Pesäpallon siirtotakarajan ollessa perjantaina 21.7, vahvistaa Pesä Ysit rivejään 18-vuotiaalla Aada Koistisella.

Aada Koistinen siirtyy Joensuun Mailan ja Pesä Ysien farmisopimuksen puitteissa Lappeenrantaan. Tällä kaudella Koistinen on pelannut Ykköspesiksen pohjoislohkossa pelaavan Puijon Pesiksen riveissä, joissa 17 ottelussa hän on iskenyt 2+5=7 ja tuonut kaikkiaan seitsemän juoksua keräten 53 kärkilyöntiä. Tällä kaudella Aadan pikkusisko Aino Koistinen on jo esiintynyt Ykköspesiksessä Pesä Ysien riveissä kaikkiaan kymmenessä ottelussa.

Polttolinjassa ulkokentällä pääsääntöisesti pelaava Koistinen saapuu Lappeenrantaan perjantaina ja on valmennuksen käytettävissä, kun joukkue matkustaa tulevana viikonloppuna Jalasjärvelle ja Kankaanpäähän.

Aada tuo joukkueeseen lisää leveyttä, sillä on mahdollista, että pelaajaliikenne jatkuu Joensuun ja Lappeenrannan välillä myös pudotuspelien aikana, kertoo joukkueen pelinjohtaja Jerry Stenberg.

Pesä Ysit on tällä hetkellä Ykköspesiksen etelälohkossa kolmannella sijalla ja sillä on mahdollisuus varmistaa paikkansa Ykköspesiksen puolivälierissä tulevan viikonlopun otteluissa, kun joukkue matkustaa Jalasjärven Jalaksen vieraaksi lauantaina ja kohtaa Kankaanpään Mailajuniorit sunnuntaina Kankaanpäässä.

Kuva (C): Lauri Heino