Superpesis: Seinäjoki vahvempi kotikentällään

Superpesis: Lappajärvi kaatui selvin lukemin
9.6.2018
Superpesis: Lipottaret Ysien vieraaksi
13.6.2018

Superpesis: Seinäjoki vahvempi kotikentällään

Pesä Ysien viikonloppu Pohjanmaalla päättyi tappioon, kun Seinäjoen Maila-Jussit oli 2-0 (5-4, 6-2) lukemin parempi.

Ysit sai räväkän alun ottelulle, kun Jannika Lillunen kiskaisi ottelun ensimmäisellä lyönnillään pallon kolmosrajasta läpi ja kirmasi suoraan kakkospesälle. Ysit hyökkäsi vahvasti Maila-Jussien ulkokenttää vastaan ja sai luotua ajolähdön Inka Pietilälle. Ensimmäinen yritys ei onnistunut, mutta Noora Partikaisen lyönnistä ottelun avausjuoksu näki päivänvalon.

Seinäjoen tehtyä kolme juoksua avausvuoroonsa Ysit tiivisti selvästi ulkopeliään. Myös sisävuorollaan joukkue lisäsi terävyyttä ja kolmannessa vuorossa valokeilaan asettui Elina Väre, joka kahden palon tilanteessa löi lyöntivuorollaan kaksi juoksua. Marianne Penttisen tuotua ensin kavennusjuoksun 3-2:een Väre iski kahdella viimeisellä lyönnillään pallon kakkoskoppari Laura Nurmelalle ja pienellä avustuksella Jenna Siira ja Anna Hellsten ehtivät kotiin.

Jakson ratkaisu tuli Seinäjoen neljännen tasoittavalla, kun Aino-Kaisa Mantere iski kahden palon tilanteessa pallon kakkosrajaan ja Nurmela toi jaksovoittoon oikeuttavan 5-4 juoksun.

Ensimmäisellä jaksolla meillä oli paikka ottaa jaksovoitto, mutta ei kelvannut, mietti joukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko ottelun jälkeen.

Toisen jakson alku oli Yseille murheellinen. Seinäjoki sai pesät täyteen ja jokerilyöjä Saara Suomalainen tyhjensi pajatson yhden palon tilanteessa iskemällä pallon takaa läpi.

Ysit saivat luotua toiseen vuoroon hyvin tilanteita, mutta kotiuttaminen tuotti suurta tuskaa. Toisaalta Seinäjoen ulkokenttäkin haki erinomaisesti Ysien kotiutusyritykset.

Seinäjoki karkasi kolmannessa vuorossa jo 6-0 johtoon, mutta Ysit onnistui omalla vuorollaan kuparisen rikkomisessa. Hellstenin näppi kakkosrajaan riitti Marianne Penttiselle ja perään Jannika Lillusen hieman epäonnistuneella lyönnillä ja ulkokentän avustuksella Jenna Siira kirmasi jo 6-2 kavennuksen.

Seinäjoen viimeisen vuoron pilasi täysin lukkari Noora Partikainen, joka piti syötönvalinnoillaan Seinäjoen vaihtoyritykset kurissa. Omalla vuorollaan Ysit saivat luotua vielä ajolähdön kahden palon tilanteessa, mutta Hellstenin yritys kolmosluukkuun jäi ulkokentän räpylään.

Oli vaikea peli meille. Teimme aivan liikaa henkilökohtaisia virheitä ja vastustajan 11 juoksusta annoimme seitsemän käsistä, jatkoi Kaikko.

Tappiosta huolimatta Kaikko löysi positiivistakin omasta joukkueestaan.

Jenna Auvinen oli tänään ja koko viikonlopun ajan joukkueen parhammistoa. Elina Väre löi myös uran avausjuoksunsa ja häneltä myös vahvaa tekemistä läpi viikonlopun.

Ysien kausi jatkuu ensi torstaina, kun Vanhikselle saapuu vieraaksi Oulun Lipottaret.

Otteluraportin tarjoaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *