Superpesis: Yseille tappio puolivälierien avauksesta

Superpesis: Puolivälierät käyntiin tänään Jyväskylässä
12.8.2018
Superpesis: Kirittärien alkutahdit liikaa Yseille
15.8.2018

Superpesis: Yseille tappio puolivälierien avauksesta

Runkosarjan voittanut Jyväskylän Kirittäret ei ollut yllätettävissä, kun Pesä Ysit kohtasivat jyväskyläläiset puolivälierien ensimmäisessä ottelussa. Kirittäret ottivat ensimmäisen voiton ottelusarjassa 2-0 (3-1, 5-1) lukemin.

Sisäpeli ei lähtenyt Yseiltä hyvin käyntiin avausvuorossa, sillä vasta seitsemäntenä lyömään tulleen Jenna Siiran vuorolla Ysit selvittivät tiensä kakkospesälle. Tuosta pidemmälle ei ollut avausvuorossa asiaa, sillä Kirittäret piti ulkokenttänsä tiiviinä. Jyväskyläläiset sen sijaan tulivat vahvasti avausvuoroonsa, kun ensin Marjukka Urpelainen iski Ella Korpelan kotiin, perään Emma Nieminen Virpi Hukan. Kun vielä Emma Sallinen kotiutti Urpelaisen oli ottelu avausvuoron jälkeen jo 3-0.

Ysien sisäpeli näytti toisessa vuorossa heräämisen merkkejä, kun joukkue sai luotua ensin yhdellä palolla ajon Inka Pietilälle ja perään toisen ajon Anna Hellstenille, mutta vielä tuossa vaiheessa juoksuja joukkue ei onnistunut tekemään. Ulkopelistäkin Ysit sai kiinni heti alusta lähtien, sillä ainoastaan Urpelaisen lyömä 1-0 juoksu sirvahti ulkopelaajan räpylästä kahden muun juoksun ollessa varmoilla välilyönneillä lyötyjä.

Ulkopelimme oli tänään tosi hyvää, vastustaja vaan oli sisäpelissä tehokkaampi. Tyytyväinen täytyy olla myös siihen, että kolmostilanteet olivat avausjaksolla 4-4, myönsi Ysien pelinjohtaja Juho Kaikko.

Ysien jakson ainokainen juoksu tuli kolmannessa vuorossa, kun joukkue sai luotua yhdellä palolla ajolähdön Hellstenille, jonka lyönti suuntautui kohti kolmospolttajaa. Palautusheitto sirvahti kuitenkin Kirittärien lukkari Mari Mantsisen räpylästä ja Noora Patrikainen toi Yseille 3-1 kavennuksen.

Kirittärien sisäpelin pysähtyessä Ysien hyvään ulkopeliin sai Ysit vielä neljännessä mahdollisuuden tulla otteluun mukaan. Vuoro alkoikin räväkästi, kun Patrikainen iski vanhalla kotikentällään pallon kolmosrajasta läpi ja kiersi suoraan kakkospesälle. Ysit eivät kuitenkaan onnistuneet käyttämään hyväkseen hyvää vuoron aloitusta, vaan Kirittäret pitivät loppujen lopuksi nollan Ysien sarakkeessa.

Kirittäret menivät toisen jakson alkuun johtoon, kun Sallinen iski avausvuorossa pallon Marianne Penttisen eteen ja Korpela sai tuoda jakson avausjuoksun. Kirittärien sössiessä omat tilaisuutensa lisätä johtoaan tuli Ysit tasoihin Pietilän iskiessä Marianne Penttisen kotiin. Tuo juoksu jäi lopulta Ysien jakson ainoaksi. Kirittäristä puolestaan toisessa vuorossa Sallinen kotiutti Hukan ja kun kolmannessa Kirittäret otti yllätysvedolla Hukan kotiin Niemisen näpäytyksellä alkoi ratkaisun merkit olemaan ilmassa.

Ysien sisävuorot eivät tuottaneet mitään merkittävää, vaikka neljännessä vuorossa Hellstenillä oli tilaisuus kotiuttaa ajolähdöstä Essi Pehrman. Lyönti karkasi kuitenkin kopiksi ja ottelu päättyi hetkeä myöhemmin kakkoselta tulleeseen paloon.

Joukkueet kohtaavat uudestaan keskiviikkona puolivälierien toisessa ottelussa Vanhiksella. Ottelu alkaa klo 17:30.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *