Lukkariharjoitukset Ysien junioreille: haastattelussa Topi Kosonen

Pesä Ysit kärsi tappion Raumalle
4.7.2017
Pesä Ysien fanituotteet Tacklan verkkokaupasta!
10.7.2017

Lukkariharjoitukset Ysien junioreille: haastattelussa Topi Kosonen

Pesä Ysien oma kasvatti ja Pattijoen Superpesislukkari Topi Kosonen oli tiistaina 5.7. pitämässä Ysien junioriporukalle lukkarihajroituksia. Harjoitusten lomassa haastattelimme myös Topia, lue Topin haastattelu täältä.

 

Mikä on ollut Pesä Ysien merkitys lajin kiinnostukseen ja oman uran kehittymiseen?

Kiinnostus pesäpalloon syttyi keväällä 1991, jonka jälkeen pesäpallo oli lapsuuden ykköslajina. Pesä Ysit olivat paikallisseura, josta alkoi kiinnostus pesäpalloa kohtaan. Isäni innostus, kannustus ja vaikutus pesäpalloa kohtaan on ollut merkittävässä roolissa lajivalinnassa. Näistä syistä pesäpallo on ollut urheilulajeista mieleisin. Seurasin Pesä Ysien (miesten ja naisten) pelejä aktiivisesti paikan päällä nuoresta pojasta saakka.

 

Miksi pelipaikaksesi valikoitui lukkarin tontti?

Lukkari pelaa lähellä kotipesää, josta pääsee seuraamaan peliä hyvin läheltä. Syöttäminen kiinnosti pikkupojasta lähtien ja pelipaikka vaikutti alusta asti erittäin mukavalta.

 

Ketkä ovat olleet esikuviasi / tärkeimpiä taustavaikuttajia pitkään uraasi?

Pesäpalloilijoista seurasin Olli Hartikaista ja Jukka Holttista, jotka olivat 90-luvun huippulukkareita. Juniorivaiheessa Lappeenrannassa uraani on vaikuttanut eniten Kauppisen Klasu.

 

Mitkä ovat olleet urasi kohokohdat pesäpalloilijana?

Vuonna 2008 saavutettu Suomen mestaruus on uran kohokohta. Samana vuonna tuli myös henkilökohtaisia palkintoja, mutta olen aina pitänyt tärkeimpänä joukkueen menestystä.

 

Näetkö tässä Pesä Ysien juniorijoukossa potentiaalia tulevaisuuden pesäpalloilijoiksi?

Lappeenrannassa on lajitietämys noussut ja nähtyäni näiden junioreiden harjoittelevan, potentiaalia kyllä löytyy. Tärkeintä on innokkuus ja osaaminen, joka kasvaa harjoittelun myötä.

 

Mitkä ovat terveisesi Pesä Ysien innokkaille junioreille?

Muistakaa pitää hauskaa ja nauttia pelistä! Pesisleirien yhteisöllisyys omasta roolista riippumatta on tärkeässä osassa lajia. Olkaa innokkaita lajia kohtaan, jossa korostuvat taktisuus ja uuden oppiminen! Tsemppiä kesän harjoitteluun ja peleihin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *