Hyvän Joulun toivotus
21.12.2017
Raketit Uuteen Vuoteen K-Supermarket Lehmuksen myyntipisteeltä!
28.12.2017

Pesisakatemia kehittää nuoria

Pesä Ysit on pyörittänyt loppuvuoden aikana pesisakatemiaa, jonka tavoitteena on rakentaa vahvempaa pelaajapolkua nuorille (14-19 -vuotiaat) kohti Superpesistä.

Akatemia kokoontuu Kourulan liikuntahallilla naisten Superpesisjoukkueen valmentaja Sampo Niemisen ohjauksella aamuisin ja tarjoaa näin mahdollisuuden harjoitella kahdesti päivässä ohjatuissa harjoituksissa. Samalla nuoret saavat suoran kosketuksen pesäpalloilun huipulle Niemisen ohjauksessa ja saavat realistisen tuntuman siihen missä kukin yksilönä huippuihin verrattuna menee.

– Akatemia-urheilijat pääsevät vertaamaan tasoaan suhteessa Superpesis-pelaajiin harjoitustilanteessa. Pidän arvokkaana sitä kuinka kokeneemmat pelaajat Susanna Alavan ja Essi Pehrmanin johdolla tsemppaavat junioreita harjoituksien sisällä sekä antavat neuvoja auttaakseen heitä. Se on heiltä arvokasta vastuunottoa ja pelaajalähtöistä johtamista, Nieminen kertoo.

Aamuharjoitukset antavat lisäksi mahdollisuuden nuoremmille myös muihin ilta-aikaan ajoittuviin harrastuksiin.

Akatemiaprojektiin on kuulunut se, että muutamina aamuina opiskelijat ovat päässeet Urheilutalolle tekemään Hanna Rovon ohjauksella ominaisuusharjoittelua ohjatusti.

– Akatemian suurin hyöty on mahdollisuus antaa enemmän huomiota yksittäiselle yksilölle ja hänen kehitystarpeilleen lajitaidoissa. Joukkueharjoituksissa katsotaan enemmän kokonaisuutta, eikä yksilöt ole samalla tavalla keskiössä.

– Kevätkaudella on mahdollista myös tehdä fysiikkaharjoituksia akatemian puitteissa, jos yksilö kokee tarvitsevansa enemmän juoksua tai punttisalia kuin lajiharjoitusta. Yhdessä fysiikkavalmentaja Arttu Rossin kanssa katsomme sitten sopivan ohjelman kulloiseenkin tilanteeseen, Nieminen taustoittaa.

 

Kuvassa valmentaja Sampo Nieminen (kuva: Studio Muilu / Jari Muinonen)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *