Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pesä Ysien ottelussa jouduttiin hakemaan ratkaisua aina kotiutuslyöntikilpailusta. Vierailija Hyvinkään Tahko vei kaksi pistettä Vanhikselta 1-2 (2-1, 1-3, 0-0, 1-2) lukemin.

Avausjaksolla kumpikin joukkue esitti erinomaista ulkopeliä. Voisi kuitenkin sanoa Ysien olleen ottelun alussa niskan päällä, kun se sai ensimmäisen jakson jokaisella vuorolla luotua vähintään yhden kotiutustilanteen vierailija Hyvinkään tuskaillessa omilla sisävuoroillaan.

Lähes kaikki keinot kaivettiin pelinjohtaja Ville Lantan takataskusta, kun Ysit hakivat avausjuoksua. Niin Henriikka Harisen, Siiri Pulkkisen kuin Hanna Järvenkin kotiutukset kuitenkin hyvinkääläisten ulkokenttä kesti.

Neljännen vuoron alkuun kuitenkin pamahti, kun Siiri Pulkkinen iski pallon kakkosluukusta takakentän lipunmyyntipisteelle ja sai rauhassa kiertää uransa ensimmäisen kunnarin Superpesiksessä. Kakkospesällä seissyt Sarita Heikkinen sai rauhassa samaan aikaan tuoda ottelun avausjuoksun.

Eiköhän se ollut sellainen paikka minkä vastustajakin varmasti tiesi. Omassa leirissä ainakin tiedettiin, että se on oma bravuuri, kertasi Pulkkinen omaa kunnariaan.

Kahden juoksun etumatka riitti Yseille, sillä Tahko sai luotua tilanteen viimeiselle lyöjälleen Pauliina Hariselle. Ysien ulkokentän pitäessä huolta, ettei Harinen löisi palloa läpi riitti Tiita Siilinille maapallo kohti takakenttää.

Toiselle jaksolla joukkueiden esiytykset olivat täysin päinvastaisia kuin ensimmäisellä. Ysit eivät millään saaneet luotua tilanteita ja Hyvinkää puolestaan paransi sisäpelaamista kuin taikaiskusta.

Tämä myös näkyi tulostaululla. Heti ensimmäiseen vuoroon Pauliina Harinen iski kotiin Anni Heikkilän ja Anni Tuomen. Kolmannessa vuorossa Harinen puolestaan kotiutti Emmi Hytösen.

Ysit saivat jakson ensimmäisen kolmostilanteen luotua vasta viimeisellä sisävuorollaan, jossa Sarita Heikkinen iski 1-3 kavennusjuoksun pienellä ulkokentän avaustuksella.

Oli meiltä nihkeää pelaamista ja muutama raskas kopinnostopalo, jotka söivät muutaman vuoron. Tahko pelaa hienosti ulkona ja kovilla jouduimme viemään ja ellei ihan täydellistä osumaa tule niin kaveri kairaa kyllä niistä palon. Yksi piste on tästä ihan kova suoritus, sillä Tahko on niin kova joukkue. Se miten me suoriuduimme sisällä ei tyydytä, mutta ulkopelaaminen on parantunut koko ajan. Siihen olen tyytyväinen, jos Tahkon kaltainen joukkue jää 12:een tilanteeseen, kuvaili Lantta.