Pesä Ysien B-tytöt nappasivat kauden toisen kolmen pisteen voittonsa, kun Lahti kaatui lukemin 0-2 (0-7,4-5). Pisteet irtosivat tasapainoisella esityksellä, vaikka kokoonpanoa jouduttiinkin muokkaamaan pelin aikana.

Ensimmäinen jakso oli selkeää Ysien hallintaa. Ulkopeli oli liikkuvaa ja lukkari Rytteri irrotti vastustajan etenijöitä pesiltä tasaiseen tahtiin. Vuoron ensimmäinen juoksu syntyi Rytterin vapaalla lyönnillä ja kotiin ehti kärki Lotta Anttonen. Seuraavista kolmesta juoksusta vastasivat kaksikko Iina Myyrä – Venla Rantamäki, ja taululle merkittiin jo 0-4. Saana Summasen, Fanny Pasosen ja Johanna Rautalahden nakuteltua vielä juoksun per naama ja ulkopelin pidettyä vastustajan nollissa, merkittiin ensimmäinen jakso Yseille 0-7.

– Tänään esitettiin tasapainoista ja hallittua ulkopeliä, mikä mahdollisti rauhallisen työnteon sisällä. Joukkueesta näki, että kentällä nautittiin eikä liikkuva ulkopeli antanut vastustajalle siimaa. Oltiin kuskin paikalla ensimmäisestä viimeiseen vihellykseen ja hyvä peruspeli riitti kolmeen pisteeseen. Tämän päivän tekemiseen voi olla tyytyväinen, kertoi joukkueen pelinjohtaja Anu Rämö.

Toinen jakso jatkoi ensimmäisellä jaksolla jatkunutta hyvää virettä ja ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululle nakuteltiin lukemat 0-2. Seuraavissa vuoroissa Ysit ja Lahti löivät vuorotellen yksittäisiä juoksuja ja neljännen aloittavalle lähdettiin 2-5-lukemissa. Pieni herpaantuminen kävi läpi Ysien ulkokentän ja Lahti tuli vielä juoksun päähän, mutta ulkopeli piti ja toinenkin jakso jäi Yseille, eikä tasoittavaa ollut tarvetta käyttää.

Pelattiin hyvää ulkopeliä ja sisällä saatiin tehtyä rutkasti tilannetta. Pelissä näkyi voitonhalu ja oli kiva huomata että jokainen nautti pelaamisesta, kertoi puolestaan joukkueen kapteeni Essi Rytteri.