Superpesis: Kimurantit skenariot hiiteen – kolmella pisteellä varmuudella pudotuspeleihin

Pesäpallokauden päätösristeily 6.-7.10. – matkapaketit myynnissä!
6.8.2018
Superpesis: Ysit pudotuspeleihin kuuden ottelun voittoputkessa
8.8.2018

Superpesis: Kimurantit skenariot hiiteen – kolmella pisteellä varmuudella pudotuspeleihin

Alemmassa loppusarjassa panokset kovenevat, kun viimeinen pelikierros pelataan keskiviikkona. Ysit matkaavat viimeiseen otteluunsa Lappajärvelle karsintapaikkaa välttelevän Lappajärven Veikkojen vieraaksi.

Pesä Ysien osalta kupletin juoni on selvä. Suoralla 0-2 voitolla joukkue selvittää tiensä pudotuspeleihin ja kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittaneen Jyväskylän Kirittäret. Millä muulla lopputuloksella tahansa joudutaan katseet kääntämään loppusarjan Oulu-Hyvinkää ottelun lopputulokseen.

Kaikki viisi otteluaan voittaneet Ysit ovat tehneet alemmassa lopuusarjassa uskomattoman nousun sarjajumbon paikalta ja seitsemän pisteen takamatkalta loppusarjan kärkeen. Keskiviikkoisessa ottelussa selviää vievätkö Ysit loppusarjan puhtaalla pelillä vai onnistuuko Lappajärvi pitämään pisteet oman sarjapaikkansa varmistamiseksi. Lappajärvi on sarjataulukossa viimeisenä vain pisteen perässä Hyvinkään Tahkoa. Alemman loppusarja viimeinen karsii sarjapaikastaan Ykköspesiksen toiseksi tullutta vastaan paras viidestä menetelmällä.

Tulevan kierroksen skenariot ovat seuraavanlaiset:

Ysit voittavat 0-2: Pesä Ysit etenevät puolivälieriin Jyväskylän Kirittäriä vastaan riippumatta siitä miten Oulun ottelussa käy.

Ysit voittavat 0-1 tai 1-2: Mikäli Oulu voittaa ottelunsa suoraan 2-0 päätyvät joukkueet tasapisteisiin. Tuolloin Oulu etenee pudotuspeleihin, koska joukkueella on viisi kolmen pisteen voittoa, Ysien neljää vastaan. Kaikilla muilla Oulun ottelun tuloksilla, Ysit menevät pudotuspeleihin.

Ysit häviävät 2-0 tai 1-0: Tuolloin Oulun olisi hävittävä ottelunsa suoraan 0-1 tai 0-2. Mikäli Oulu häviää 1-2, ovat joukkueet tasapisteissä ja kummallakin on neljä kolmen pisteen voittoa ja kymmenen voittoa yhteensä. Tuolloin sarjasijoitus ratkaistaisiin tehtyjen ja päästettyjen juoksujen erotuksella, joka Pesä Yseillä on ennen viimeistä kierrosta -38 ja Oululla puolestaan -29. Tässä skenariossa millä tahansa Oulun voitolla Lipottaret menevät pudotuspeleihin.

Ysit häviävät 2-1: Mikäli Lipottaret voittavat ottelunsa 2-0 menevät oululaiset pudotuspeleihin. Mikäli oululaiset voittavat ottelun 1-0 tai 2-1, olisi kummallakin joukkueella 28 sarjapistettä. Kummallakin olisi myös neljä kolmen pisteen voittoa, jolloin sarjasijoitus määräytyisi kaikkien voitettujen otteluiden perusteella. Lipottaret menisivät pudotuspeleihin 11:llä voitolla Ysien 10:tä vastaan.

Sarjasijoituksen määräytyminen tasapisteissä:

1) 3 pisteen voitot
2) voitetut ottelut
3) kaikkien otteluiden juoksuero
4) keskinäisten otteluiden voitot
5) keskinäisten otteluiden pisteet
6) keskinäisten otteluiden jaksoero
7) keskinäisissä otteluissa voitettujen jaksojen määrä
8) keskinäisten otteluiden juoksuero
9) keskinäisissä otteluissa tehdyt juoksut
10) kaikkien otteluiden jaksoero
11) voitettujen jaksojen määrä
12) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut
13) arpa

Tilastollisesti mikään ei muuttunut sunnuntaisen Lipottaret voiton myötä. Anna Hellsten johtaa edelleen joukkueen lyöjätilastoa 45:llä lyödyllä juoksulla. Lipottaria vastaan Hellsten iski ensimmäisen jakson tasoittaneen 2-2 ja voittoon riittäneen 3-2 juoksun. Juoksumäärällään Hellsten pitää hallussaan sarjan lyöjätilaston yhdeksättä sijaa. Lappajärven ykkönen lyöjätilastossa on puolestaan jokeri Piritta Kärnä, joka on tällä kaudella lyönyt 31 juoksua. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Vanhiksella  25. heinäkuuta Kärnä iski kolme juoksua Ysien ulkokentästä.

Etenijätilastossa Ysien ykkönen on edelleen Essi Pehrman, joka kartutti saldoaan Lipottaria vastaan kahdella tuodulla juoksulla. Koko kaudella Pehrman on tuonut yhteensä 28 juoksua, jolla irtoaa sarjan etenijätilastossa 17:s sija. Lappajärven ykkönen on puolestaan Janina Männikkö, joka on tuonut joukkueelleen 24 juoksua. Männikkö on sarja etenijätilastossa 21:llä sijalla.

Kärkilyönneissä Inka Pietilä keräsi edellisessä ottelussa Lipottaria vastaan kuusi kärkilyöntiä ja tulevassa ottelussa suurella todennäköisyydellä ylittää 100 kärkilyönnin rajan. Pietilällä on tältä kaudelta kasassa 99 kärkilyöntiä, jolla irtoaa kärkilyöntilastossa 26:s sija. Lappajärven ykkönen on Tanja Tuomela, joka on kerännyt myös 99 kärkilyöntiä kauden aikana ja on Pietilää yhden sijan edellä kärkilyöntitilastossa.

Ottelu alkaa keskiviikkona Lappajärvellä klo 18 ja sitä voi seurata Ruudun Fanikameralähetyksenä.

Otteluennakon tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *