Pesä Yseillä on torstai-aamuna aikainen lähtö, kun hieman puolen päivän jälkeen Ysit kohtaavat Hyvinkäällä Tahkon. Aikainen peliaika selittyy koululaispäivällä, joka järjestetään Pihkalan pesäpallostadionilla. Heti seuraavana päivänä Hyvinkää puolestaan matkustaa Lappeenrantaan, kun joukkueet kohtaavat uudestaan Vanhiksella kello 18.

Ysit ovat aloittaneet kautensa erinomaisesti ja ovat napanneet kaikista kolmesta ensimmäisestä ottelustaan pisteitä. Kauden avausottelusta Raumaa vastaan irtosi piste ja tuon jälkeen joukkue kiersi viikonlopun ajan Pohjanmaalla, josta tuloksena oli kaksi voittoa. Ensin kaatui Lappajärvi lukemin 0-1 ja perään Seinäjoki supervuoron jälkeen 1-2.

Ysien lyöjätilaston ykkönen on Elina Väre, joka Seinäjoella kiersi seitsemäntenä pelaajana Ysien superpesishistoriassa kaksi kunnaria yhdessä ottelussa. Ensimmäinen tuli tyhjään kenttään ja toisella kerralla kotiin juoksi Fanni Kanerva. Kolme juoksua on lyönyt myös Emmi Simonen, joka on pelaamissaan otteluissa lyönyt yhden juoksun jokaista vastustajaa vastaan.

Etenijätilastossa Ysien kärkipaikkaa pitävät hallussaan Marianne Roiha ja Väre, joilla on kasassa viisi tuotua juoksua. Roiha on viidestä juoksustaan päässyt tuomaan kaksi harhaheitolla, kun Pohjanmaan kiertueella niin Lappajärvi kuin Seinäjokikin antoi siihen tilaisuuden.

Kärkilyönneissä ykköspaikkaa pitää nimissään sama kaksikko kuin etenijätilastossakin, mutta kolmantena tuleva Sarita Heikkinen on rajapyykin äärellä, sillä ottelussa Hyvinkäätä vastaan Heikkinen suurella todennäköisyydellä rikkoo 1300 kärkilyönnin rajapyykin. Kaikkiaan Heikkisellä on tällä hetkellä 1297 kärkilyöntiä superpesisurallaan.

Vastustaja

Hyvinkään Tahko on aloittanut kauden voitolla ja kahdella tappiolla. Avauskierroksella se kukisti sarjanousija Mynämäen 2-1 lyömättä yhtäkään juoksua kahden jakson aikana. Ensimmäisellä jaksolla Hyvinkää sai yhden ja toisella kaksi vapaataivalta, mutta supervuorossa hyvinkääläiset joutuivat lyömään voittoon oikeuttavat kaksi juoksua. Joukkueen kaksi tappiota tulivat Porille ja Lapualle, jolta Hyvinkää nipisti kuitenkin yhden pisteen.

Hyvinkää on kauden kuudesta saadusta juoksustaan saanut puolet siis vapaataipaleella, joten suurta ruuhkaa joukkueen lyöjätilastossa ei ole. Kolme lyötyä juoksua on tullut kolmen eri pelaajan mailasta, kun Essi Ritola, Ira Jokivalli ja Pauliina Harinen ovat onnistuneet kertaalleen juoksun lyömisessä.

Joukkueen kuudesta juoksusta eniten on tuonut kaksikko Marianne Penttinen-Titta Siilin, jotka ovat tuoneet joukkueelle juoksun kahdesti. Kaksi muuta tuotua juoksua menevät Oona ja Lotta Vahvelaiselle.

Ritola ja Siilin hallitsevat tässä vaiheessa kautta joukkueen kärkilyöntitilastoa yhdeksällä kärkilyönnillä. Huomioitavaa on, että samaan aikaan, kun Hyvinkään parhaat ovat jääneet yhteensä alle kymmeneen kärkilyöntiin kolmessa ottelussa on Yseiltä peräti kuusi pelaajaa onnistunut keräämään kärkilyöntejä jo 12 tai enemmän.

Historia

Ysit ovat kohdanneet kauden 1998 päätteeksi ja kaudeksi 2017 takaisin Superpesikseen nousseen Tahkon neljästi. Yseillä on keskinäisistä kohtaamisista kolme peräkkäistä voittoa ja ainoa tappio tuli joukkueiden ensimmäisessä superpesiskohtaamisessa vuosi sitten, kun Hyvinkää oli Pihkalassa jaksoin 2-0 parempi.