Halli-SM päättyi alkulohkoon, neljä nuorta kasvattia kokoonpanossa

Halli-SM päättyi alkulohkoon, neljä nuorta kasvattia kokoonpanossa

Pesä Ysien taival Halli-SM:ssä päättyi alkulohkoon, kun aamun ottelussa Hyvinkään Tahko ja iltapäiväottelussa tamperelainen Manse PP olivat 2-0 lukemin parempia.

Aamun ottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan Ysit eivät saaneet konettaan käyntiin heti ottelun alussa. Joukkueen ensimmäinen sisävuoro päättyi jo neljän lyöjän jälkeen ja Hyvinkää otti avausjakson hallintaansa. Ensimmäiseen vuoroon Hyvinkää iski kahdesti Pauliina Harisen ja Essi Ritolan voimin. Ysien sisäpelin hakiessa vielä itseään Hyvinkää meni kolmen juoksun johtoon toisessa vuorossa, kun Pauliina Harinen iski jakson toisen juoksunsa ja samalla 0-3 päätöslukemat. Ysit sai vielä omalla tasoittavallaan kaksi kolmostilannetta aikaan, mutta Hyvinkään ulkokenttä kesti Henriikka Harisen kotiutuksen ja Hanna Järven kotiutus painui kopiksi.

Hyvinkää näytti kaapin paikan heti toisen jakson alussa. Pauliina Harinen, Ira Jokivalli, Oona Vahvelainen ja Titta Siilin iskivät pitkäksi venyneeseen avausvuoroon juoksut naiseen ja Hyvinkää johti 4-0. Omalla tasoittavallaan Ysit vielä kampesi kahden juoksun päähän Järven ja Henriikka Harisen juoksuilla, mutta tuosta eteenpäin vierailijat menivät menojaan.

Hyvinkää iski toiseen vuoroon neljä juoksua ja johti kahden vuoron jälkeen 3-8 ensimmäistä Halli-SM -otteluaan pelanneen Aino Kuittisen iskettyä ensimmäisen juoksunsa. Viimeisestä vuorosta tuli vain kosmeettinen, kun Hyvinkää takoi viisi juoksua Ysien ulkokentästä ja nappasi toisen jakson nimiinsä 3-13 lukemin.

Päivän toiseen otteluun Manse PP:tä vastaan Ysit oli selvästi sisuuntunut aamun tappiosta ja haastoi tosissaan ottelun alusta lähtien alkulohkon ennakkosuosikin. Avausvuorossa kuitenkin samat ongelmat jatkuivat sisäpelaamisessa, kuin aamunkin ottelussa, sillä ainoastaan kahdesti joukkue sai etenijän kolmoselle. Manse PP karkasi avausvuorossa kolmen juoksun johtoon, eikä Ysit päässeet oikeastaan missään vaiheessa uhkaamaan tamperelaisten johtoa. Tamperelaiset veivät lopulta jakson 4-0.

Toisella jaksolla Ysit tiivistivät ulkopelaamistaan ja paransivat selvästi sisäpeliään. Tamperelaisten tarjoiltua jakson avausjuoksun harhalla onnistui Henriikka Harinen lisäämään Ysien johdon kahteen juoksuun. Henna Suominen toi Mansen juoksun päähän toisessa vuorossa ja pitkään näytti siltä, että Ysit onnistuisivat nappaamaan jaksovoiton, mutta Suominen toi Mansen ensin tasoihin ja Emma Sallinen iski ottelun ratkaisun viimeisessä vuorossa.

Nuorten sisäänmarssi – neljä omaa kasvattia Halli-SM:ssä

Kaikkiaan neljä Ysien omaa kasvattia pelasi ensimmäistä kertaa Halli-SM -turnauksessa. Avausottelussa siepparina pelannut Aino Kuittinen, polttolinjassa pelannut Amanda Timperi, Hyvinkäätä vastaan jokeripaidan päälleen pukenut Lotta Anttonen ja ottelussa Mansea vastaan ensimmäisen naisten Halli-SM -ottelun pelannut Nea Tarjavuori.

Kuittinen iski Hyvinkäätä vastaan ensimmäisen juoksunsa ja palkittiinkin ansaitusti joukkueensa alkulohkon parhaana pelaajana. Viime kesänä nelikosta jokainen teki myös debyyttinsä Superpesiksen runkosarjassa. Anttonen pelasi ensimmäisen ottelunsa Lapualla Virkiää vastaan, Kuittinen ja Tarjavuori debytoivat runkosarjan viimeisessä ottelussa Jyväskylän Kirittäriä vastaan ja Timperi puolestaan viime kauden avauksessa Raumaa vastaan.

Ysit haastajina Halli-SM:ään – Manse ennakkosuosikki

Ysit haastajina Halli-SM:ään – Manse ennakkosuosikki

Pesä Ysit aloittaa kauden 2020 viralliset ottelut Halli-SM:stä lauantaina. Viimevuotiseen tapaan vastaan tulevat Hyvinkään Tahko ja Manse PP Tampereelta. Ensimmäistä kauttaan pelinjohtajan saappaissa asteleva Jari Komulainen on ollut tyytyväinen joukkueen tekemiseen talven aikana niin harjoittelun kuin harjoituspelienkin suhteen.

Ysien talviharjoittelu alkoi oikeastaan saman tien, kun edellinen kausi päättyi. Joukkue menetti etenkin kokeneemmasta päästä pelaajia syksyn aikana, mutta pelkästään harjoitusotteluiden perusteella voidaan sanoa, että tilalle hankitut nuoremmat pelaajat eivät ole karsastaneet vastuun kantamista.

Viime kauden joukkueen kokeneemmasta päästä olleiden Susanna Alavan (Manse PP), Marianne Roihan (Joensuun Maila), Emmi Simosen (Haminan Palloilijat) ja Annika Turtiaisen (lopettanut) vaihdettua maisemaa hankki Ysit tilalle kovakätisen kopparin Ellinoora Ojalan Ykköspesiksen Janakkalan Janasta, erinomaisesti harjoitusotteluissa polttolinjassa pelanneen Linda Kemppaisen Oulunsalon Vasamasta, Superpesikseen nousseesta Siilinjärven Pesiksestä Noora Leppälän sekä nostivat viime kaudella Superpesisdebyyttinsä tehneet Amanda Timperin, Nea Talvivuoren, Aino Kuittisen sekä Lotta Anttosen harjoitusryhmään mukaan.

Ennen Halli-SM:n alkulohkoa Ysit ovat pelanneet neljä harjoitusottelua. Helmikuun alussa joukkue kohtasi Kotkassa ykköspesiksessä pelaavat Haminan Palloilijat sekä Espoo Pesiksen, joista tuloksena olivat voitto Haminasta ja tasapeli Espoota vastaan. Kaksi viikkoa myöhemmin Ysit kohtasivat Imatran Ukonniemi-Areenalla sarjanousija Joensuun Mailan ja uudelleen Haminan. Joensuu oli ottelussa 2-0 parempi, mutta Hamina kukistui uudestaan 2-0 lukemin. Pelinjohtaja Jari Komulainen on ilolla seurannut, kuinka nuorentunut joukkue on talven aikana osoittanut halunsa kehittyä.

Talvi on edennyt maltillisesti harjoittelun ja harjoitusotteluiden suhteen. Harjoittelun pääpaino on ollut tekniikan hiomisessa ja omien lajisuoritusten analysoimisessa. Videointeja ollaan pyritty käyttämään mahdollisimman paljon lajiharjoittelussa mukana. Tärkeintä on kuitenkin pysyä jatkuvasti ajantasalla, että meillä on jaksavia ja terveitä urheilijoita joukkueessa sekä reagoida tarvittaessa muutoksiin nopealla aikataululla. Pelaajista on välittynyt hienosti tekemisen meininki ja halu kehittyä paremmiksi pelaajiksi.

Joukkue on vielä hakenut itseään niin sisä- kuin ulkopelissäkin, mikä osaltaan selittää runsaan vaihtuvuuden etenkin ulkopelipaikkojen osalta. Komulainen myöntääkin, että roolituksia on haettu ulkona ja sisäpeliinkin on löytymässä pikkuhiljaa yhteinen sävel.

Harjoitusotteluissa kokoonpanoja on muuteltu paljon ulkopelin osalta ja nyt roolitus on kirkastumassa kesää kohti. Sisäpelissä yhteinen pelitapa hakee vielä selkeyttämistä, mutta tulemme varmasti yksinkertaistamaan peliämme. Olen kokonaisuudessaan tyytyväinen harjoituspelien antiin ja yksittäisiin saavutettuihin tavotteisiin, joihin olemme päässeet peleissä. Joensuuta vastaan pelatussa harjoituspelissä olimme vaisuja, mutta otamme siitä varmasti oppia tulevaan.

Hyvinkää nopeutunut – Manse vahvistunut

Hyvinkään Tahkon pelaajarunko pysyi kasassa syksyn ja talven aikana. Nimekkäimmät jatkajat joukkueessa ovat  lyöjäjokeri Pauliina Harinen ja joukkueen lukkari Anni Heikkilä sekä polttolinjassa pelanneet Essi Ritola ja Iida Tossavainen. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyivät Seinäjoen Maila-Jusseja viime kaudella edustaneet Netta Rummukainen ja kolme Itä-Länttä pelannut Laura Kerola. Lisäksi Tahko teki sopimukset kolmen oman juniorin kanssa.

Tahko on sisäpelissä yllätyksellinen ja ulkopelin osalta hyvin valmistautunut. He saivat hyviä täsmähankintoja nopeuttamaan joukkuetta ja heitä vastaan ei voi nukahtaa hetkeksikään pelissä. Siitä huolen pitää ovela ja sähäkkä lukkari Anni Heikkilä sekä pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki. Tahkolla on voimakkaat lyöjäjokerit käytössä, joten nollan palon takatilanteita on vältettävä heitä vastaan, Komulainen kertoo.

Tamperelainen Manse PP puolestaan mellasti siirtomarkkinoilla syksyn aikana kaappaamalla Jyväskylän Kirittäristä Virpi Hukan sekä Emma Sallisen. Joukkueen riveihin siirtyi myös neljä edellistä kautta Pesä Ysejä edustanut Susanna Alava sekä Kempeleen Kirissä kotiutuksista viime kaudella vastannut lyöjäjokeri Sara-Ella Kemppainen. Tamperelaiset ovatkin turnauksen ehdoton ennakkosuosikki, mutta ovat turnauksessa mukana ilmeisesti hieman vajaamiehisenä. Kaikesta huolimatta Komulainen pitää Mansea turnauksen suosikkina.

Manse PP on tämän hetken materiaalillaan varma ennakkosuosikki turnaukseen ja ehdoton kärkijoukkue tulevana kesänä. Joukkueessa on sarjan parhaisiin lukkareihin kuuluva Senni Sallinen, joka osaa pitää kovaa tempoa lautasen äärellä ja muodostaa Itä-Länsi tason pelaajien Ida Lähteen ja siskonsa Emma Sallisen kanssa huippuluokan etukentän. Manse PP vahvistui viime syksynä myös pelinjohtopuolella, kun Markus Wirzenius liittyi joukkueeseen. Manse PP:tä vastaan lyöntien laatu tulee olla huippuluokkaa ja takatilanteen kestää mikäli aiomme haastaa heidät.

Turnausta voi seurata myös Ruutu+:n välityksellä klo 9.25 alkaen.

Yhteistyö LähiTapiolan kanssa jatkuu

Yhteistyö LähiTapiolan kanssa jatkuu

Vuodesta 2013 lähtien Pesä Ysien yhteistyökumppanina toiminut LähiTapiola jatkaa yhteistyötä myös tulevina vuosina. Yhteistyön pääpainona on aiemmin toiminut matalan kynnyksen toiminta sekä pesiskoulut, mutta nyt panoksia on lisätty myös junioripuolelle sekä erilaisiin superpesisjoukkueen elementteihin. Vuosien aikana yhteistyö onkin toiminut luontevasti ja ennen kaikkea Pesä Ysien jäsenistö on saanut hyvää palvelua vakuutusasioissaan. Toiminnanjohtaja Ville Lantta on kiittääkin LähiTapiolan sitoutumiskykyä.

LähiTapiola on ollut jo vuosia yksi pääkumppaneistamme. Olemme toteuttaneet kokonaisvaltaisesti useilla seuran eri toimialoilla näkyvyyttä ja erilaisia toimenpiteitä sosiaalista mediaa sekä tapahtumia myöten. On hienoa, että saimme tulevalle kaudelle laajennettua yhteistyötä, joka kattaa myös junioripuolemme. Tämä kaikki on kiitettävää sitoutumista kumppanilta.

LähiTapiola on mukana myös Superpesisjoukkueen toiminnassa erilaisin elementein. LähiTapiola tulee mm. palkitsemaan kuukauden vakuuttavimman pelaajan touko-, kesä- ja heinäkuulta.

Tilaa Ruutu+ – tuet samalla Ysien toimintaa

Tilaa Ruutu+ – tuet samalla Ysien toimintaa

Superpesiksen koko kausi on katsottavissa Ruudussa! Osa superpesisotteluista nähdään monikameratuotantoina, muita otteluita seuraa Fanikamera jo Halli-SM-turnauksesta alkaen. Neljän kuukauden Ruutu+-tilaus on nyt saatavissa huippuedulliseen hintaan 39,90 €. Mikä parasta, käyttämällä tilausta tehdessäsi seurakoodia valitsemasi seura saa jokaisesta myydystä tilauksesta 15 euron komission (sis. alv.). Tarjous on voimassa 30.9.2020 saakka.

Neljän kuukauden jälkeen tilaus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana normaalihintaan 9,95 €/kk, mutta tilauksen voi irtisanoa aina maksetun jakson loppuun. Samalla Ruutu+ -tilauksella näkee huippupesismatsien lisäksi valtavasti Ruudun muuten maksullista sisältöä, kuten muuta urheilua, kansainvälisiä huippusarjoja, leffoja, lastenohjelmia ja kotimaiset kärkiviihteet ennakkoon.

Näin lunastat tarjouksen ja tuet samalla Ysien toimintaa:
1) Siirry osoitteeseen www.ruutu.fi/lahjakortti
2) Syötä koodi-kenttään Ysien tunnus PESAYSIT2020
3) Klikkaa lähetä ja seuraa ohjeita (lahjakorttia ei voi yhdistää olemassa olevaan tilaukseen)

Mertaranta kotiottelussa mikrofonin varteen kesäkuun alussa

Mertaranta kotiottelussa mikrofonin varteen kesäkuun alussa

Yhteistyössä Imatran Pallo-Veikkojen kanssa mikrofonin varressa Pesä Ysien 3.6. pelattavassa kotiottelussa on suomalainen selostajalegenda Antero Mertaranta.

IPV:n 1.7. järjestämän Lunta Tupaan -tapahtuman juontajaksi saapuva selostajalegenda Antero Mertaranta toimii juontajana myös Pesä Ysien 3.6. Jyväskylän Kirittäriä vastaan pelattavassa kotiottelussa. Yhdeksän vuoden tauon jälkeen Vanhalle Kentälle palaava Mertaranta kävi villitsemässä lappeenrantalaisyleisöä viimeksi kausina 2010 ja 2011. Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pesäpalloa urallaan pelannut Mertaranta uskoo tapahtuman olevan tälläkin kertaa menestys.

Kaksi edellistä tapahtumaa olivat onnistuneita ja tarkoitus on tulevana kesänä pistää vielä paremmaksi. Toivottavasti saadaan kansaa sankoin joukoin seuraamaan naisten huippupesistä!

Vaikka edellisestä vierailusta on kulunut jo aikaa, niin Mertaranta seuraa tiiviisti kesän aikana niin naisten kuin miestenkin Superpesiksen tapahtumia.

Seuraan pesäpalloa aktiivisesti niin naisten kuin miesten Superpesistä. Pyrin katsomaan pelejä paikan päällä niin paljon kuin on mahdollista.

Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantalle Mertaranta on tuttu mies ja hän uskoo, että monessa mukana ollut Mertaranta ei petä katsojia tälläkään kertaa. Kun vielä tapahtuma saatiin sopivaan ajankohtaan, uskoo Lantta Mertarannan vetävän katsojia Vanhikselle.

Vuosien saatossa on tullut Mertarannan kanssa erittäin hyvät välit ja kymmenen vuotta sitten aloitettiin ensimmäistä kertaa. Tapahtumat ovat olleet aina mahtavia, kun ”Antza” ollut paikalla ja varmasti myös tänäkin vuonna. Kun tapahtumalle löytyi vielä kiva arkipelipäivä ennen lomakautta, niin uskon Vanhiksen täyttyvän ääriään myöten matsiin.

Lantan mukaan tulevalla kaudella Pesä Ysit antavat kuulua itsestään muutenkin, kuin pelkästään yhden tapahtuman muodossa.

Tulemme markkinoimaan tulevana keväänä ja alkukesästä poikkeuksellisen paljon ja juuri tuotakin matsia silmällä pitäen.