Tyttöjen Superpesistä Aviasport areenalla

Tyttöjen Superpesistä Aviasport areenalla

Pesä Ysien tyttöjen Superpesisjoukkue pelaa lauantaina Aviasport areenalla. Otteluihin on vapaa pääsy.

Otteluohjelma:

Joukkueet: Haminan Palloilijat, Hyvinkään Tahko, Loimaan Palloilijat, Pesä Ysit
09:00 Pesä Ysit – Hamina
11:00 Loimaa – Hyvinkää
13:00 Hamina – Hyvinkää
15:00 Loimaa – Lappeenranta
17:00 Hamina – Loimaa
19:00 Hyvinkää – Lappeenranta
Pelipaikka: Aviasport Areena
Ottelukatu 9, 55420 Imatra
Yseille voitto ja tappio Halli SM:n alkulohkossa

Yseille voitto ja tappio Halli SM:n alkulohkossa

Pesä Ysit kamppaili eilen paikasta Halli-SM:n lopputurnaukseen, kun Imatran Aviasport Areenalle vastaan tuli Hyvinkään Tahko sekä tamperelainen Manse PP. Ensimmäisestä ottelusta joukkue haki puhtaan 2-0 (7-4, 2-1) voiton Hyvinkään Tahkosta, mutta lopputurnauspaikan ratkaiseessa ottelussa Manse PP oli puolestaan 2-0 (1-0, 7-2) parempi.

Aamun ensimmäisessä ottelussa Ysit saivat vastaansa Hyvinkään Tahkon ja saivat otteluun lennokkaan lähdön, kun kolmantena lyöneen Susanna Alavan iskemästä avausjuoksusta seurasi todellinen vyöry. Ysit iskivät hyvinkääläisille niin sanotusti jauhot suuhun kahteen ensimmäiseen vuoropariin, kun Alavan lisäksi Sarita Heikkinen, kahdesti juoksun iskeneet Henriikka Harinen ja Nea Forsell sekä Hanna Järvi takoivat taululle 7-0 lukemat.

Pelkästään omaa hyvyyttä juoksut eivät tulleet, sillä hyvinkääläiset avustivat etenkin ottelun ensimmäisissä juoksuissa virheillään. Ulkopelissä kaksi ulkovuoroa Ysit onnistuivat pysäyttämään Hyvinkään sisäpelin lähes täydellisesti, mutta kolmannen tasoittavallaan, Tahko nousi kolmen juoksun päähän. Ira Jokivalli aloitti kirin kotiuttamalla Anni Heikkilän ja heti perään Ysien lukkarilta Fanni Kanervalta lipsahti vapaataival. Ennen jaksovoiton varmistanutta kolmatta paloa Marianne Penttinen sekä Titta Siilin ehtivät tuoda hyvinkääläisille kaksi kaventavaa juoksua.

Toinen jakso ei alkanut Yseilta yhtä hyvin kuin ensimmäinen. Tahko meni johtoon harhaheitolla Iida Tossavaisen tuodessa Tahkolle juoksun ensimmäisessä vuorossa. Ysit nousivat tasoihin vasta toisen vuoron loppupuolella, kun Heikkinen yllätti Tahkon ulkokentän ja Noora Pasi kipitti tasoituksen.

Tahko ei kolmannella vuorollaan onnistunut juoksujen tekemisessä, joten Ysit lähtivät voitto taskussaan kolmannen tasoittavalleen hakemaan kahta sarjapistettä. Piste irtosi, kun Henriikka Harinen kumautti pallon linjaan ja Tahkon taittoheiton ollessa hieman hidas ehti Elina Väre tuomaan Yseille 2-0 voittoon oikeuttavan voittojuoksun.

Iso kuva näyttäytyi hyvänä. Pieniä juttuja pitää tarkentaa, mutta ollaan oikealla tiellä. Ysit loi nahkansa ja ilmoittautui sarjaan, kuvaili joukkueen peinjohtaja Ville Lantta koko päivän esitystä.

Lohkon toiseen otteluun Ysit tekivät muutaman pelaajavaihdon ja lyöntijärjestyskin meni aika lailla uusiksi. Henriikka Harinen sekä lukkari Fanni Kanerva eivät pelanneet Manse PP:tä vastaan, vaan heidän tilalleen pelinjohto nosti lukkariksi ensimmäisen pääsarjatason ottelunsa pelanneen 16-vuotiaan Essi Rytterin sekä kolmosvahdin paikalla pelanneen Siiri Pulkkisen.

Etenkin Rytteri näytti olevansa kuin kala vedessä ensimmäisessä ottelussaan, sillä useampaan kertaan avausvuorossa Mansen lyöntipeli meni sekaisin. Ysit kamppailivatkin erinomaisesti ennakkosuosikki Mansea vastaan, mutta avausjakson voitto meni kuin menikin tamperelaisille, kun Kirsi Ala-Lipasti iski toisen tasoittavalla Henna Peltokankaan kotiin. Ysien tasoitusjuoksu oli kolmannen tasoittavalla vain millien päässä, kun Marianne Roiha paloi mahdollisimman niukasti kotipesän kynnykselle.

2002 syntynyt Essi Rytteri pelasi ennakkoluulottoman pelin lautasen äärellä Mansea vastaan ja ilmoittautui vahvasti kesän mukaan kilpailuun Fanni Kanervan ja Noora Pasin kanssa tulevan kesän lukkarin paikasta, iloitsi Lantta.

Toisella jaksolla Manse näytti miksi se oli lohkon ennakkosuosikki. Ensimmäisen aloittavalla se iski kolme juoksua tauluun Ala-Lipastin iskiessä juoksuista kaksi ja Mirka Rintämäki yhden. Ysit nousivat omalla tasoittavallaan vielä juoksun päähän harhaheiton ja Annika Turtiaisen iskemällä juoksulla, mutta toisen vuoron synkkä hetki ulkopelissä toi tamperelaisille neljä juoksua.

Manse PP:lle jaksovoitto 7-2 ja paikka maaliskuun alussa Porissa pelattavaan lopputurnaukseen.

Ysien paidassa debytoineen Sarita Heikkisen kekseliäät lyönnit ja varma räpyläpeli toivat tärkeää varmuutta Ysien peliin. Perjantaina ensimmäistä kertaa joukkueeseenn liittyneen Heikkisen kommentit alkuturnauksen jälkeen olivat positiiviset.

Pesä Ysien paidassa oli mukava ja helppo pelata, sillä minut otettiin hyvin vastaan koko joukkueen toimesta jo heti ensi kohtaamisesta lähtien.Pelaaminen uudessa joukkueessa oli myös virkistävää, sillä se toi mukanaan esimerkiksi uudenlaisia toimintatapoja. Täytyy myöntää, että olihan se jännittäväkin kokemus tulla kesken kaiken täysin uuden keskelle. Sen saattoi nähdä pelisuorituksissakin, sillä esimerkiksi merkin omaksuminen nopealla aikataululla oli haastavaa. Ehdottomasti kaikin puolin positiivinen kokemus kuitenkin.

Yli 400:n superpesisottelun Heikkinen Ysien riveihin

Yli 400:n superpesisottelun Heikkinen Ysien riveihin

Pesä Ysit vahvistuu kokeneella Sarita Heikkisellä. Heikkinen edusti viime kaudella Kempeleen Kiriä.

Pesä Ysit saa rutkasti kokemusta riveihinsä, kun Kempeleen Kiriä viime kaudella edustanut Sarita Heikkinen pukee Ysien peliasun päälleen tulevana kesänä. Urallaan 330:ssa runkosarjaottelussa tehot 3+145=148 iskenyt Heikkinen pelasi viime kaudella Kempeleen riveissä 24 ottelua runkosarjassa tehoin 0+18=18. Pudotuspeleissä Heikkinen on pelannut kaikkiaan 64 ottelua, joissa lyötyjä juoksuja on syntynyt kaikkiaan 2+20=22. Kun mukaan lasketaan myös alemman loppusarjan sekä karsintaottelut on Heikkinen pelannut huikeat 433 ottelua Superpesiksessä.

Ensinnäkin kiitos Pesä Yseille, että tarjosivat mahdollisuuden pelata Superpesistä tulevana kesänä.

Peräti 17:n kautensa Superpesiksessä aloittava ja viidesti Itä-Lännessä esiintynyt Heikkinen saapuu Lappeenrantaan luottavaisena. Urallaan Superpesiksessä Kempeleen Kirin lisäksi Lapuan Virkiää, Seinäjoen Petojusseja, Oulun Lipottaria sekä Tyrnävän Tempausta edustanut Heikkinen tuo nuoreen joukkueeseen paljon kokemusta.

Välimatkasta huolimatta Lappeenrantaan siirtyminen tuntuu helpolta, koska ennakko-oletusten perusteella Lappeenrannassa on hyvähenkinen ryhmä, jossa varmasti on hyvä olla ja toimia. Haluan auttaa nuorta joukkuetta mahdollisimman paljon omilla taidoillani, jatkaa Heikkinen.

Kesällä 2004 Tyrnävän Tempauksen riveissä Superpesisdebyyttinsä tehneen Heikkisen kauden tavoitteisiin kuuluu vain nauttiminen.

Pelistä ja pelaamisesta nauttiminen on isoin tavoitteeni tulevana kesänä.

Ysien verkkosivut uudistuu maaliskuussa

Pesä Ysien verkkosivut uudistuvat. Tavoitteena on uudistaa palvelua selkeämmäksi sekä paremmin kannattajiamme, yhteistyökumppaneitamme palvelevaksi viestintävälineeksi.

Uusien verkkosivujen on tarkoitus olla käytössä maaliskuun aikana.

Ysittärien hallikausi jatkui SiiPeä vastaan

Ysittärien hallikausi jatkui SiiPeä vastaan

Ysit kohtasivat 10.2 toisessa harjoitusottelussaan Siilinjärven. Ottelu päättyi tasalukemiin 1-1 (4-2, 1-2). Pelinjohtaja Lantta kiteytti ottelukokonaisuuden seuraavasti.

Pieniä pilkahduksia niin sisällä kuin ulkonakin, mutta kokonaisuus vaatii vielä lisää harjoituksia. Toki kaikki kunnia myös SiiPelle. Savossa on tehty erittäin hyvää työtä.

Kokonaisuuden lisäksi pelinjohto kiinnitti huomiota yksittäisiin suorituksiin, koska tässäkin ottelussa tehtiin pelipaikkakokeiluja, jotta Ysit löytäisi mahdollisimman iskukykyisen yhdistelmän Aviasport Areenalla lauantaina 23.2 pelattavaan Halli-SM:n turnaukseen. Erityisesti lyöjäjokerien vahva vire miellytti Lanttaa.

Yksilötasolla suorittaminen oli hetkittäin vaillinaista ja myös muutamia lapsuksia nähtiin sisäpelissä. Toisaalta esimerkiksi lyöjäjokeri Henriikka Harinen alkoi löytää juonenpäästä kiinni ja hänellä kilahteli hyvin keppiin.

Joukkue leireilee ja pelaa seuraavan kerran kahden viikon päästä, jolloin siis pelataan myös Halli-SM:n alkuturnaus. Tuolloin Imatralla pelattavassa lohkossa keskenään kamppailevat Ysien lisäksi tamperelainen Manse PP ja Hyvinkään Tahko.