Superpesis: Viiden vuoden voitoton putki katkesi

Superpesis: Vanhikselle vieraita Jyväskylästä
6.7.2018
Superpesis: Seinäjoki vieraaksi tärkeään kamppailuun
10.7.2018

Superpesis: Viiden vuoden voitoton putki katkesi

Vanhalla kentällä nähtiin todellista venymistä Pesä Yseiltä, kun joukkue nousi toisella jaksolla kahden juoksun takaa 1-0 voittoon Jyväskylän Kirittäristä. Voitto oli Yseille ensimmäinen yli viiteen vuoteen, sillä edellisen kerran Ysit olivat kaataneet Kirittäret runkosarjassa 3. kesäkuuta 2013.

Pesä Ysit nappasi riemukkaan 1-0 voiton Jyväskylän Kirittäristä ottelussa, joka pysyi jännittävänä aina viimeiseen vuoroon asti. Ysit ehtivät avausjaksolla karata ensimmäisessä vuorossa jo 2-0 johtoon, joukkueen saatua ensin lahjoituksen Kirittäriltä harhaheiton muodossa ja perään Anna Hellstenin lyönnillä, joka pomppi ulkokentän räpylässä.

Jyväskyläläiset tulivat kuitenkin nopeasti tasoihin ja painuivat ohi tasoittavallaan, kun ensin Mari Mantsisen nosto taivaalle putosi Essi Pehrmanin eteen, Saana Sumén onnistui kotiuttamaan Camilla Kirsilän ja ennen kuin ulkokenttä oli tästä toipunut iski jokeri Iina Valkeejärvi Suménin kotipesään.

Tästä edettiin aina kolmannen tasoittavaan vuoroon, kummankin joukkueen iskiessä juoksun vuoroa kohti. Kolmannen tasoittavalla Kirittäret hakivat vimmatusti johtojuoksua. Ysien etukenttä Noora Patrikaisen ja etenkin Jenna Siiran johdolla ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. Avausjakson komeimmasta ulkopelisuorituksesta vastasi Siira, joka kolmannessa vuorossa haistoi Kirittärien tulevan lyönnin, nappasi lyönnistä kopin ja poltti kaksi etenijää vielä perään.

Kirittärien jaksovoiton esteenä oli lukkari Patrikainen, joka neljännessä vuorossa tylsytti täydellisesti heittoruletillaan ja korkeilla syötöillään jyväskyläläisten toiveet.

Heti toisen jakson alkuun Patrikainen oli vauhdissa napaten muun muassa kärpäsen kakkoselta irti olleesta Marjukka Urpelaisesta. Ysien ulkokenttä piti Kirittärien sisäpelin aisoissa hyvinkin pitkään, mutta kolmannessa vuorossa Emma Sallisen ja neljännen vuoron aloittavalla iskeneen Urpelaisen juoksuilla jyväskyläläiset johtivat ennen Ysien viimeistä sisävuoroa 0-2.

Pelinjohtaja Juho Kaikko vaihtoi Marianne Penttisen sekä Jannika Lillusen jokeripaitaan viimeiselle vuorolle ja se kannatti. Vuoron ensimmäisenä lyönyt Penttinen paloi ykköselle, mutta perässä tullut Lillunen selvitti itsensä kentälle. Kolmantena lyömään tullut Essi Pehrman iski pallon kohti polttolinjaa, jossa sitä ei saatu kiinni ja pallo painui vielä ohi koppari Ella Korpelan takaa läpi. Lillunen kirmasi suoraan ykköspesältä joukkueelleen kavennuksen ja Pehrman kiersi perässä uransa neljännen superpesiskunnarin.

Ihan ehdottomasti [tämä voitto] kantaa eteenpäin. Haastajana tultiin tähän peliin ja vielä tappioasemasta tultiin voittoon. Nämä on tosi tärkeitä juttuja henkisesti, kertoi 1+1 lyönyt ja ratkaisujuoksun tuonut Pehrman.

Neljäntenä lyönyt Inka Pietilä selvitti itsensä kentälle, mutta viidentenä lyönyt Jenna Auvinen iski ottelun ratkaisun. Auvisen ensimmäinen lyönti painui koppareiden välistä takaa läpi ja Pehrman sai rauhassa tuoda voittojuoksun hieman vajaan 300-päisen yleisön pitäessä meteliä.

Oli todella iso voitto. Olen todella ylpeä likoista, kun perässä tultiin koko ajan ja pysyttiin kuitenkin pelissä mukana. Tiedettiin, että tuskin missään vaiheessa lähdemme karkuun rallattelemaan vaan pysytään kannoilla ja isketään jossain vaiheessa ohi. Se onnistui viimeisessä vuorossa hienosti, iloitsi Kaikko.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *