Pesä Ysien ryhmä kasassa – Laakkonen ja Pasi viimeiset palaset

Sääntömääräinen syyskokous 28.11.2018
13.11.2018
Ylimääräinen kokous
28.11.2018

Pesä Ysien ryhmä kasassa – Laakkonen ja Pasi viimeiset palaset

Pesä Ysien Superpesis ryhmään liittyvät Petra Laakkonen ja Noora Pasi.

Joukkueen harjoitusryhmään syksyllä liittynyt Petra Laakkonen on tehnyt Pesä Ysien kanssa 2+1 -vuotisen sopimuksen. Opiskelut Lappeenrannassa aloittanut 19-vuotias Nivala Pesiksen kasvatti pelasi viime kaudella ykköspesiksessä kaikkiaan 19 ottelua iskien kaksi juoksua. Sisäpelissä etenijänä ja vaihtajana viihtyvän Laakkosen kärkilyöntiprosentti oli viime kaudella peräti 63,04%.

Haapajärven Pesä-Kiiloissa myös tyttöjen superpesistä pelannut Laakkonen iski runkosarjan seitsemässä ottelussa tehot 1+7=8 ja alemman loppusarjan kahdeksassa ottelussa yhdeksän juoksua. Laakkosen kärkilyöntiprosentti 75,00% oli kaikki seitsemän runkosarjaottelua pelanneiden pelaajien joukossa sarjan 16:ksi paras.

Huippua päästä näin hienon porukan mukaan ja kehittämään omia taitoja eteenpäin kovassa porukassa, toteaa Laakkonen.

Laakkonen on tuonut pirteyttä arkiharjoitteluun koko syksyn ja päässyt upeasti mukaan tiimiin. Odotamme Jarin (Komulainen) kanssa innolla tulevia lajiharjoituksia miten nuoret tulokkaat mukautuvat rytmiin ja ottavat oman paikkansa ryhmässä, jatkaa pelinjohtajaksi palannut Ville Lantta.

Haminan Palloilijoista ryhmään liittyy yksivuotisella sopimuksella 16-vuotias Noora Pasi, joka on yksi 2002 -ikäluokan kovimmista etenijöistä valtakunnassa ja taitaa hyvin myös lukkarin tontin. Lukkaridebyyttinsä naisten suomensarjassa jo 13-vuotiaana tehnyt Pasi pelasi viime kaudella HP:ssa suomensarjaa 18 ottelua, joissa syntyi kaksi kunnaria ja seitsemän tavallista juoksua. Haminan jäätyä tyttöjen superpesiksessä alempaan loppusarjaan iski Pasi kahdeksassa ottelussa tehot 5+17=22.

Haaveena on ollut päästä Superpesikseen jo pikkutytöstä saakka ja nyt sain hienon mahdollisuuden, joten päätin tarttua tilaisuuteen. Aivan huippujuttu ja odotan innolla pääsyä Lappeenrantaan, kertoi innostunut Pasi.

Pesä Ysien pelinjohtajan Ville Lantan mukaan Ysit ei hae aktiivisesti pelaajia markkinoilta. Pieni takaportti sille kuitenkin on.

Viimeiset palaset on tällä erää kiinnitetty joukkueeseen ja ketään ei nyt aktiivisesti etsitä ryhmään. Toki seuraamme pelaajamarkkinoita, jos loukkaantumisia sattuu tulemaan, kertoo Lantta.

Joukkueen ensimmäinen tulevaan kauteen valmistava leiri on tulevana viikonloppuna, johon muualta saapuavt pelaajat pääsevät osallistumaan. Fyysisestä valmennuksesta vastaavan Arttu Rossin ja henkisestä valmennuksesta vastaava Kaisu Rantamäki pitävät huolen siitä, että tapahtumia joukkueella riittää.

Tulevana viikonloppuna on ensimmäinen leiri, johon kaikki pitkän matkalaiset saapuvat myös paikalle. Luvassa on testejä, palavereja ja yksi lajiharjoituskin mahtuu mukaan. Arttu Rossi vastaa perjantain testiosasta, Kaisu Rantamäki tärkeästä arvopalaverista ja pelinjohtokaksikko työstää siinä matkassa, toteaa Lantta lopuksi.

Päivitetty 21.11.2018 klo 12:13: Pesä Ysit ovat sopineet Haminan Palloilijoiden kanssa, että Noora Pasille tulee kaksoisedustus, mikä mahdollistaa pelaamisen molempien seurojen aikuisjoukkueissa. Tyttöjen Superpesiksessä Pasi tulee edustamaan Haminan Palloilijoita.

Sopimuspelaajat 21.11.2018 (Suluissa optio)
Susanna Alava, 2019 (2020)
Nea Forsell, 2019 (2020)
Henriikka Harinen, 2019 (2020)
Hanna Järvi, 2019 (2020)
Eveliina Kainlauri, 2020 (2021)
Fanni Kanerva, 2019
Petra Laakkonen, 2020 (2021)
Noora Pasi, 2019
Siiri Pulkkinen, 2019 (2020)
Eveliina Rantonen, 2020 (2021)
Marianne Roiha, 2019 (2020)
Tiia Saarela, 2020 (2021)
Emmi Simonen, 2019 (2020)
Annika Turtiainen, 2019
Elina Väre, 2020 (2022)

1 Comment

  1. Kartsa sanoo:

    Nuori kehityskyluinen porukka, mutta kotiuttajien ykkötykki puuttuu edelleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *