Ville Lantta palaa pelinjohtajaksi – Kainuulaista verta valmennukseen

Rakennustoimisto O. Hämäläinen uudeksi kumppaniksi
4.11.2018
Isänpäiväksi kausikorttilahja!
8.11.2018

Ville Lantta palaa pelinjohtajaksi – Kainuulaista verta valmennukseen

Ville Lantta palaa Pesä Ysien viuhkan varteen. Avukseen Lantta saa Joensuun Mailassa miesten SM-pronssia kakkospelinjohtajana kaudella 2016 voittaneen Jari Komulaisen.

Kauden 2017 päätteeksi pelinjohtajan viuhkan viimeisen kerran käsistään Superpesistasolla laskenut Ville Lantta ottaa uudelleen viuhkan käteensä tulevalla kaudella. Lantta ei kuitenkaan ollut heti tarttumassa viuhkaan uudestaan, sillä muiden tehtävien ja perhe-elämän yhdistäminen vaati kotijoukkojen täydellistä tukea ennen sitoutumista uuteen tehtävään.

Viimeisen kahden kuukauden aikana olemme käyneet pitkät ja monimuotoiset neuvottelut. Neuvottelut eivät missään nimessä olleet helppoja, sillä Villen iso rooli seuratyössä sekä arjen pyörittäminen kolmen tyttären kanssa avovaimon ollessa osittain matkatyössä ei oikein istu hyvin Superpesiksen pelinjohtajan profiiliin, kertoi seuran puheenjohtaja Ulla Timperi.

Lantta on Superpesiksessä toiminut Pesä Ysien pelinjohtajana kausina 2002, 2016 ja 2017. Näiden lisäksi Lantta oli viuhkan varressa, kun Pesä Ysit nousi Superpesikseen kauden 2001 päätteeksi.

Jouduin keskustelemaan kotijoukkojen kanssa pitkään ennen sitoutumista pelinjohtajan tehtävään, sillä avovaimon 100% tuki piti asialle saada ensin. Myös ilman tätä upeaa timiä, jonka olemme saaneet tähän ympärille tämä olisi täysin mahdoton yhtälö, kertoi Lantta.

Kakkospelinjohtajakseen Lantta saa Joensuun Mailassa kakkospelinjohtajana SM-pronssia kaudella 2016 voittaneen Jari Komulaisen. Komulainen on muutaman vuoden asunut jo Lappeenrannassa ja ottaa Yseissä kakkospelinjohtajan paikan lisäksi vastuun lajivalmennuksesta. Superpesiksessä Komulainen edusti kaikkiaan 16 ottelun verran Imatran Pallo-Veikkoja ja Joensuun Mailaa.

Alunperin loppukesästä kävimme ensimmäisiä keskusteluja ylipäätänsä Pesä Ysien toiminnassa mukana olemisesta ja alkusyksystä Lantta tiedusteli halukkuuttani lähteä naisten joukkueen mukaan. Vaikka naisten pesäpallo on itselleni uusi kokemus, niin otan tämän itselleni uutena ja mukavana haasteena. Odotan mielenkiinnolla millaista joukkueurheilu naisten puolella on ja mitä siinä yhdessä toimiminen oikein on. Etenkin lajiharjoittelun kehittäminen kiinnostaa minua ja sen näkeminen mitä miesten puolelta kannattaa naisten puolelta tuoda, kertoi Komulainen.

Pelinjohtaja Lantta on tyytyväinen siihen, että valmennusryhmään saatiin Komulaisen tasoinen valmentaja.

Näen Jarissa valtavan potentiaalin ja niin Joensuusta kuin Imatraltakin olen kuullut pelkästään kehuja hänestä. Tämä on meille päävoittoon verrattavissa oleva lottovoitto saada näin pesis-orientoitunut kaveri, jonka referenssit on kohdallaan. Kun oma tilanne ei ole ehkä ihan superpesiksen pelinjohtoon sopiva, niin ympärillä pitää olla upea tiimi, joka hoitaa asioita isommassa kuvassa.

Pesä Ysit valmennus ja joukkueenjohto kaudella 2019
Pelinjohtaja Ville Lantta
Lajivalmentaja ja 2. pelinjohtaja Jari Komulainen
Lajivalmennus Kari Kuittinen
Fyysinen Valmentaja Arttu Rossi
Henkinen Valmentaja Kaisu Rantamäki
Huoltopäällikkö Ville Mäkelä
Joukkueenjohtaja Tuomas Pylkkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *