Superpesis: Kirittäret liian vahva kotonaan

Superpesis: Kirittärien alkutahdit liikaa Yseille
15.8.2018
Tapsan Kunnarin voitto jälleen Topi Kososelle
30.9.2018

Superpesis: Kirittäret liian vahva kotonaan

Pesä Ysien tämän kauden taival Naisten Superpesiksen pudotuspeleissä päättyi lauantaina, kun Jyväskylän Kirittäret ottivat kolmannen voittonsa puolivälierissä. Loppulukemat Jyväskylässä olivat 2-0 (8-0, 8-2).

Jyväskylän Kirittäret eivät jättäneet Pesä Yseille yllätyksen mahdollisuutta puolivälierissä. Runkosarjan voittanut Kirittäret jyräsivät otteluvoitoin 3-0 jatkoon.

Avausvuorossa jyväskyläläiset näyttivät kokemuksensa, kun Emma Sallinen kotiutti hienolla lyönnillään kakkosjatkeelle. Myöhemmin kakkostilanteessa Silja Kantanen näpytti Venla Karttusen kolmoselle ja etukentän polttoheitto painui ohi kolmospesästä. Karttunen toi jyväskyläläiseille 2-0 johdon.

Toisessa vuorossa Ysit saivat tilaisuuden päästä otteluun mukaan toisessa vuorossa, kun Anna Hellstenille ja Emmi Simoselle saatiin luotua tilanteet. Kummatkin kotiutukset jäivät kuitenkin varmasti pelaanneeseen polttolinjaan. Kirittäret puolestaan käyttivät omalla vuorollaan Ysien virheen hyödykseen ja johtivat ottelua 3-0 harhaheiton turvin. Neljännen juoksun löi Emma Nieminen.

Jakso ratkesi kolmannessa vuorossa, kun jysväskyläläiset löivät peräti neljä juoksua. Ensin Emma Nieminen onnistui kotiuttamaan Ella Korpelan, sen jälkeen peräti neljästi ottelussa onnistunut Emma Sallinen Virpi Hukan ja kun vielä Saana Sumén näpytti Marjukka Urpelaisen kotiin, johti Kirittäret jo 7-0. Ennen vuoron päättymistä Sallinen onnistui vielä kotiuksessaan, kun Hukka sai tuoda jyväskyläläisten kahdeksannen juoksun.

Ysit sai neljännessä vuorossa kaksi kolmostilannetta, mutta tuloksia niistä ei tullut. Inka Pietilän näpy kakkosrajaan ei riittänyt ja Noora Patrikaisen lyönti jäi etukentän räpylään. Jakso Kirittärille 8-0.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin. Hukan päästyä harhaheiton turvin kolmoselle, iski lyömään tullut Sallinen pallon varmasti väliin. Toisessa vuorossa Sumén vei lyönnillään jyväskyläläiset kahden juoksun karkumatkalle, mutta omalla vuorollaan Ysit tulivat juoksun päähän, kun Emmi Simonen kotiutti Essi Pehrmanin lyönnillään polttolinjaan. Seuraavana lyömään tulleen Hellstenin kotiutus ajolähdössä jäi etukentän näppeihin.

Kirittäret ratkaisivat toisenkin jakson kolmannessa vuorossa. Neljän juoksun vuoron aloitti Sumén, jonka lyönti riitti Urpelaiselle, perään Eeva Mäki-Maukola onnistui lyömään kotiin Niemisen ja Silja Kantanen Laura Toikkasen. Jakson viimeisen juoksun Kirittärille löi Korpela, jonka lyönti Pehrmanin eteen toi Karttusen kotipesään.

Ysit sai kolmmannessa vuorossa kavennuksen, kun Jannika Lillusen pystymailalyönti putosi koppareiden väliin ja Jenna Siira toi 6-2 kavennuksen. Kirittäret tekivät viimeisen vuoron aloittavaan kaksi juoksua lisää, eikä Ysien viimeisen vuoron rypistys tuottanut tilanteita.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *