Superpesis: Kolmas voitto loppusarjassa – nyt kaatui Hyvinkää

Superpesis: Ysit hakee loppusarjan kolmatta voittoa Hyvinkään kustannuksella
31.7.2018
Superpesis: Voittoputki jatkui Hyvinkään kustannuksella
4.8.2018

Superpesis: Kolmas voitto loppusarjassa – nyt kaatui Hyvinkää

Pesä Ysit nappasi alemman loppusarjan kolmannen voiton, kun se kaatoi kotikentällään Hyvinkään Tahkon suoraan 2-0 (2-1, 1-0) lukemin.

Ysit saivat avausvuorossaan luotua paineen Tahkon ulkokentälle, kun Anna Hellstenille pedattiin ajolähtö. Joukkueen lyöjäjokerin kotiutus painui kuitenkin Emmi Hytösen räpylään. Hyvinkään oma ensimmäinen vuoro alkoi dramaattisesti, kun joukkueen kärkietenijä Anni Heikkilä lähti etenemään ja syöksyi kohti ykköspesää. Pahaksi onnekseen Heikkilän toinen käsi jäi ykkösvahti Jenna Siiran piikkarin alle ja Heikkilän ottelu loppui loukkaantumiseen, ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.

Heikkilän oltua joukkueen lukkari, hänen paikalleen ulkovuorolla siirtyi Lotta Vahvelainen. Vahvelaisen paikan kolmosvahdin paikalla otti jokerina aloittanut Tiia Wetterstrand.

Ysien ulkopeli toimi erinomaisesti ja etenkin ykköspalkittu Noora Patrikainen hääri hyvinkääläisten kiusana. Jokeripaidasta kärkietenijäksi vaihdetusta Wetterstrandista tehtiin kärpänen kakkospesältä Patrikaisen heittomyllyn päätteeksi toisessa vuorossa. Hyvinkää sai kuitenkin luotua ajolähdön ja joukkueen ykköspyssy Pauliina Harinen laittoi pallon siististi väliin ja Titta Siilin sai rauhassa kipittää hyvinkääläisille jakson ensimmäisen juoksun.

Ysien sisäpelin dieselmoottori ei lämmennyt vielä kolmannessa vuorossa, vaikka voisi luulla joukkueen jo lämmenneen kolmen vuoron aikana 28-asteisessa helteessä. Kun Hyvinkää ei onnistunut lisäjuoksuja tekemään, iski Ysit neljännen vuoron aloittavalla. Kakkoskärki ei saanut tilanteita luotua, mutta varsinaisesta kärjestä liikkeelle lähteneet onnistumiset petasivat Hellstenille ajolähdön. Jokerilyöjän hermopallo linjaan riitti ja Marianne Penttinen toi tasoitusjuoksun. Heti perään Emmi Simonen löi pallon uudestaan Tahkon linjaan ja sen poltellessa Jannika Lillunen toi Ysien johtojuoksun.

Hyvinkää sai luotua omalla neljännellä vuorollaan kaksi ajolähtöä, mutta kummatkin Ysien ulkokenttä kesti. Jakso Yseille 2-1 lukemin.

Toisen jakson alku oli kummaltakin heikkoa sisäpelaamista, mutta hyvää ulkopelaamista. Etenkin Yseillä tuntui jakson aluksi pallo hieman polttelevan räpylöissä, mutta jakson edetessä joukkue pääsi siitä eroon.

Niin kuin Juho [Kaikko] meille sanoi, niin ei se kaunista ollut, mutta pinnat tuli kotiin. Kertoo kyllä, kun meillä on kahdeksan ja kaverilla yhdeksän kolmostilannetta, niin ei tämä mitään sisäpelijuhlaa todellakaan ollut. Molemmilla sisäpeli takkusi, mutta ulkopelissä kummatkin oli ihan hyviä, kertoi joukkueensa ykköspalkittu Noora Patrikainen ottelun jälkeen.

Jakson ratkaisuksi tuli oikeastaan Tahkon ainut ulkopelivirhe koko toisella jaksolla, joka kostautui. Inka Pietilä irtosi kakkoselta pallon sirvahtaessa Tahkon ulkopelaajasta ja polttoheitto kolmoselle singahti ohi pesävahdin räpylän aina katsomon taakse. Pietilä sai helposti tuoda jakson ainoan juoksun Yseille.

Oli tosi ihmeellinen peli. Toivottavasti 305:stä katsojasta kukaan ei ollut ensimmäistä kertaa pesäpallopelissä, sillä toista kertaa eivät tulisi. Sisäpeli oli tosi vaisua, mutta Tahko oli kyllä katsonut meidän päälyöntejä pois. Omasta ulkopelistä pitää olla tyytyväinen, kun vastustaja onnistuu kotiutuksissa kerran kahdeksasta. Vaikka meillä pallot hieman pomppivatkin niin pelattiin kuitenkin tilanteet loppuun asti, kertoi joukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko.

Pesä Ysit ja Tahkon Leidit kohtaavat uudestaan ylihuomenna, kun Ysit matkaavat Hyvinkäälle.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *