Lotta Anttonen ja Tiia Saarela ovat allekirjoittaneet Pesä Ysien kanssa kaksivuotiset jatkosopimukset.

Etenijäjokerina koko menneen kauden pelannut Lotta Anttonen on allekirjoittanut kaksivuotisen jatkosopimuksen Pesä Ysien kanssa. Anttonen voitti Ysien sisäisen etenijätilaston tuomalla runkosarjassa 30 juoksua ja kahdessa pudotuspeliottelussa yhden juoksun.

Mailan varressa Anttosen tilastoihin kertyi 2+0 lyötyä juoksua ja 92 kärkilyöntiä, jolla heltisi myös joukkueen sisäisen kärkilyöntitilaston voitto. Anttonen oli myös kärkilyönti prosentilla mitattuna koko Ykköspesiksen kaikista yli puolet runkosarjan otteluista (vähintään 11 ottelua) pelanneista pelaajista yhdeksänneksi paras 73,02% varmuudella.

Henkilökohtaisella tasolla kausi oli itseltäni hyvä ja tämä lisäsi vielä halua kehittää itseäni pelaajana eteenpäin. Koen, että Pesä Ysit tarjoavat tähän hyvän mahdollisuuden. Haluan oman toimintani ja pelaamisen kautta olla edesauttamassa joukkuetta ottamaan vielä ne seuraavat stepit eteenpäin. Innolla odotan, että päästään joukkueen kanssa tapaamaan ja aloittamaan työnteko, Anttonen kertoo.

Vaikka joukkueen kausi päättyi puolivälierä tappioon Pöytyän Urheilijoille, näkee Anttonen menneen kauden onnistuneen isossa kuvassa.

Joukkueelta kulunut kausi oli isossa kuvassa onnistunut ja päästiin yhdessä asetettuihin tavoitteisiin. Tottakai pelissä on vielä monia asioita joita meidän täytyy kehittää, tarkentaa sekä parantaa, ja näihin tullaan varmasti keskittymään tulevan kauden ja talven aikana, jotta pelit menisivät tuloksen valossa vielä paremmin, jatkaa Anttonen.

Syksyyn 2025 jatkosopimuksen allekirjoitti myös Tiia Saarela, joka sijoittui sisäisessä etenijätilastossa kolmanneksi 20:llä tuodulla juoksulla. Pääosin polttolinjassa pelannut Saarela nauttikin viime kaudella pelaamisesta enemmän kuin aikoihin.

Oma elämäni pesäpallon ulkopuolella alkaa vähitellen selkeytyä ja asettua Etelä-Karjalaan, joten sen puolesta koin luonnolliseksi jatkaa pelaamista Lappeenrannassa. Kuluneena kesänä nautin pelaamisesta enemmän kuin moneen vuoteen ja olen todennut asioiden toimivan, joten oikein mieluusti täällä jatkan pelaamista pari vuotta.

Saarela kertoo päätöksen jatkosopimuksen allekirjoittamisesta helpottuneen pelinjohtaja Jerry Stenbergin tehtyä kesäkuussa pitkän 3+1 -vuotisen jatkosopimuksen Ysien kanssa.

Päätöstäni kirjoittaa sopimus jo ajoissa syksyllä helpotti myös selkeä näkemys tulevasta. Jerryn alkukesällä julkaistun jatkosopimuksen myötä uskon, että saamme syksyllä nopeasti harjoittelusta kiinni ja pääsemme suuntaamaan entistä parempina ja valmistautuneina kohti tulevaa kautta.