2 ottelua) poistetaan ohjelmasta. Runkosarja päättyy viikkoa suunniteltua myöhemmin.

Pudotuspeleihin on tehty aikataulumuutoksia, mutta sarjavaiheet pelataan alkuperäisen sarjajärjestelmän mukaisesti naisten Superpesiksessä.

– Runkosarja pelataan aikavälillä 1.6. – 16.8.
– Puolivälierät Ke 19.8., Pe 21.8., Su 23.8., Ti 25.8. ja To 27.8.
– Välierät La 29.8., Su 30.8., Ke 2.9., Pe 4.9. ja Su 6.9.
– Pronssiottelut Ke 9.9., La 12.9. ja Su 13.9.
– Loppuottelut Ke 9.9., La 12.9. ja Su 13.9., La 19.9. ja Su 20.9.

Pesä Ysien joukkuetoiminta keskeytetty maaliskuun loppuun asti

Pesä Ysien joukkuetoiminta keskeytetty maaliskuun loppuun asti

Pesä Ysien hallitus on päättänyt keskeyttää kaiken joukkuetoiminnan maaliskuun loppuun asti Valtioneuvoston, THL:n ja Pesäpalloliiton antamien ohjeistuksien pohjalta.

Seuran hallitus seuraa viranomaisilta tulevaa ohjeistusta, tekee niiden pohjalta jatkopäätökset ja tiedottaa niistä. Seuraava tarkastelu tehdään 31.3 mennessä.

Tietoa Koronaviruksesta

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa. Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan. Epidemia tulee etenemään eri tahdissa eri puolilla maata. Tehokkailla torjuntatoimilla ja jatkotartuntojen ehkäisyllä voidaan vähentää etenkin iäkkäiden ja perussairauksista kärsivien sairastumista.

Uusi koronavirus tartuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily. Virus voi tarttua myös tahrautuneiden käsien tai pintojen kautta. Arkielämässä virus ei todennäköisesti säily pinnoilla pitkään elävänä. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu.

Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla.

Sairastuneiden oireita ovat olleet muun muassa kuume, yskä, hengenahdistus, lihassärky ja väsymys. Taudin lievistä oireista kärsivien on tärkeä sairastaa kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Lisätietoja koronaviruksesta löytyy THL:n sivuilta: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 / Tietoa taudista: Koronavirus COVID-19

Miksi nyt tehdään valittuja toimenpiteitä?

Tartuntatautiepidemioissa tartuntojen määrä lähtee kasvamaan eksponentiaalisesti, mikäli rajaamistoimenpiteitä ei tehdä. Viralliset tartuntatautimäärät seuraavat viiveellä todellisia tartuntamääriä. Todelliset tartuntamäärät ja virusepidemian levinneisyys ovat siis huomattavasti laajempaa kuin uutisista voimme lukea havaituista tartuntojen määristä. Virustartunnan saaneet voivat levittää virusta eteenpäin ennen kuin saavat oireita tai olla viruksen kantajia ja levittäjiä ilman huomattavia oireita.

Koronavirus on riski erityisesti iäkkäille ja perussairaille ihmisille. Kuitenkin väestötasolla kaikilla on vastuu virusepidemian leviämisen hillitsemisestä ja rajaamisesta, jotta riskiryhmiä voidaan suojella.

Riittävän hyvissä ajoin tehtävillä hillitsemis- ja rajaamistoimenpiteillä sekä epidemian lieventämisellä vaikutetaan voimakkaasti virusepidemian etenemisvauhtiin. Mikäli virusepidemian eteneminen tapahtuu rajoituksetta eksponentiaalisesti, sairastuu useampi ihminen virukseen ja terveyhdenhuoltojärjestelmän kapasiteetti eri riitä nopeasti tulevan suuren määrän sairastuneiden hoitamiseen. Hillitsemällä virusepidemian etenemisen piikistä tasaisemmaksi kehitykseksi varmistetaan terveydenhuoltojärjestelmän kestokyky.

Virusepidemian hillitsemisen kannalta on tärkeää, että rajaamistoimenpiteet tehdään nopeasti riittävän ajoissa sekä vaikuttavasti. Väestötasolla olennaista on ”sosiaalisen etäisyyden” kasvattaminen. Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti ”tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.”