Sarjanousija Mynämäen Vesa nappasi seurahistoriansa ensimmäisen voiton naisten Superpesiksessä, kun se kaatoi Pesä Ysit 1-0 (7-4, 7-7) lukemin.

Pesä Ysit aloittivat ottelun hyvällä sykkeellä, ja kun ulkopelissä Mynämäki pidettiin heti avausvuorossa ilman tilanteita sai se itse luotua juoksun uhan. Ysit siirtyivätkin heti avausvuorossa johtoon, kun ensin Annika Turtiainen järjesteli kolmostilanteen ja hetkeä myöhemmin Susanna Alava iski Elina Väreen kotiin.

Toisessa vuorossa Mynämäki kaatoi 24:n asteen lämpötilassa jäävettä isojen palojen kera Ysien niskaan. Ensin Johanna Käkönen iski vastustamattoman lyönnin Eveliina Rantosen eteen ja Sohvi Korhonen sai hölkötellä tasoituksen. Perään Jaana Marjamäki-Kekola kotiutti Henna Nurmen ja Mynämäki johti ottelua juoksulla.

Seuraavaksi Oona Rantomaa iski ajolähdössä täydellisen lyönnin koppareiden Alavan ja Eveliina Rantosen väliin. Räpylän vierestä karannut pallo vieri kauas Mynämäen avaralla kentällä ja vaikka kotiin yrittänyt jokeri Minttu Mäkinen paloikin, niin Rantomaalle kirjattiin lyönnistä kunnari ja kolme lyötyä juoksua. Mynämäki johti tässä vaiheessa 5-1.

Pelattiin tosi hyvä sisäpeli, vaikka itse peli oli vähän mystinen. Pitäisi kyllä pisteitä saada, jos saadaan 48 kärkilyöntiä, tehdään 15 kolmostilannetta ja lyödään 11 juoksua. Rantomaan lyönti toisessa vuorossa oli jakson ratkaisu. Harmittavasti pallo meni ihan räpylän vierestä. Ei me tänäänkään oltu mitenkään huonoja ulkona, mutta kun pikkuisen siimaa annat tässä sarjassa niin kyllä kaveri rankaisee, mietti pelinjohtaja Ville Lantta ottelun jälkeen.

Kolmannen vuoron päätteeksi Mynämäki johti jo 7-2, kun Maria Kitola ja Marjamäki-Kekola iskivät juoksut naiseen. Ysien kolmannen juoksun iski kolmannen tasoittavalla Harinen ja viimeisen vuoron tasoittavalla Essi Rytteri.

Toinen jakso alkoi Ysien osalta ryminällä, kun Rantonen pamautti pallon kolmosrajaa pitkin kenttää reunustaneen metsän laitaan, mutta ei päässyt etenemään kakkospesää pidemmälle lyönnillään.

Juoksutilin avasi kuitenkin Mynämäki, kun Mari-Ann Lehtinen löi pallon kohti Alavaa ja pallo karkasi kopparilta läpi. Kakkoselta liikkeelle lähtenyt Mirjami Raitanen toi jakson avausjuoksun.

Ysit tarjoilivat lappeenrantalaisen version jäävedestä toisen aloittavalla, kun Roiha iski samalla lyöntivuorolla ensin Alavan ja perään Rantosen kotiin. Kun vielä Essi Rytteri ja Henriikka Harinen säestivät kahdella lisäjuoksulla, johti Ysit toisen tasoittavalle lähdettäessä 1-4.

Mynämäki kampesi toisen tasoittavallaan itsensä tasoihin ja seuraavassa vuorossa johtoon, kun Marjamäki-Kekola, Rantomaa ja Mäkinen iskivät juoksut naiseen.

Neljänteen vuoroon Ysit lähtivät kolmen juoksun takaa-ajosta. Sarita Heikkinen toi harhaheiton turvin Ysit kahden juoksun päähän, jonka jälkeen tapahtui ottelun ikävin tapahtumasarja. Henriikka Harisen luja maalyönti kolmospuolelle otti oudon pompun kolmosvahti Oona Rantomaan edessä ja osui tätä suoraan kasvoihin. Ysien huoltopäällikön Ville Mäkelän kirmattua ensimmäisenä paikalle saatiin Rantomaa perässä tulleiden ensihoitajien avulla turvallisesti ambulanssiin ja saamaan hoitoa.

Episodin jälkeen Annika Turtiainen toi Yseille vielä toivoa karkaamalla Rantosen kenttään pudonneen koppilyönnin turvin kotiin ja Hanna Järvi löysi erinomaisella lyönnillä paikan kakkospuolelta, jolla Rantonen toi jakson tasoihin.

Sisällä saimme lyötyä vapailla lyönneillä suurimman osan juoksuista. Ei tarvinnut laittaa itseään sellaiseen pakkopaikkaan ja väittäisin, että löimme tänään kesän parasta lyöntipeliä. Toki Mynämäki suojeli ja pelasi kakkospuolen umpeen, joten senkin takia keskelle jäi enemmän tilaa, mietti Lantta.

Johtoon Ysit eivät kuitenkaan päässeet ja Mynämäki pääsi yrittämään vielä tasoittavallaan 2-0 voittoa. Vuoron ainoassa kolmostilanteessaan Riina Korkiamäki paloi kuitenkin kotiin.

Ysien kausi jatkuu ensi tiistaina, kun Vanhikselle saapuu vieraaksi sarjaa johtava Lapuan Virkiä.