Superpesis: Ysit taistelevat paikasta pudotuspeleihin – Oulu kaatui 1-0

Superpesis: Loppusarjan kärkijoukkueet vastakkain Vanhiksella
4.8.2018
Pesäpallokauden päätösristeily 6.-7.10. – matkapaketit myynnissä!
6.8.2018

Superpesis: Ysit taistelevat paikasta pudotuspeleihin – Oulu kaatui 1-0

Pesä Ysit nappasivat alemman loppusarjan viidennen voittonsa, kun Oulun Lipottaret kaatui Vanhiksella 1-0 (3-2, 2-2).

Ysit saivat rakenneltua heti neljällä ensimmäisellä lyöjällä ottelun alkuun ajolähdön ja Inka Pietilän lyönti kakkospussiin riitti Marianne Penttiselle. Kotijoukkue pääsi yrittämään kotiutusta kolmesti ensimmäisen vuoron aikana, mutta Oulun ulkokenttä ei ollut yllätettävissä toistamiseen vuoron aikana.

Lipottaret puolestaan onnistuivat myös sisäpelissään ja oululaiset menivät avausvuorossaan 2-1 johtoon, kun Anna Hemmilä ja Katriina Määttälä löivät oululaiset johtoon. Selvitettyään oululaisten rynnistyksen, Ysit aloittivat toisen vuoronsa aivan kuten ensimmäisenkin. Neljällä lyöjällä joukkue järjesteli ajolähdön, mutta tällä kertaa Pietilän isku väliin ei riittänyt, kun kolmoskoppari Inka Ronkainen esitteli vahvaa heittokättään.

Hetkeä myöhemmin Ysit kuitenkin saivat hakemansa tasoituksen, kun Anna Hellsten iski pallon kakkossaumasta läpi ja Essi Pehrman sai tuoda tasoituksen. Kotijoukkue pääsi rummuttamaan Lipottarien ulkokenttää vastaan, mutta kaksi ajolähtöä toivat vain kaksi palomerkintää tulostaululle.

Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa, kun Hellsten iski toistamiseen juoksun Lipottarien ulkokentästä. Oulu haki vielä jakson kahdella viimeisellä vuorollaan tasoitusta ja se todennäköisesti olisikin sen saanut kolmannessa vuorossa ellei Jannika Lillunen olisi pelastanut syöksymällä Juulia Salosen kakkosrajapuhkaisua. Viimeisessä vuorossa Lipottarien tasoitusyritykset hyydytti Noora Patrikainen, jonka korkeaan tolpasta lyötyyn laittomaan päättyi avausjakso.

Lipottaret hyökkäsi toisen jakson alkuun, mutta sen kotiutusyritykset pysähtyivät Ysien ulkokenttään. Niin Jenna Siira kuin Marianne Roihakin huudattivat Vanhiksen 340 -päistä yleisöä ulkopelisuorituksillaan. Kesken Ysien ensimmäisen vuoron tuomaristo joutui keskeyttämään ottelun noin kymmeneksi minuutiksi, kun luontoäiti heitti Vanhiksen päälle rankan sadekuuron.

Juuri ennen sadekuuroa Pehrman oli ehtinyt kolmoselle ja sai tuoda jakson avausjuoksun, kun Pietilä iski pallon kakkospuolelle koppari Nea Lindenin eteen. Hetkeä myöhemmin Oulun ulkokenttä lahjoitti harhaheitolla uuden kolmostilanteen, mutta tuota Ysit eivät onnistuneet käyttämään hyväkseen.

Ysien toinen ulkovuoro harvenevassa sateessa oli osoitus siitä miksi joukkue on noussut sarjan jumbosijalta taistelemaan pudotuspelipaikasta. Nopeaan tahtiin ensin Pietilä poltti ajolähdöstä etenijän kotipesään, Jenna Siira haki linjassa kopin ja poltti etenijän kolmoselle ja kuin kruunuksi lukkari Patrikainen haki takatilanteessa näpystä kopin ja poltti etenijän kolmoselle. Syystäkin pelijohtaja Juho Kaikko oli joukkueensa viime aikojen ulkopeliesityksiin tyytyväinen.

– Meidän ulkopeli on ollut äärettömän hyvää ja Patrikaisen Noora on ollut takatilanteessa todella hyvä viimeiset kolme-neljä peliä, kertoi Kaikko.

Ysit saivat tilaisuutensa karata 2-0 johtoon, kun Oulun lukkari Elina Kärsämältä lipsahti kaksi väärää ja Marianne Penttinen sai hölkkäillä kolmospesälle. Tuosta seuraneesta ajolähdöstä kolme juoksua illan ottelussa lyönyt Inka Pietilä laittoi pallon jälleen koppareiden eteen ja Penttinen sai tuoda 2-0 juoksun. Viimeiseen vuoroon asti näytti jo siltä, että kotijoukkueelle oli tarjolla kolme pistettä, mutta Lipottarien Siri Eskola oli tästä toista mieltä.  Eskola pamautti pallon leikkurilla kakkosrajasta läpi ja vaikka pallo pysähtyi Vanhiksen kentän reunamilla olleeseen isoon lammikkoon, ehti kolmoselta lähtenyt Inka Ronkainen ja kakkoselta lähtenyt Eveliina Lämsä tuomaan oululaiset tasoihin.

Ottelun päätyttyä 1-0 Ysit saivat vielä omalla neljännen tasoittavallaan yrittää kolmea sarjapistettä, mutta Oulun ulkokenttä esti yritykset lähes täydellisesti.

Kaikilla joukkueilla on loppusarjaa vielä yksi ottelu jäljellä. Suora voitto 2-0 lukemin Lappajärveä vastaan keskiviikkona riittää Yseille takaamaan pudotuspelipaikan, mutta muilla lukemilla joudutaan katselemaan myös Oulun ja Hyvinkään välisen ottelun lopputulosta. Pelinjohtaja Kaikko lähtee joukkueineen kuitenkin voittamaan keskiviikkoista ottelua eikä kyttäilemään.

No sitten, kun Lappajärvelle mennään niin eiköhän me takavarikoida kaikki mahdolliset puhelimet mitä vaan on, ettei mennä siihen kyttäilyyn. Kuitenkin se pelikin pitää pystyä voittamaan.

Alemman loppusarjan alussa Ysit olivat seitsemän pisteen takamatkalla Oulun Lipottariin. Viiden pelatun ottelun jälkeen Ysit ovat nousseet takamatkalta loppusarjan kärkeen pisteen erolla oululaisiin.

Hieno juttu, että ollaan voitettu viisi ottelua putkeen. Tilanteiden tekemisen tuska helpotti tänään, kun meillä oli kahdessa pelissä Tahkoa vastaan 18 tilannetta ja nyt saimme tehtyä 15 ja vaihtolyöntien laatu oli tänään selkeästi parempi kuin aiemmissa peleissä, päätti Kaikko.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *