Superpesis: Voittoputki jatkui Hyvinkään kustannuksella

Superpesis: Kolmas voitto loppusarjassa – nyt kaatui Hyvinkää
1.8.2018
Superpesis: Loppusarjan kärkijoukkueet vastakkain Vanhiksella
4.8.2018

Superpesis: Voittoputki jatkui Hyvinkään kustannuksella

Pesä Ysit nappasivat neljännen peräkkäisen voittonsa alemmassa loppusarjassa, kun Hyvinkään Tahko kaatui toistamiseen, nyt kotiutuskisan jälkeen lukemin 1-2 (0-1, 6-1, 0-0, 1-2).

Asetelmat eivät muuttuneet mihinkään joukkueiden toissapäiväisestä kohtaamisesta, vaan kumpikin joukkue esitti hyvää ulkopeliä ja hieman heikompaa sisäpeliä. Ensimmäisen jakson osalta tuo piti täysin paikkansa, sillä jakson aikana Ysit saivat luotua viisi kolmostilannetta, kun taas Tahko sai etenijän kolmoselle vain kahdesti.

Jakson ainoa juoksu tuli, kun kolmannessa vuorossa Noora Patrikainen järjesteli ensin Elina Väreen kolmoselle ja tarjoili ajolähdön hopealautasella Anna Hellstenille. Hellstenin ottelun toinen kotiutusyritys tuotti tulosta, kun pallo putosi siististi koppareiden eteen ja Väre sai rauhassa hölkötellä kotipesään.

Tahko sai vielä omilla vuoroillaan luotua painetta Ysien ulkokentälle, mutta tilanteisiin saakka se ei päässyt. Hyvinkääläisten viimeinen pyristely loppui neljännessä vuorossa, kun Patrikainen nappasi vaihtotilanteessa kopin Tiia Wetterstrandin näpystä ja poltti etenijän kolmoselle.

Toinen jakso alkoi Ysien kannalta suhteellisen katastrofaalisesti. Toisena lyömään tullut Titta Siilin iski pallon kolmosrajasta Pihkalan kentän perimmäiseen nurkkaan ja ykköspesältä etenemään lähtenyt Sanni Järveläinen toi ensin avausjuoksun ja Siilin itse kiersi kunnarin. Perään Pauliina Harinen iski Siilinin kotiin ja, kun hetkeä myöhemmin Oona Vahvelainen onnistui kotiuttamaan Wetterstrandin oli jakso ensimmäisen tasoittavan alkaessa peräti 4-0.

Ysien sisäpeli tökki toisen jakson alussa, mutta Hyvinkää sai omansa kuosiin. Toisessa vuorossa Ira Jokivalli laittoi pallon väliin ja jakso oli ratkaisevan tuntuisesti jo 5-0.

Ysien jakson ainokainen tuli kolmannen tasoittavalla, kun Emmi Simonen löi pallon kolmospesän taustalle ja Patrikainen toi juoksun kakkospesältä saakka. Hyvinkään jakson viimeisen juoksun löi Pauliina Harinen, joka kotiutti saumalyönnillään Lotta Vahvelaisen. Jakso Hyvinkäälle 6-1.

Supervuorossa kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksujen teossa. Kotiutuskisassa Hyvinkään Lotta Vahvelainen onnistui ainoana kotiutuksessa, kun Yseiltä puolestaan neljännessä parissa lyömään tullut Hanna Järvi kotiutti Väreen ja ratkaisun iski viimeisessä parissa Henriikka Harinen, jonka välilyönnillä Patrikainen sai tuoda voittojuoksun.

Ysien alempaa loppusarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Joukkue on noussut neljän perättäisen voittonsa ansiosta seitsemän pisteen takamatkalta pisteen päähän Oulun Lipottarista, joka johtaa loppusarjaa. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina Vanhiksella klo 17.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *