Lotta Anttonen ja Tiia Saarela ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen Pesä Ysien kanssa.

Pesä Ysien kauden 2023 Ykköspesisjoukkueeseen voidaan lisätään kaksi palasta lisää, kun etenijäjokerina pelannut Lotta Anttonen sekä viime kauden polttolinjassa aloittanut ja loppukauden kopparina pelannut Tiia Saarela ovat allekirjoittaneet vuoden mittaiset jatkosopimukset.

Lotta Anttoselle mennyt kausi oli rikkonainen. Lähes puolet runkosarjan otteluista sivussa loukkaantumisten vuoksi ollut Anttonen onnistui kuitenkin tuomaan kaikkiaan yhdeksän juoksua 12:ssa ottelussa. Pienestä ottelumäärästä huolimatta Anttonen oli ns. nollatilanteessa etenemään menneistä joukkueen pelaajista tehokkain lähes 55%:n tehokkuudella.

Kulunut kausi oli aika rikkonainen kesän loukkaantumisten vuoksi, minkä takia pelimäärä jäi odotettua pienemmäksi. Tuntui myös, etten saanut itsestäni irti kaikkea sitä potentiaalia, mitä olisi ollut otettavissa. Joukkueen kausi ei myöskään ollut odotusten mukainen, mutta loppua kohden pelimme parani ja kehittyi niin, että säilytimme sarjapaikan. Viime kaudesta sisuuntuneena lähdetään kehittämään itseämme ja joukkuetta eteenpäin kohti uutta kautta. Innolla odotan, että päästään joukkueen kanssa taas tapaamaan ja aloittamaan yhteinen taival kohti kesän pelejä!

Kaikki 22 runkosarjaottelua viime kesänä pelannut Tiia Saarela puolestaan lähtee odottavaisin mielin uuteen kauteen. Omat haasteensa syksyn aikana ovat tuoneet kentän ulkopuoliset asiat. 23 juoksua viime kaudella tuoneelle ja sisäisen etenijätilaston voittaneella Saarelalla on edessä työnhaku vuodenvaihteen tienoilla.

Viime kausi oli itselleni vaikea. Rikkonainen talvikausi ja talven ongelmat näkyivät myös osittain kesällä pelikentällä. Nyt kuitenkin on haasteet selätetty ja lähdetty suuntaamaan kohti uusia tavoitteita. Syksyn pohdintoja on hankaloittanut myös urheilun ulkopuolinen elämä, kun joulukuussa valmistun fysioterapeutiksi ja sen jälkeen tulisi löytää töitä.

Kaksi kunnaria ja kymmenen tavallista juoksua viime kaudella lyönyt Saarela pitää kuitenkin Ysien toimintaympäristöstä ja se oli yksi asioista, joka käänsi vaakakupin jatkamiseen Lappeenrannassa.

Olen tykästynyt Yseissä yhteinäisyyteen ja haluun auttaa toisia. Tällaisen loistavan porukan kanssa on mukava ja helppo tehdä töitä ja uskon, että uuden kauden tuomat muutokset joukkueeseen piristävät toimintaa entisestään. Lappeenranta tarjoaa tällä hetkellä loistavat mahdollisuudet kehittyä haluamissani asioissa, joten loppujen lopuksi oli melko selkeää, että jatkan pelaajauraani täällä.

Saarela uskookin tulevan tuovan täysin uudenlaisen joukkueen Vanhalle Kentälle ensi kaudeksi.

Kunnianhimoisena ihmisenä haluan pelata kilpailullisesti ja uskon vahvasti, että ensi kesänä Vanhiksella nähdään uusien pukukoppien lisäksi myös uudella asenteella pelaavat Pesä Ysit.

Pesä Ysien sopimustilanne 22.09.2022 (Suluissa optiovuodet)

Jemina Akkanen 2023
Lotta Anttonen 2023
Hertta Härkönen 2023 (2024)
Eveliina Kainlauri 2023
Kiia Laakkonen 2024
Noora Leppälä 2023
Sara Moilanen 2023
Aino Mononen 2023
Elina Muurman 2023
Maiju Peussa 2023
Heidi Potaseff 2023
Tiia Saarela 2023
Nea Tarjavuori 2023
Aliisa Timperi 2023
Roosa Örså 2023