Pesä Ysien tyttöjen superpesisjoukkue pelasi toisen sarjaottelunsa Haminan Vallikentällä. Peli oli Ysien osalta hyvin kaksijakoinen ja jaksojen välinen ero oli kuin yö ja päivä.

Ensimmäinen jakso alkoi lupaavasti, vaikka Hamina saikin tehtyä yhden juoksun, tosin vastustamattomalla välilyönnillä, jota seurasi toisessa vuorossa Elina Muurmanin lyömä juoksu ja näin Hamina nousi johtoon 2-0. Ysit kuitenkin sisuuntuivat tästä ja rakensivat hännästä tilanteen ja Iina Myyrä löi Fanny Pasosen kotiin. Kolmas vuoropari oli juoksuton, mutta neljännessä vuoroparissa Ysien loistavasti toiminut ulkopeli romahti, kun Haminan joukkue löysi aukkoja Ysien ulkokentästä. Hamina nousi roimaan johtoon ja taululla näkyi lukemat 10-1. Ysit käänsivät katseen kohti seuraavaa jaksoa, ja pelasivat hyvin viimeisen tasoittavalla, kun Siiri Pulkkinen löi Venla Rantamäen kotipesään, jonka jatkumoksi Rytteri löi Tarjavuoren kotiin. Näin loppulukemiksi kirjattiin 10-3.

Toisella jaksolla nähtiin ryhtiään parantanut Ysit. Ysit löivät ensin itsensä etumatkaan jo heti ottelun alkupuolella, eikä Hamina pystynyt vastaamaan ysien ryhtiliikkeeseen – vaikka Hamina saikin tehtyä kaksi juoksua. Jakson loppupuolella Ysit vielä kaunistelivat lukemia ja näin toinen jakso Yseille 2-4.

Supervuoroparissa ei kummempia nähty. Ysit saivat tilanteen päälle kärjen onnistuessa hienosti, mutta tilanne kuihtui käsiin. Haminan tasoittava oli vaisu: etenijöitä ei nähty edes kakkospesää pidemmällä.

Pelin mennessä kotiutuslyöntikisaan Ysien kotiutusyritykset jäivät haaveeksi, ja panokset jäivät piippuun. Hamina kuitenkin onnistui jo toisessa parissaan, kun Noora Pasi viiletti kotipesään, ja näin koko ottelu Haminalle 2-1.

Ulkopelissä palattiin takaisin omalle tasolle, ensimmäisen jakson notkahdusta lukuunottamatta. Sisällä saatiin luotua tilannetta laajalla rintamalla ja vastuuta otettiin hienosti, kun sitä annettiin. Amanda Timperi pelasi sisällä hyvän pelin ja Essi Rytteri hallitsi ulkopeliä. Voitto luiskahti käsistä hässäköintiin, ihan vielä ei oltu valmiita ottamaan täysiä pisteitä, arvioi joukkueen pelinjohtaja Anu Rämö.

Ottelun parhaina palkittiin Essi Rytteri ja Amanda Timperi.