Superpesis: Ysit pudotuspeleihin kuuden ottelun voittoputkessa

Superpesis: Kimurantit skenariot hiiteen – kolmella pisteellä varmuudella pudotuspeleihin
7.8.2018
Superpesis: Puolivälierien pelipäivät vahvistettu
9.8.2018

Superpesis: Ysit pudotuspeleihin kuuden ottelun voittoputkessa

Pesä Ysit varmistivat paikkansa tämän vuoden pudotuspeleissä, kun se kaatoi alemman loppusarjan viimeisessä ottelussa Lappajärven Veikot suoraan lukemin 0-2 (2-3, 1-7).

Pesä Ysien avausvuoro alkoi hieman yskähdellen, mutta Emmi Simonen järjesteli lopulta ajolähdön Anna Hellstenille, jonka kumautus polttolinjaan poltti ulkopelaajan räpylässä ja Marianne Roiha sai tuoda avausjuoksun. Lappajärvi nousi omalla tasoittavallaan tasoihin, kun Piritta Kärnän lyönti putosi Essi Pehrmanin eteen. Pehrman esitti heittokätensä vahvuutta, mutta joukkueen epäonneksi pallo putosi lukkari Noora Patrikaiselta ratkaisevalla hetkellä.

Ysien ulkopeli oli erittäin vahvaa läpi ottelun ja etenkin ensimmäisellä jaksolla, kun Lappajärvi haki kavennusta Ysien siirryttyä Inka Pietilän ja Hellstenin kotiutuksilla 1-3 johtoon. Yksi joukkueen ulkopelin kulmakivistä, oli lukkari Patrikainen, joka ensimmäisen vuoron jälkeen sai pelistä jälleen kiinni. Toisessa vuorossa Patrikainen irroitti Riina Rantalan taktisella väärällä ja kolmannessa Patrikaisen heittoralli päättyi jokerietenijä Nella Sovan palamiseen kakkospesälle.

Lappajärvi nousi viimeisellä tasoittavallaan juoksun päähän, kun Essi Ritola löi pallon kakkosrajaan ja pomppiva pallo poltti hieman. Kolmosella ollut Sova toi joukkueelleen kavennusjuoksun, mutta kakkoselta kotiin asti yrittänyt Roosa Aho paloi kuitenkin selvästi, kun Ysit toimittivat pallon nopeasti Patrikaiselle.

Toisen jakson alkuun ei suuria sisäpelin hienouksia nähty. Lappajärvi jäi kuin seinään avausvuorollaan, kun Ysit järjesteli kolme paloa neljästä ensimmäisestä lyöjästä. Paljoa paremmin ei Ysien ensimmäinen vuoro sujunut, sillä kuusi lyöjää ehti käydä mailanvarressa, kunnes vuoron vaihto ilmoitettiin.

Toisessa vuorossa Ysit karkasivat lopullisesti. Vuoron aloittanut Jenna Siira karkasi klassisesti lukkarin heittämän tolpan aikana ykköselle ja vuoro sai hyvän startin. Siirasta ei lopulta etenijää saatu, mutta joukkueen kärki Marianne Penttinen järjestettiin kolmoselle, Roihan lyöntivuoron aikana. Inka Pietilä teki esityöt joukkueen hurjaan vuoroon kotiuttamalla ensin Penttisen ja järjestelemällä perään uuden ajolähdön Hellstenille. Näppi ykkösrajaan riitti Pehrmanille, joka toi lukemiksi jo 0-2. Ysit eivät tähän kuitenkaan tyytyneet, vaan peräti 20 lyöjää käsittäneen vuoron aikana Annika Turtiainen kotiutti Roihan, Elina Väre Simosen ja vuoron viidennen juoksun iski Penttinen, jonka hieman epäonnistunut lyönti kiersi sopivasti ykköspesän kohdalla ulospäin riittäen Patrikaiselle 0-5 lukemien tuomiseen.

Olimme selkeästi alemman loppusarjan paras joukkue. Ulkopelimme oli tänään äärimmäisen hyvää ja sisäpelissä oli tehoja. Kova suoritus likoilta voittaa kuusi peliä putkeen, iloitsi joukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko.

Pietilän ja Hellstenin iskiessä vielä kaksi juoksua Ysien sarakkeeseen kolmannessa vuorossa, oli Lappajärvi mahdottoman tehtävän edessä aloittaessaan neljännen vuoron 0-7 tilanteessa. Se sai kuitenkin kavennuksen, kun Emmi Peltolan välilyönnillä Sova toi yhden juoksun lohdutuksen Veikoille.

Ysien kausi jatkuu puolivälierissä, jossa se saa vastaan runkosarjan voittaneen Jyväskylän Kirittäret. Puolivälierät pelataan paras viidestä järjestelmällä, jossa jatkoon mennäkseen tarvitsee kolme voittoa. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran sunnuntaina 12. elokuuta Jyväskylässä.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *