Toimintasuunnitelma

Tavoitteet:

Pesäpallon oppiminen. Harrastamalla pesäpalloa lapsi omaksuu tehokkaasti yleismotorisia taitoja kuten juoksemista, tasapainoa ja heittämistä sekä lajitaitoja ja pelitaitoja pesäpallosta. Pesistavoite ensimmäisenä toimintavuotena on pelin oppimisessa.

Yhteistyön oppiminen. Liikunta on erinomainen väline sosiaalisten taitojen kuten ryhmässä toimimisen ja itsensä ilmaisun oppimiseen.

Ihmisiksi oppiminen. Kohteliaisuus ja toisen huomioiminen ovat esimerkkejä hyvistä tavoista, joita opitaan, jotta kaikilla olisi ryhmässä hyvä olla. Ketään ei kiusata. Kaikki ovat tervetulleita.

Toimintaperiaatteet (lapset):

Voittava yksilö – kehittyvä joukkue. Valmennuksen keskeinen periaate on lapsen henkilökohtaisen kunnianhimon ja aloitekyvyn tukeminen sekä yksilöllinen kehittyminen. Kaikki pelaavat tasaisesti.

001-Lupa epäonnistua. Oppiminen on tehokkaampaa rohkeasti kokeilemalla, virheitä pelkäämättä.

Kehittävä liikunta on hauskaa ja toimintaa täynnä. Liikunnasta tulee hauskaa silloin, kun, jokainen lapsi saa osallistua oman tasonsa mukaisesti, kokee olevansa hyväksytty, huomaa edistyvänsä ja saa paljon aikuisen huomiota.

Osallisuus ja vastuu. Lapset osallistuvat harjoitusten toteutukseen ja suunnitteluun. Sitoutuminen toimintaan kasvattaa lasta vastuullisuuteen. Harjoituksista ja peleistä voi olla pois, mutta siitä tulee ilmoittaa etukäteen. Pesäpallo ei estä muiden lajien harrastamista.