Superpesis: Kirittärien alkutahdit liikaa Yseille

Superpesis: Yseille tappio puolivälierien avauksesta
12.8.2018
Superpesis: Kirittäret liian vahva kotonaan
18.8.2018

Superpesis: Kirittärien alkutahdit liikaa Yseille

Runkosarjan voittanut Jyväskylän Kirittäret otti toisen voiton Pesä Yseistä puolivälierissä. Keskiviikkoinen kamppailu päättyi jyväskylälisten voittoon 0-2 (0-6, 2-8) lukemin.

Alku näytti vielä Pesä Ysien kannalta suhteellisen hyvältä. Joukkue sai ensimmäisessä vuorossa luotua nopeaan tahtiin ajolähdön Anna Hellstenille ja Emmi Simoselle, mutta Kirittärien ulkokenttä piti huolen siitä, ettei Ysit päässeet avausjuoksua tekemään.

Kirittäret sen sijaan iskivät ensimmäisessä vuorossa. Emma Niemisen välilyönnillä, Saana Suménin lyönnillä kakkossaumaan ja Eeva Mäki-Maukolan maalyönnillä Kirittäret johtivat avausvuoron jälkeen jo 0-3. Kun Ysit eivät seuravalla vuorolla saaneet sisäpeliään kuntoon iski Kirittäret kahdesti. Niin Niemisen kuin Emma Sallisen lyönneillä jyväskyläläiset johtivat jo 0-5.

Ysit saivat viimeisillä vuoroillaan luotua tilanteita, mutta kotiukset ontuivat. Kirittäret kaunistelivat vielä kolmannessa lukemia, kun Sumén löi kakkossaumasta jakson päätöslukemat 0-6.

Lähes koko lyöntipalettinsa uusiksi toiselle jaksolla laittaneet Ysit saivat pelin juonesta kiinni, mutta vasta kun Kirittäret oli iskenyt kolme juoksua ulkokentästä.

Toisessa vuorossa Essi Pehrman löi pallon kakkoskoppari Korpelan eteen, joka kauhoi tyhjää ja pallo vieri pitkälle kentän toisen päähän saakka. Noora Patrikainen ehti tuomaan kakkospesältä 1-3 kavennuksen. Pehrman itse ehti kakkoselle lyönnillään, eikä siellä kauaa saanut huilata, kun Emmi Simonen löi kolmosjatkeelta pallon läpi ja vain koppari Virpi Hukan heittäytyminen pallon tielle esti Simosen Superpesisuran ensimmäisen kunnarin.

Vanhikselle noussut hyvä tunnelma loppui kuitenkin Kirittärien seuraavaan vuoroon, kun jyväskyläläiset tekivät neljä juoksua karaten lopullisesti kolmannessa vuorossa. Mari Mantsisen välilyönnillä, Suménin peräkkäisi8llä juoksuilla polttolinjasta ja Ella Korpelan välilyönnillä annettiin viimeinen isku Yseille. 2-7 lukemista kahteen viimeiseen vuoroon lähteneet Ysit olivat lähes mahdottoman tehtävän edessä.

Pitäisi yksinkertaisesti ottaa kohti tulevat pallot kiinni. Toisella jaksolla Kirittärien vyöry lähti, kun pallo tulee kakkosvahtia kohti ja se livahti jostain. Sellaisia ei yksinkertaisesti voi antaa. Hyvin noustiin peliin mukaan ja tuntui, että joukkueessa on hyvä fiilis ja sen jälkeen kolme pinnaa tulee räpylästä. Ei peliä voi niin voittaa, mietti joukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Jyväskylässä kello 16:00.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *