Superpesis: Puolivälierät käyntiin tänään Jyväskylässä

Superpesis: Puolivälierien pelipäivät vahvistettu
9.8.2018
Superpesis: Yseille tappio puolivälierien avauksesta
12.8.2018

Superpesis: Puolivälierät käyntiin tänään Jyväskylässä

Pudotuspelit alkavat tänään puolivälierien ensimmäisellä ottelulla ja Pesä Ysit saavat vastaansa runkosarjan voittaneen Jyväskylän Kirittäret. Historia ei ole Ysien puolella joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa, mutta urheilu on monta monituista kertaa ajanlaskun aikana osoittanut, ettei numeroilla ole aina väliä.

Tällä kaudella Ysit ja Kirittäret ovat kohdanneet kahdesti ja voitot ovat tasan 1-1. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Hippoksella 27. toukokuuta ja tuolloin Kirittäret nappasi 2-0 voiton jaksolukemin 5-0, 7-2. Joukkueiden toisen kohtaamisen voitti puolestaan Pesä Ysit Vanhiksella 1-0 (4-4, 3-2) katkaisten viiden vuoden tappioputkensa Kirittäriä vastaan runkosarjassa.

Ysit ja Kirittäret ovat kohdanneet pudotuspeleissä kuutena vuotena aiemmin. Kaikkiaan joukkueet ovat pelanneet vastakkain 20 kertaa ja voitot otteluista ovat jyväskyläläisille 17-3. Vuonna 2002 joukkueet kohtasivat puolivälierissä ja tuolloin Kirittäret oli otteluvoitoin 3-0 parempia. Vuonna 2005 joukkueet kohtasivat uudestaan tällä kertaa välierissä ja tuolloin Kirittäret veivät voiton ottelusarjasta voitoin 3-1. Vuonna 2006 Kirittäret nousivat finaaleissa Pesä Ysejä vastaan 2-0 tappioasemasta ja voitti ottelusarjan voitoin 3-2. Vuonna 2007 joukkueet kohtasivat välierissä ja Kirittäret voittivat ottelusarjan puhtaasti 3-0. Kuusi vuotta myöhemmin vuonna 2013 joukkueet kohtasivat pronssiottelusarjassa ja jyväskyläläiset veivät pronssimitalit otteluvoitoin 2-0.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat 2016, tuolloinkin puolivälierissä ja Kirittäret olivat parempia otteluvoitoin 3-0.

Joukkueiden pudotuspelikokemusta katsellessa Kirittäret ovat huomattavasti kokeneempi joukkue. Ysien kokenein pelaaja pudotuspeleissä on lukkari Noora Patrikainen, joka oli pudottamassa Kirittärien paidassa Pesä Ysejä vuonna 2016. 33 ottelua pudotuspeleissä pelanneen Patrikaisen jälkeen kaksinumeroisille lukemille pääsevät Inka Pietilä (20 ottelua), Essi Pehrman (14 ottelua) ja Marianne Roiha (11 ottelua). Koko Pesä Ysien joukkueella on kaikkiaan 97 pudotuspeliottelun kokemus ennen tulevaa ottelusarjaa.

Koko joukkuetta katsottaessa Pesä Yseillä on joukkueessaan kahdeksan pudotuspelien ensikertalaista.

Kirittärien joukkue on kokenut, sillä pudotuspeleissä koko joukkueella on yhteensä 319 ottelun kokemus. Eniten pudotuspeliotteluita urallaan on pelannut Marjukka Urpelainen, jolla on kasassa 85 ottelua. Kaksinumeroisille luvuille ottelumäärissä pääsevät myös runkosarjan kärkjilyöntitilaston voittanut Emma Nieminen (54 ottelua), etenijätilaston voittanut Virpi Hukka (43 ottelua), 2+28=30 runkosarjassa lyönyt lyöjäjokeri Iina Valkeejärvi, jokeri Aino-Maija Mikkola (30 ottelua), joukkueen kakkosvahti Eeva Mäki-Maukola (18 ottelua), kakkoskopparina ja jokerina pelannut Camilla Kirsilä (14 ottelua) ja Jessi Vatanen (13 ottelua), joka ei ole pelannut heinäkuun lopun Lappajärvi ottelun jälkeen.

Myös lyödyissä juoksuissa Kirittäret ovat vahvempia. 97 ottelussa Ysien pelaajat ovat lyöneet yhteensä 0+10=10 juoksua. Kirittärien vastaava lukema 319 ottelussa on 15+113=128. Parhaiten Yseistä on onnistunut Inka Pietilä, joka on lyönyt kuusi juoksua pudotuspeliurallaan. Kirittäriltä tehokkain on ollut Iina Valkeejärvi, joka on lyönyt 33 ottelussa 2+46=48.

Ensimmäinen puolivälierä alkaa tänään Hippoksen Pesäpallostadionilla kello 16 ja sitä voi seurata Ruudun fanikameralähetyksenä.

Otteluennakon tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *