Firmapesis pelataan perjantaina neljällä kentällä

Firmapesis pelataan perjantaina neljällä kentällä

Perjantaina Mattilan, Kisapuiston, Vanhan Kentän ja Ratsumestarin kentillä pelataan Pesä Ysien järjestämä Firmapesis-turnaus. Kahdessa eri sarjassa pelaa kaikkiaan 14 joukkuetta, joista toinen sarja on ns. kuuma sarja ja toisessa sarjassa peliä ei pelata ihan hampaat irvessä.

Kuumaan sarjaan on tänä vuonna osallistunut Maasotakoulun, Switchin, Stora Enson sekä EeKoon joukkueet. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen runkosarjan ja kello 16.30 Vanhalla Kentällä pelataan finaali kahden parhaiten sijoittuneen kesken.

Kivaa Pelaamista -sarjaan on puolestaan osallistunut kymmenen joukkuetta.

Otteluohjelma:

Mattila Kivaa Pelaamista
11:00 LLA Danfoss
11:50 Polar LLA
12:40 Raspal Peuhkuri
13:30 LLA Raspal
14:20 Danfoss Peuhkuri
15:10 Peuhkuri Polar
16:00 Raspal Danfoss
     
Kisapuisto Kivaa Pelaamista
10:30 Visma ISS Palvelut
11:20 UPM NRC Group
12:10 Lappeenranta Visma
13:00 ISS Palvelut UPM
13:50 NRC Group Lappeenranta
15:00 LLA NRC Group
15:50 UPM Visma
16:40 Lappeenranta ISS Palvelut
     
Vanha Kenttä Kuuma Sarja
11:30 Maasotakoulu Switch
13:00 Stora Maasotakoulu
14:15 EeKoo Stora
15:15 Stora Switch
16:30 FINAALI
   
Ratsumestari Kuuma Sarja
13:00 Switch EeKoo
15:15 Maasotakoulu EeKoo
Ysien junioritoiminta vahvassa myötätuulessa

Ysien junioritoiminta vahvassa myötätuulessa

Mennyt kesä oli Pesä Ysien junioritoiminnan paras tällä vuosikymmenellä. Etenkin nuorimpien junioreiden osalta toimintaa on parannettu huomattavasti ja tulevaksi kesäksi sarjoihin tulee vieläkin enemmän joukkueita kuin menneellä kaudella. Seurassa on panostettu junioripuolen eteen viimeisen kolmen kauden aikana merkittävästi ja toiminnanjohtaja Ville Lantta on haluaakin jakaa kiitokset seuran kuluneen kauden päätteeksi jättäneelle Jenna Backmanille, joka tuona aikana toimi seuran junioripäällikkönä.

Iso kiitos kuuluu uusien tehtävien pariin siirtyneelle junioripäällikkö Jenna Backmanille, joka kovalla työllä sai aikaan ihan mahtavan nosteen junnupolulle. Tästä on hyvä jatkaa.

Junioreiden harrastajamäärät ovat kasvussa ja seura pystyy tarjoamaan nyt myös lapsivanhempiryhmiä läpi Lappeenrannan aina Länsi-Saimaan kuntiin saakka. 2-3 vuotiaille tarkoitettu Lapsivanhempiryhmä ja 4-5 vuotiaille tarkoitettu Snadipesis ovat liikuntaleikkikouluja, jossa opetellaan motorisia perustaitoja, kuten juoksemista, heittämistä ja kiinniottamista, yhdessä oman aikuisen kanssa.

Viime kauden aikana 6-12-vuotiaille tarkoitettu Pesiskoulu toimi viiden Lappeenrannan lähikentän lisäksi myös Taipalsaarella, Savitaipaleella, Joutsenossa, Luumäellä ja Lemillä.

Olemme saaneet uusia aktiivisia ohjaajia ja valmentajia lisää, mikä on mahdollistanut monien ryhmien toteuttamisen ja myös laatu on pysynyt toiminnoissa vahvana. Olen myös erittäin iloinen uusista taustatoimijoista, joita nuorten puoli on tuonut tullessaan. Kaikkia tarvitaan ja apukäsiä ei ole ikinä liikaa, Lantta lisää.

Laakkoselle ensimmäinen kiinnitys Tapsan Kunnari -pokaaliin

Laakkoselle ensimmäinen kiinnitys Tapsan Kunnari -pokaaliin

Petra Laakkonen nappasi ensimmäisen kiinnityksen Tapsan Kunnari -pokaaliin.

Petra Laakkonen iski kauden aikana kuusi kunnaria naisten Suomensarjassa ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen Tapsan Kunnari -pokaliin. Suomensarjassa lyötyjen kunnarien lisäksi Laakkonen iski ensimmäisen kunnarinsa naisten Superpesiksessä vierasottelussa Jyväskylän Kirittäriä vastaan kesäkuun alussa.

Suomensarjassa Laakkosen kunnarit syntyivät seuraavissa otteluissa. Kotiottelussa Espoota vastaan Laakkonen iski kaksi kunnaria.

11.05.2019 Pesä Ysit – Vihti
30.05.2019 Pesä Ysit – Järvenpää
14.06.2019 Pesä Ysit – Lahti
19.06.2019 Pesä Ysit – Hamina
03.08.2019 Pesä Ysit – Espoo

Toiseksi sijoittui miesten Superpesiksen Pattijoen Urheilijoita edustava Topi Kosonen, joka löi kauden aikana viisi kunnaria. Kolmannen sijan jakoivat Siiri Pulkkinen (Naisten Suomensarja), Elina Väre (Naisten Superpesis) ja Iita Pekkola (Naisten Suomensarja).

Kiinnityksen Tapsan Kunnari-pokaaliin saa pelaaja, joka pelaa joko Pesä Yseissä tai on Pesä Ysien kasvatti ja lyö kauden aikana eniten kunnareita sarjaotteluissa. Jos useammalla kuin yhdellä pelaajalla on sama määrä kunnareita, niin aikaisemmin kunnarin tehnyt pelaaja sijoittuu taulukossa ylemmäksi. Kunnareita lasketaan vain siitä sarjatasosta, jossa pelaaja on lyönyt eniten kunnareita.

Kiertopalkinnon saa omakseen kolmella kiinnityksellä. Topi Kosonen nappasi ensimmäisen pokaalin itselleen kauden 2015 päätteeksi. Uusi kiertopalkinto aloitti vuonna 2016 uuden omistajan odotuksen.

Kausi päätökseen kapteenin ja pelinjohtajan ajatuksin

Kausi päätökseen kapteenin ja pelinjohtajan ajatuksin

Pesä Ysien kausi naisten Superpesiksessä päättyi kaksi viikkoa sitten yhdeksänteen sijaan Jyväskylän Kirittäriä pelatun kotiottelun jälkeen. Ennen kauden siirtämistä virallisesti historiankirjoihin käyvät joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta ja kapteeni Marianne Roiha kautta läpi omin sanoin.

”Mahtaakohan Pesä Ysit saada edes joukkuetta Superpesikseen?”

”Lappeenrannan ja Lappajärven osalta voisi tylysti sanoa pelinjohto väärässä sarjassa.”

Näin todettiin eri keskustelufoorumeilla viime syksynä ja vielä maaliskuussa lähes kaksi kuukautta ennen kauden ensimmäistä ottelua. Annetaanpa pelinjohtaja Ville Lantan kertoa omin sanoin mistä lähdettiin liikkeelle ja mihin päädyttiin.

Lokakuu oli jo käsillä viime syksynä, kun tähän projektiin tartuttiin. Ei ollut oikein mitään kasassa tai toisaalta oli aika paljonkin kasassa, kun muutamalla kokeneella pelurilla oli pidempi sopimus voimassa. Uransa jo lopettanut silloinen ex-pelinjohtaja Lantta kaivettiin haudasta esiin ja ottamaan homma haltuun. No, pystyikö Lantta ikinä ottamaan pakettia haltuun? Spekulaatiot siitä jääköön lukijoille omannäköisenä näkemyksenä. Lopputuloksena oli kuitenkin urheilullisesti otettu sarjapaikka. Muutamat jaksot, kun olisivat kääntyneet toisin, niin paikka pudotuspeleissä olisi avautunut.

Aloitetaan kuitenkin talvesta. Joukkueeseen liittyi talven aikana paljon nuoruutta, joka toi mukanaan varmasti suuren määrän innokkuutta, energiaa ja toisaalta myös pienen positiivisen henkisen sodankäynnin joukkueen sisällä. Jos vanhemmat pelaajat olivat vielä talvella edellä nuorempiaan, niin kesään mennessä nuoret eivät olleetkaan enää vietävissä mennen tullen.

Talvella vanhat nöyryyttivät nuoria alkulämppä säbässä ihan mennen tullen, mutta onneksi junnuilta taittui jalkapallo hieman paremmin ja saatiin tiukkoja vääntöjä läpi kesän. Alkulämpö futsa pelit olivatkin kovia taistoja, joissa välillä testattiin myöskin kavereiden henkistä kanttia, joukkueen kapteeni Marianne Roiha muistelee.

Kun kausi saatiin vihdoin toukokuussa käyntiin, niin kolmannen kerran ennen kauden alkua kapteeniksi nimitetty Roiha sai seurata vierestä, kun kymmenen Superpesiksen ensikertalaista pelasi Pesä Ysien kokoonpanossa menneen kauden aikana. Lotta Anttonen, Nea Forsell, Fanni Kanerva, Aino Kuittinen, Petra Laakkonen, Noora Pasi, Siiri Pulkkinen, Essi Rytteri, Nea Tarjavuori ja Amanda Timperi pukivat Superpesisjoukkueen pelipaidan kauden aikana ensimmäistä kertaa päälleen.

Joukkueen peli kehittyi pikkuhiljaa pienin askelin, mutta yksilötasolla nähtiin suurempia harppauksia. Paljon saatiin todistaa mieleenpainuvia hetkiä, kun nähtiin superin uran ensimmäisiä kärkkäreitä, lyötyjä ja tuotuja sekä kunnareitakin.

Lantta puolestaan myöntää, ettei kausi ollut ajoittain suurta herkkua, mutta muistuttaa ettei Vanhan kentän ilta-aurinko välttämättä aina laskenut taivaanrantaan pilven takana.

Antoisa kausi kaikkiaan ja pelillisesti ryhmä kehittyi ja pystyi kokonaisuutena kehittämään peliä. Nuorten pelaajien esiinmarssia, kapteeni Roihan valtaisa panos, niin pelillisesti kuin henkisesti ja yhdessä tekemistä, missä jokainen sai olla omanlaisensa persoona. Eihän aina kaikki ole ruusuilla tanssimista ja ei tämäkään kausi aina sitä ollut, mutta yllättävän paljon oli kuitenkin pilvisellä taivaalla rakoja matkan varrella, mistä aurinkoakin oli havaittavissa ja kausi tullaan muistamaan siitä, että jatkumoa tarvitaan ja luovuttaa ei saa.

Joukkue oli asettanut itselleen tavoitteeksi ennen kauden alkua pudotuspelit. Sinne Ysit eivät koskaan selvinneet, kun kahdeksanneksi sijoittunut Kempeleen Kiri karkasi sarjataulukossa lopulta kuuden pisteen päähän. Roihan mukaan kaikki muut joukkueen asettamat tavoitteet kuitenkin täyttyivät.

Emme saavuttaneet pudotuspelitavoitetta, mutta muut arvojen muodossa asetetut tavoitteet toteutuivat hyvin. Yhtenäisyys, positiivisuus, periksiantamattomuus ja urheilullisuus näkyivät päivittäisessä tekemisessämme. Joukkueessa säilyi positiivinen fiilis myös pidemmän tappioputken aikana ja voitto Lapualla 40:nnessä kotiutuslyöntiparissa osoitti sinnikkyyttämme. Joukkueessa läpi kauden turvallinen ilmapiiri toimia, kun joukkuehengelle luotiin vahva pohja talvella.

Parhaina peleinä jäi mieleen Virkiän kaataminen Lapualla sekä Juvalle viety kotiottelu, jossa saimme kesän ainoan kolmen pisteen voiton. Tälläiset yksittäiset hienot pelit eivät kuitenkaan riittäneet korvaamaan jaksotappioista ja -tasureista johtuneita pistemenetyksiä päävastustajille sekä liitolle.

Jotain kertoo Roihan mainitsemasta Lapua-voitosta millainen energiavaraus purkautui Pisko-Areenan kotipesässä, kun Henriikka Harinen iski piinaavan pitkältä tuntuneen ja varmasti monet kynnet verottaneen kotiutuslyöntikilpailun voittojuoksun Lapuan kakkospuolelta. Tuhatpäisen kotiyleisön hiljennettyä täysin juhli mustapaitainen joukkue hyvin harvinaista voittoaan kotipesässä täysin siemauksin ja suurella sydämellä.

Kuten aiemmin tuli mainittua, niin kymmenen uutta Superpesiksessä pelannutta pelaajaa lisättiin kauden aikana tilastojen aikakirjoihin. Pelinjohtaja Lantta haluaa nostaa heistä useammankin esiin unohtamatta kuitenkaan niitä hieman kokeneempia pelaajia.

Jos nyt muutamia yksittäisiä pelaajia nostaisin, niin nuoren lukkarin Essi Rytterin tulo Superpesikseen ja hänen uskallus nuoresta iästään huolimatta pelata eikä pyydellä anteeksi. 17-vuotiaan Noora Pasin uusi rooli polttolinjassa ja kasvutarina, niin sisä- kuin ulkopelaamisessakin oli upeaa. Kokeneen Sarita Heikkisen hyppäys kesken matkan joukkueen mukaan tuoden mukanaan rauhallisuutta sekä taktisuutta ulkopeliin.

Loukkaantumisen jäljiltä Susanna Alava palasi johtavaksi koppariksi ja Elina Väreen nousu sarjan etenijäeliittiin. Myös ensimmäistä todellista kautta Superissa isommassa roolissa pelannut lyöjäjokeri Henriikka Harinen kasvoi matkalla ja samoin Eveliina Rantosen kopparipeli sekä rohkeus etenijänä antoi viitteitä positiivisesta tulemisesta.

Kaikkien näidenkin onnistumisten ja asioiden mukana oli koko kauden mukana kokenut kolmikko: Hanna Järvi, Emmi Simonen ja Annika Turtiainen, jotka loivat turvallisuutta ja oman ripauksen Ysiläisyyttä pakettiin, jossa kaikki saivat onnistua ja vapauden myös epäonnistua.

Kauden kuudesta voitosta vain yksi tuli kotikentällä Vanhiksella. Tuo voitto tuli runkosarjan viimeiseksi jäänyttä Lappajärveä vastaan kesäkuun puolivälissä. Toki kotivoittoja tuli kaksi, mutta puhdas 2-0 voitto Kempeleestä tuli Juvan Sinisellä Laguunilla. Se edelleen mietityttää Lanttaa miksi näin kävi.

Miksi olimme parempia juuri muualla kuin tutulla Vanhalla kentällä? Se jäänee ikiajoiksi arvoitukseksi. Annoimme oikein ”isän kädestä” pohjanmaan kolmikolle, sillä voitimme kaikki Etelä-Pohjanmaalle suuntautuneet vieraspelit. Enne paremmasta tulevasta on kylvetty?!?

Firmapesis pelataan perjantaina neljällä kentällä

Firmapesis 2019 pelataan 30.8

Vuotuinen Pesä Ysien järjestämä Firmapesis on työyhteisöjen vuoden kohokohta. Firmapesiksessä työyhteisöistä kootut joukkueet pelaavat toisiaan vastaan turnauksessa, jossa yhteishenki nousee huippuunsa, mieli on korkealla ja palkinnot päätä huimaavia!

14:nnen kerran järjestettävä Firmapesis pelataan tänä vuonna 30.8.2019 kello 11-17 välisenä aikana ja jokaiselle joukkueelle tulee kolme n. 50 minuutin mittaista ottelua. Pesä Ysit järjestää kenttien lisäksi otteluihin tuomarit sekä välineapua.

Turnauksen jatkot käydään m/s Camillalla saaristoristeilyn merkeissä kello n. 18:30 alkaen. Risteilyn aluksi tapahtuvan Buffet-ruokailun jälkeen voitte nauttia saaristomaisemista ja työporukan tai-yhteisön seurasta.

Tarvitsette n. 12-15 pelaajan lisäksi matkaan mukaan reipasta mieltä, urheiluvarustuksen ja mahdollisimman paljon pesisvälineitä.