Superpesis: Loppusarjan kärkijoukkueet vastakkain Vanhiksella

Superpesis: Voittoputki jatkui Hyvinkään kustannuksella
4.8.2018
Superpesis: Ysit taistelevat paikasta pudotuspeleihin – Oulu kaatui 1-0
5.8.2018

Superpesis: Loppusarjan kärkijoukkueet vastakkain Vanhiksella

Kaikki neljä otteluaan alemmassa loppusarjassa voittanut Pesä Ysit kohtaavat loppusarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Oulun Lipottaret.

Alempi loppusarjan ratkaisuhetket alkavat olla käsillä. Loppusarjaa yhdellä pisteellä johtava Oulun Lipottaret saapuu Vanhikselle vieraaksi sunnuntaina. Kupletin juoni on Ysien pudotuspelipaikkaa ajatellen suhteellisen yksinkertainen. Niin kolmen kuin kahden pisteen voitolla Ysit taistelevat vielä viimeisellä kierroksella paikasta pudotuspeleihin. Lipottarien voitolla homma meneekin hieman monimutkaisemmaksi.

Lähtötilanne tulevalle kierrokselle on tämä. Lipottaret johtavat alempaa loppusarjaa 26:lla pisteellä ja Pesä Ysit ovat pisteen 25:llä oululaisia perässä.

Mikäli Lipottaret voittavat huomisen ottelun, niin riippuen voittolukemista Pesä Yseillä on edelleen mahdollisuus pudotuspeleihin. Niihin skenarioihin palaamme myöhemmin, mutta ainoastaan oululaisten suora 0-2 voitto tuhoaa Ysien toiveet pudotuspeleistä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. 14. kesäkuuta Oulu kävi hakemassa Vanhikselta 1-2 voiton kotiutuslyöntikisan jälkeen. Tuolloin vasta kolmas viiden lyöjän kierros toi ratkaisun. Ysit ovat vierailleet kahdesti Oulussa ja ensimmäisellä kerralla 17. heinäkuuta Lipottaret vei ottelun 1-0 lukemin. Toisella vierailulla Ysit puolestaan nappasivat 0-2 vierasvoiton, kun Jenna Auvinen löi avausjaksolla joukkueensa tasoihin ja iski toisella jaksolla voittoon riittäneen toisen juoksun.

Tilastopuolella mitään muutoksia Ysien osalta ei ole nähty. Anna Hellsten johtaa edelleen sisäistä lyöjätilastoa 43:lla lyödyllä juoksullaan. Alemman loppusarjan neljässä ottelussa Hellsten on lyönyt Ysien juoksuista viisi. Lipottarinen ykkönen on puolestaan lyöjäjokeri Juulia Salonen, joka on kauden aikana lyönyt 1+38=39.

Etenijätilastossa Ysien ykkönen on Essi Pehrman 26:lla tuodullaan. Alemman loppusarjan neljässä ottelussa Pehrman on tuonut juoksun kolmesti. Lipottarien ykkönen on puolestaan Iida Tossavainen 20:llä tuodullaan, mutta joukkueella on laaja viiden pelaajan rintama, jotka ovat tuoneet 15-20 juoksua tällä kaudella.

Kärkilyöntitilastoa Ysien osalta johtaa edelleen Inka Pietilä, joka on kerännyt tältä kaudelta 93 kärkilyöntiä. Alemman loppusarjan aikana Pietilä on onnistunut neljässä ottelussa keräämään 12 kärkilyöntiä 38,7%:n tehokkuudella. Lipottarien ykkönen on puolestaan Eveliina Lämsä, joka on kerännyt 99 kärkilyöntiä.

Ottelu alkaa Vanhalla kentällä klo 17.

Otteluennakon tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *