Ysien unelma-alusta huolimatta Hyvinkään Tahko venyi avausjaksolla tasalukemiin ja karkasi toisen jakson aluksi tavoittamattomaan johtoon ja lopulta voittoon. Pisteet jäivät lopulta Hyvinkäälle 1-0 (8-8, 12-0) lukemin.

1. jakso

Ysit saivat ottelulle unelmiensa alun. Ensimmäisenä lyöjänä Eveliina Rantonen yllätti kakkoskoppari Titta Siilinin ja kiersi toisena kautena peräkkäin ensimmäisessä ottelussa kunnarin. Superpesisdebytanttien Linda Kemppaisen ja ja Noora Leppälän järjesteltyä ajolähdön Henriikka Hariselle, pamautti lyöjäjokeri pallon kolmosluukusta pitkälle kohti Riihimäkeä tyhjentäen samalla pajatson. Tässä kohtaa Ysit johtivat sensaatiomaisesti 0-5.

Ysien iloittelu ei tähän päättynyt. Lukkari Essi Rytteri nosti pallon kohti kakkoskoppari Siiliniä, joka jäi Laura Kerolan tekemään pieneen maskiin ja pallo pomppasi pelaajien välistä Siilinin yli. Rytteri sai rauhassa kiertää uran ensimmäisen kunnarin Superpesiksessä.

Hyvinkää aloitti kuitenkin nousunsa. Avausvuorossa Essi Ritola kotiutti Anni Heikkilän, joka toi Hyvinkäälle ensimmäisen juoksun. Toisessa vuorossa Ysien sisäpeli jäi piippuun, mutta Hyvinkää onnistui kahdesti kotiutuksissaan. Piitu Saarinen iski Laura Kerolan kotiin ja perään Siilin kotiutti Heikkilän.

Kolmas vuorokaan ei avannut Ysien pelaamista. Hyvinkää puolestaan iski kolme juoksua nousten kahden juoksun päähän. Pauliina Harinen, Netta Rummukainen ja Lotta Vahvelainen onnistuivat kotiuksissaan. Yseillä oli viimeisessä vuorossa tilaisuus napata jaksovoitto, mutta pienet virheet ulkopelaamisessa maksoi jaksovoiton.

Viimeisessä vuorossa viimeisenä lyöjänä Pauliina Harisella otettiin kahdesti kotiin. Ensin Harinen iski Heikkilän ja tasoitti jakson viimeisellä lyönnillään, kun Siilin toi tasoituksen.

2. jakso

Toisella jaksolla Hyvinkää löi heti ensimmäisessä vuorossa Yseille luun kurkkuun. Rummukainen karkasi kolmoselta Heikkilän välilyönnillä ja perään Lotta Vahvelainen iski kolmospuolelta puolestaan pallon kohti Riihimäkeä ja kiersi kunnarin. Tilanne oli tässä kohtaa jo 4-0. Perään Pauliina Harinen iski vielä kertaalleen ja ensimmäisen vuoron jälkeen tilanne oli 5-0.

Hyvinkääläisten ilotulitus jatkui toisessa vuorossa, kun Ysit eivät omaa sisäpeliään saaneet käyntiin toisella jaksolla. Kuudennen juoksun uusimaalaisille löi Essi Ritola ja seitsemännen joukkue sai harhaheiton turvin.

Viimeistään tässä vaiheessa ainakin suurimmat toiveenrippeet ottelun voitosta voitiin unohtaa. Pauliina Harinen ja Ira Jokivalli iskivät kolmannessa vuorossa juoksut naiseen ja perässä heitä säesti Lotta Vahvelainen kahdella juoksulla.

Viimeisessä vuorossa Ysit saivat yrittää kuparisen rikkomista, kun kärjestä saatiin luotua ajolähtö, mutta Henriikka Harisen kotiutus painui kopiksi koppari Siilinille.

Kommentit ottelusta:

Jari Komulainen:

Hienosti alkoi meiltä ottelu. Jännitys ja paine oli hirveä niin nuorilla likoilla kuin pelinjohtajallakin. Olihan se alku myös meille hieman shokki, kun muutama kunnari tuli takakentältä. Ei kyllä odotettu ollenkaan, että päästäisiin tuolla lailla pyörittämään peliä. Sisäpelimme harmittaa, kun siinä meillä ei ollut avausvuoroa lukuunottamatta mitään annettavaa.

Henriikka Harinen:

Viime kaudella oli jo katsottu paikka kakkospuolelta ja nyt laitettiin merkkiä päälle ja palloa kolmospuolelle. Kyllähän siinä hyvä fiilis tulee, kun vanhalla kotikentällä osuu tuolla lailla.