Superpesis: Yseille niukka tappio tärkeässä ottelussa

Superpesis: Seinäjoki vieraaksi tärkeään kamppailuun
10.7.2018
Superpesis: Kiire viikko alkaa matkalla Poriin
12.7.2018

Superpesis: Yseille niukka tappio tärkeässä ottelussa

Seinäjoen Maila-Jussit kävi ryöstämässä kummallekin joukkueelle tärkeitä pisteitä Vanhikselta nappaamalla voiton Pesä Yseistä 1-2 (1-2, 3-1, 0-2) lukemin supervuoron jälkeen.

Pesä Ysit oli hallitsevampi osapuoli avausjaksolla, mutta kotiuttaminen tuotti suuria vaikeuksia, vaikka ulkopelaaminen toimi moitteettomasti. Seinäjoki puolestaan pompotteli palloa ulkopelissään, mutta onnistui sisällä. Ysit loi avausjaksolle seitsemän kolmostilannetta, mutta onnistui avausjuoksun tekemisessä vasta neljännen tasoittavalla, kun Jenna Siira iski koppari Linda Viidan pienellä avustuksella kauden toisen kunnarinsa.

Seinäjoki iski puolestaan toisessa vuorossa johtojuoksun, kun Aino-Kaisa Mantere löi Leena Sippolan kotiin. Seinäjoen toinen lyöjäjokerti Saara Suomalainen löi voittojuoksun kolmannen tasoittavalla, kun hänen lyöntinsä putosi vastustamattomasti väliin.

Jäi sellainen fiilis, että ajoittain jopa hallittiin peliä. Kolmostilanteita meillä on tuplaten enemmän kuin kaverilla, mutta ei saatu kotiin onnistumisia. Harmittaa, kun tärkeitä pisteitä oli jaossa. Onneksi saatiin kuitenkin yksi, mietti Ysien ykköspalkittu Inka Pietilä.

Toisella jaksolla Ysit saivat edelleen luotua tilanteita, mutta onnistumisprosentti oli huomattavasti parempi. Ensimmäisessä vuorossa Emmi Simonen iski pallon polttolinjalle ja pienellä ulkokentän avustuksella Essi Pehrman toi Yseille avausjuoksun.

Toisessa vuorossa kuudes kerta toi tuloksen, kun Anna Hellsten iski jälleen ulkokentän pienellä pompottelulla lukemiksi 2-0. Ajotilanteen jatkuessa Annika Turtiainen kotiutti Siiran ja Ysit johtivat jo 3-0.

Seinäjoki kavensi kolmannessa vuorossa Mantereen lyönnillä tilanteeksi 3-1, mutta enempää juoksuja Ysien ulkokenttä ei seinäjokelaisille enää antanut

Supervuorossa omalla vuorollaan Maila-Jussit iski kaksi juoksua Mantereen ja Riina Kerolan lyönneillä. Ysit puolestaan onnistuivat Anna Hellstenin toimesta kavennuksessa, mutta Siira kärähti niukasti kotipesään, kun Elina Väreen lyönti jäi polttolinjan räpylään.

Kotiuttamiseen kaaduttiin tänään. Ihan riittävästi me saatiin paikkoja, mutta kotiuttaminen oli tosi huonoa. Se oli sellainen selkeä kompastuskivi. Ei auta kuin lähteä hakemaan pinnoja jostain muualta, kertoi ysien pelinjohtaja Juho Kaikko.

Ysit onnistuivat Maila-Jusseja vastaan luomaan riittävästi kolmostilanteita, mutta kotiuttamisen lisäksi Kaikko löysi toisenkin asian, joka laittoi miehen mietteliääksi.

Niin kuin kaikki on tässä maininnut niin kolmostilanteet 15-7 ja diipa-daaba, mutta se ei paljoa auta jos voittoa tälläisestä pelistä saa. Ei tuo yksi piste ainakaan meikäläisen mieltä hirveästi lämmitä. Onnistuimme saamaan Rummukaisen kiinni ja siellä puolella kärkilyöntiprosentit on kärjen osalta 25 ja 38, mutta kun pyöräytetään tuonne meidän ykköskeulaan, niin siellä on 33, 38 ja 0.

Illan ottelu mukaanlukien Ysit pelaavat seuraavan viikon aikana viisi ottelua. Paikka ylempään loppusarjaan mutkistui hieman ja ero seitsemäntenä olevaan Kempeleen Kiriin on nyt kuusi pistettä.

Seuraavaksi Pori vastassa vieraissa. Paikka ei ole helppo, mutta olemme näyttäneet, että pystymme pelaamaan sellaista ulkopeliä, että pystymme haastamaan kärkiporukoita. Sisällä pitää pystyä vaan olemaan kovempi. Matka ylempään loppusarjaan on pitkä, mutta me emme luovuta, päätti Kaikko.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *